Novice

Novi XC90 bo prvi Volvo zgrajen na novi platformi SPA (Scalable Product Architec

SPA so pri Volvu razvijali zadnja štiri leta in je en od temeljev trenutno čga se transformacijskega čta USD 11bn. Uradno predstavitev bo platforma doživela z novim XC90, kasneje pa jo bodo vpeljali v vse svoje modele.

 

Prednosti platforme SPA so dvojne. Kot prvo s svojo fleksibilnostjo osvobaja inženirje in oblikovalce ter jim č snovanje in implementacijo široke palete novih, čih oblikovalskih potez obenem pa č izboljševanje voznih lastnosti, uveljavljanje najnaprednejših varnostnih rešitev, zagotavljanje najnovejših tehnologij za brezžčo povezovanje avtomobila ter čnje notranjega prostora.

 

“SPA in XC90 sta ča pokazatelja naše strategije „Volvo-by-Volvo“. XC90 bo s svojo izjemno kombinacijo luksuza, prostornosti, uporabnosti, čosti in varnosti popeljal SUV segment v novo dimenzijo, tako kot je storil izvirni XC90 leta 2002,” pravi Dr Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvo Car Group.

 

 

Druga prednost platforme SPA pa je čn, na katerega bo Volvo izdeloval svoje prihodnje avtomobile. SPA bo čla da bo široka paleta vozil, pogonskih sklopov, čih sistemov in tehnologij čih kompleksnosti lahko vgrajena na isto osrednjo arhitekturo, kar bo člo znatne prihranke v proizvodnji.

 

“SPA nam daje svež tehnološki zagon. Približno 90 odstotkov delov v novem XC90 in ostalih čh modelih je povsem novih in unikatnih. Dvigujemo standard povsem na vrh premium lige na ču kakovosti in nivoja tehnologije na vseh vitalnih čih,” pravi Dr Mertens.

 

 

 

 

Oč tehnologija

 

Ve? svobode za oblikovalce

S platformo SPA izginejo nekdanje oblikovalske omejitve, kot so medosna razdalja, previs ?ez kolesa, višina vozila in višina sprednjega dela.

 

“To je ustvarilo ve? svobode za nas in nam člo, da oblikujemo avtomobile s samozavestno podobo, čimi proporci in mnogo unikatnimi podrobnostmi. Naša zadnja tri konceptna vozila so demonstrirala ravno to svobodo. ?etudi je XC90 povsem čn tip avta, boste nemudoma zaznali povezavo z njimi, ko bo razkrit ?ez dva tedna,” pravi Thomas Ingenlath, višji podpredsednik oblikovanja pri Volvo Car Group.

 

 

Izjemen užitek v vožnji ter prilagodljivost

Nova SPA tehnologija izdelave šasije znižuje težo in izboljša distribucijo mase, s tem pa č užitek v vožnji brez kompromisov pri udobju.

 

SPA tudi č mnogo ve? fleksibilnosti znotraj avtomobila. Novi XC90 je tako opremljen z inovativno zasnovanimi sedeži, ki sprostijo mnogo prostora za potnike v drugi in tretji vrsti, kar XC90 dela pravega sedemsedežnika.

 

Pči sedeži v drugi vrsti čjo čnje prostora za potnike v tretji vrsti ali za čnje prtljažnega prostora. Sedeži v tretji vrsti ponujajo udobje v vrhu svojega razreda potnikom do višine 170cm.

 

“SPA nam je čla izdelavo prvega brezkompromisnega SUV-a na svetu,” pravi Dr Mertens. “Dobite agilnost mnogo manjšega in nižjega avta, čtek kontrole in prostorno notranjost, plus adrenalinski naval, ki ga zbujajo pogonski sklopi z najboljšo kombinacijo č in nizkih emisij. Seveda nosi tudi čo Volvo, torej je svetovno vodilna stopnja varnosti samoumevna.”

 

 

Kombinacija č in čosti brez konkurence

Novi XC90 ponuja paleto Drive-E motornih možnosti, vse od njih pa odlikuje izjemna kombinacija zmogljivosti in čosti. Ta modularna družina dvolitrskih motorjev s štirimi cilindri ima ve? nivojev turbo polnjenja, s ?imer pokrijejo vse možnosti med visoko zmogljivimi ter čimi izvedbami.

 

Na vrhu ponudbe novega XC90 je ?Twin Engine“, ki združuje dvolitrski motor s štirimi cilindri, kompresorjem in turbino z čim motorjem, skupaj pa ponujata izjemno kombinacijo č in ?istega delovanja; okoli 400 konjskih č z le 60g/km izpusta CO2 (po NEDC ciklu).

 

SPA je sposobna tudi integracije elektrike na vseh nivojih, ne da bi s tem odžirala prostor v notranjosti. Ostali izdelovalci avtomobilov so se trudili z združitvijo velike baterije in luksuzne ter prostorne notranjosti, Volvu pa je s platformo SPA to uspelo.

 

 

Izboljšana varnost brez kompromisov

SPA pripomore k Volvovem ugledu vodilnih na ču varnosti, brez sklepanja kompromisov pri oblikovanju, velikosti in teži. Ekstenzivna uporaba čega boron jekla č, da so SPA avtomobili hkrati bolj kompakti ter bolj varni.

 

Včna v platformo SPA je tudi inovativna elektronska arhitektura, ki opazno dvigne nivo avtomobilove inteligence. Zasnovana je z mislijo na integracijo vedno novih tehnologij na hitro-čh-se čih kot so mikroprocesorji, senzorji in kamere. To olajša vgrajevanje novih rešitev za čvanje nesre?, obenem pa č hitro integracijo novih multimedijskih ter povezovalnih možnosti.

 

“Ustvarili smo žči sistem s popolno kontrolo nad vsemi povezavami v avtomobilu. To je unikat v industriji,” pravi Dr Mertens.

 

 

Industrijske prednosti

Poleg mnogih prednosti v zvezi s čimi produkti pa ima SPA tudi industrijske prednosti.

 

SPA č Volvu izdelavo modelske palete, ki jo sestavljajo avtomobili z enakimi skupnimi moduli in vmesniki, skalabilnimi sistem in komponentami, ki so vsi vgrajeni v fleksibilni produkcijski sistem. To pomeni, da so lahko na isti produkcijski liniji izdelani vsi modeli od 60 navzgor, ne glede na njihovo kompleksnost.

 

Novi obraz volva: prednje č 'Thorovo kladivo'

Danes Volvo prvi? razkriva slike prednjega dela oz. 'obraza' novega XC90 SUV-a, katerega zaznamujejo prednje č v obliki ?rke T, ki jih je oblikovalska ekip poimenovala 'Thorovo kladivo'

 

“Ob pogledu v vzvratno ogledalo bo novi XC90 instantno prepoznaven,” pravi Mr Ingenlath. “XC90 je avto s prezenco.”