Novice

Uradni avtomobil MotoGPTM: BMW M in Dorna Sports sta podaljšala sodelovanje do 2

S podaljšanjem partnerstva, ki bo leta 2019 obeležilo svojo 20. obletnico, bodo modeli BMW M še naprej sestavljali avtomobilski park varnostnih vozil za MotoGP.

 

BMW M podaljšuje uspešno partnerstvo in še naprej ostaja »uradni avtomobil svetovnega prvenstva MotoGP«. ?eprav je sedanja pogodba veljavna še dve leti – potekla naj bi leta 2016 – sta BMW M GmbH in Dorna Sports, organizator MotoGP, podaljšala sodelovanje za nadaljnja štiri leta, do 2020. Modeli BMW tvorijo avtomobilski park varnostnih vozil prve lige čega športa že od leta 1999, to partnerstvo pa bo svojo 20. obletnico praznovalo leta 2019.

 

Zagotavljanje varnostnih avtomobilov in preostalih vozil uradnega avtomobilskega parka predstavlja jedro partnerstva. Letošnjo sezono bo avtomobilska flota čvala pet modelov BMW M in M Performance, na ?elu katere bo varnostni avtomobil BWM M4 Coupé. BMW M GmbH v zadnjih letih stalno širi svoje aktivnosti v MotoGP. H?erinsko podjetje BWM AG z MotoGP krepi svoje prodajne in marketinške dejavnosti, obenem pa uporablja prvenstvo tudi kot komunikacijsko platformo, ki či ciljni skupini ponuja predstavitve novih avtomobilov, tehnologij, posebne opreme in dodatkov. Že od leta 2003 se na koncu vsake sezone prestižna nagrada BWM M Award podeljuje najboljšem č na kvalifikacijah MotoGP. Na prizoriš?u je BMW M Motorhome glavna zbirna ča za celotno skupnost MotoGP. To je idealno mesto, kjer lahko potencialne stranke izvejo ve? o BMW M in izkoristijo prodajni program VIP za konfiguracijo svojega sanjskega visokozmogljivega avtomobila. Obiskovalci BMW M MotoGP Experience se lahko udeležijo nepozabnega dirkalnega konca tedna, ki ponuja ekskluzivni vpogled v zakulisje vrhunskega čega športa s strokovnjaki BMW M MotoGP, kot je na primer svetovni prvak Loris Capirossi.

 

»Navdušeni smo nad podaljšanjem pogodbe in hvaležni našemu partnerju Dorna Sports za izkazano zaupanje. BMW M in Dorna Sports enako razumeta pojem športne čosti,« je dejal dr. Friedrich Nitschke, generalni direktor BMW M GmbH. »Z našimi avtomobili in najnovejšo tehnologijo že od leta 1999 dajemo velik pomen zagotavljanju varnosti najboljših motociklistov na svetu. Obenem pa je MotoGP tudi idealna platforma za dvig prepoznavnosti BMW M GmbH in njegovih produktov na globalni ravni. Podaljšanje pogodbe do 2020 pomeni, da bo naše tesno in uspešno partnerstvo z Dorna Sports trajalo ve? kot dve desetletji, kar je prava redkost«.

 

»BMW M GmbH je že dolgo naš či partner in veseli smo, da nam bodo stali ob strani tudi v naslednjih letih,« je dejal Carmelo Ezpeleta, generalni direktor Dorna Sports. »Ko gre za zagotavljanje varne izvedbe naših dirk in dogodkov, se lahko popolnoma zanesemo na BMW M. Nagrada BMW M Award je vsako leto vrhunec in med č predstavlja veliko priznanje. BMW M GmbH je pomemben ?lan skupnosti MotoGP in zelo smo veseli, da bo tako ostalo vsaj do leta 2020.«


Galerija: