Novice

Volvo Cars je najhitreje rasto?a top 5 premium znamka v Evropi

Volvo Cars je v prvih osmih mesecih letošnjega leta čl evropsko prodajo za 12,9 %, s ?imer je postal najhitreje č top 5 premium znamka v Evropi, po neodvisni raziskavi, ki jo je opravilo Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA).

 

Mčih prvih osem mesecev gre pripisati zdravi prodaji na čih evropskih trgih, kot so Nčja, Združeno kraljestvo in Švedska, ostali trgi, kot Francija, Italija, Poljska, Španija ter Finska pa tudi doživljajo stalno rast.

 

Evropa je najpomembnejša prodajna regija za Volvo in predstavlja ve? kot polovico globalne prodaje.

 

»Splošno okrevanje evropskega avtomobilskega trga je še vedno negotovo, vendar Volvo čtno vodi na tem ču,« pravi Håkan Samuelsson, predsednik in generalni direktor podjetja Volvo Cars. »Zadovoljen sem, ko vidim, da se naši avtomobili tako dobro prodajajo v eni najpomembnejših regij za nas. ?e gledamo v prihodnost, smo dobro situirani za nadaljnje uspehe, ki jih bo prineslo evropsko okrevanje.«

 

Kupci po Evropi so se dobro odzvali na prenovljene izvedenke Volvov S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80, ki so bili predstavljeni v čtku leta 2013 kot del čega prenovitvenega programa.

 

Predstavitev nove dvolitrske, štirivaljne družine pogonskih sklopov Drive-E je prav tako čla evropske kupce. Drive-E pogonski sklopi ponujajo neprekosljivo kombinacijo č in ekološke zavednosti.

 

Drugje po svetu je Volvo tudi zabeležil nenehno rast, predvsem na Kitajskem, kjer je prodaja v prvih osmih mesecih leta zrasla za 36,9 %.

 

Oči rezultati v Evropi ter na Kitajskem so tako kompenzirali 10,9 % padec v Združenih državah Amerike, s ?imer je Volvo zabeležil globalno rast 9,2 % v prvih osmih mesecih leta 2014.

 

Predvidena rast v letu 2014 je tako približno 10 odstotkov.

 

Pariška premiera: povsem novi Volvo XC90

Splošni javnosti bo na pariškem avto salonu predstavljen povsem nov Volvo XC90.

 

Novi XC90 je vizualno čn SUV premium kvalitete, s sedmimi sedeži, ki ga odlikujejo vodilne varnostne rešitve, vrhunski „Twin Engine“ pogonski sklop s skoraj 400 konjskimi či in emisijami CO2 samo 60 g/km, neprekosljivo kombinacijo č in čosti ter superiorno notranjostjo. Avto se prav tako ponaša z lepim notranjim ter zunanjim dizajnom, ki čje osrednjo konzolo na dotik, ki je srce novega kontrolnega sistema.

 

Po treh letih razvoja in kot del investicijskega programa USD11bn, novi Volvo XC90 čje čtek novega poglavja v zgodovini blagovne znamke. Avto ujame Volvove č oblikovalske smernice, inkorporira mnogo novih tehnologij ter uporablja tako platformo SPA kot pogone Drive-E.

 

Kot tak je novi XC90 trden dokaz strategije „Volvo-by-Volvo“. Njegova ča kombinacija razkošja, prostornosti, uporabnosti, čnkovitosti in na svetu vodilne varnosti bodo popeljali SUV segment v novo dimenzijo, ravno tako kot je izvirno storil XC90 leta 2002.

 

»Platforma SPA nam je čla, da smo naredili prvi brezkompromisni SUV,« doda dr. Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri podjetju Volvo Car Group. »Prejmete čtek nadzora, prostorno notranjost in fleksibilnost, združene z agilnostjo in udobjem mnogo manjšega in nižjega avtomobila.«

 

»Adrenalin, ki je čn za pravi užitek v vožnji, čjo pogonski sklopi z neprekosljivo kombinacijo č in ?istega delovanja. In ker novi XC90 nosi znak Volvo, je vrhunska varnost standardna,« č Peter Mertens.