Predstavitve

BMW Group orje ledino z BMW serije 2 Active Tourer.

Krüger: BMW serije 2 Active Tourer je velik potencial za BMW.

Glavna trga za BMW serije 2 Active Tourer: Evropa in Kitajska.

Sinergijski čnki po zaslugi arhitekture vozila na skupni osnovi.

 

BMW Group orje ledino z vstopom v atraktivni premium kompaktni razred s svojim najnovejšim izdelkom, BMW serije 2 Active Tourer. »Odziv na serijo 2 Active Tourer je izjemno pozitiven, kar nas navdaja s čnjem, da bo to novo vozilo odmeven uspeh,« je ob priložnosti predstavitve novega vozila v sredo v Söldnu (Avstrija), povedal Harald Krüger, ?lan upravnega odbora BMW AG, odgovoren za proizvodnjo. Predviden prihod BMW serije 2 Active Tourer na evropski trg je 27. september 2014.

 

Glavna trga za serijo 2 Active Tourer bosta Evropa in Kitajska. Za Evropo je predvidena prodaja v višini okoli 40 odstotkov, za Kitajsko pa približno 15 odstotkov. »Poleg njegove izvrstne agilnosti, edinstvena za vozilo v tem segmentu, bodo stranke navdušene nad višjim položajem sedenja in prostorno notranjostjo, kakor tudi nad njegovo kompaktnostjo, funkcionalnostjo in udobjem,« je izjavil Krüger.

 

Serija 2 Active Tourer bo pritegnila nove ciljne skupine.

»Potreba za premium vozili v kompaktnem razredu se razvija zelo obetavno,« je nadaljeval Krüger. S svojo blagovno znamko MINI in BMW serije 1 ter serije 2, je BMW Group dobro zastopan v segmentu malih in kompaktnih vozil. S širitvijo svoje modelne serije, si BMW Group preko prednosti blagovne znamke BMW, prizadeva pridobiti nove ciljne skupine strank, kot je to že storila s svojo uspešno serijo 1. Okoli 70 odstotkov prodanih vozil prve generacije BMW serije 1 je dobilo lastnike, ki pred tem niso bili stranke te blagovne znamke.

 

»Z BMW serije 2 Active Tourer si predvsem želimo privabiti stranke, ki bi lahko zaradi družinskih razlogov imele številne potrebe glede funkcionalnosti in udobja, hkrati pa bi želele uživati v člnih vrlinah BMW, kot sta športnost in inovativna oblika. Govorimo o kombinaciji, ki v preteklosti ni bila na voljo na trgu in ki nas č od naših neposrednih tekmecev,« je poudaril Krüger. Active Tourer je prvi BMW s sprednjim pogonom in prvi predstavnik glavne blagovne znamke BMW, ki bo kupcem na voljo s 3-valjnim motorjem. Nova konstrukcija pogona na sprednja kolesa – s čo vgrajenim motorjem – č maksimalno izrabo notranje prostornine v relativno malem vozilu.

 

Znižanje stroškov zaradi arhitekture vozila na skupni osnovi.

BMW Group je razvil dve arhitekturi: eno za prihodnje modele s štirikolesnim in zadnjim pogonom in eno za modele s štirikolesnim in sprednjim pogonom na skupni osnovi, na kateri temelji tudi BMW serije 2 Active Tourer. Arhitektura sprednjega pogona je prav tako temelj za zagotavljanje čonosne rasti v premium segmentu malih in kompaktnih vozil: »Standardizacija razvojnih in proizvodnih procesov na konceptu skupne osnove modelov/arhitektur blagovne znamke in motornih modulov, nam č čtno znižanje stroškov znotraj BMW Group,« je dejal Krüger.

 

BMW serije 2 Active Tourer je prvi BMW, ki ima korist od modularnega motornega koncepta. Standardiziran modularni motor BMW Group č, da lahko 3, 4 in 6-valjne bencinske ter dizelske motorje čih delovnih prostornin, izdeluje na zgolj enem čm traku. Visok odstotek čih montažnih delov pomeni, da lahko BMW Group bistveno zniža svoje stroške, v razvoju in proizvodnji.

 

Rast premium segmenta.

V bližnji prihodnosti bo premium segment verjetno rasel hitreje od osnovnega segmenta. BMW Group čkuje čno potrebo in čo letno rast nad 4,5 % (2013 – 2020) v svetovnem merilu. Premium segment malih in kompaktnih vozil bo prav tako po vsej verjetnosti imel korist od te rasti.


Galerija: