Novice

RENAULT PREDSTAVLJA NOV GLOBALNI KONCEPT PRODAJNIH SALONOV, KI SE BO IZ CELJA RA

Avtotehnika Celje z današnjim odprtjem povsem spremenjenega prodajnega salona Renault v Slovenijo prinaša nov koncept prodaje »Renault Store«. Tega postopoma sprejemajo trgovci po vsem svetu. Z njim se Renault še bolj č na kupca, ki je najpomembnejši kapital znamke.

 

Renault ima v Sloveniji najširšo prodajno-servisno mrežo. Seveda pa zgolj število salonov še zdale? ne zadostuje. Treba je znati prisluhniti zahtevam kupcev, ki želijo v procesu nakupne čtve vedno ve?. Kot odgovor na to je Renault na svetovnem nivoju vzpostavil nov koncept prodajnih salonov, poimenovan »Renault Store«. Ob novi vizualni identiteti vozil, ki se je čla z novim Cliom, gre za eno najbolj opaznih sprememb v zgodovini Renaultove prodajne mreže.

 

Koncept »Renault Store« je eden od čih elementov globalnega programa [email protected] (Customer Approved Renault Experience). Ta vsebuje kar 40 projektov, ki stremijo k čosti odnosov s kupci pred, med in po nakupu, vse od zbiranja informacij prek interneta, obiska v salonu, pa do vzdrževanja. [email protected] razvija rešitve, č iz želja, ki so nam jih izrazili kupci. V Evropi že 94 % vseh kupcev pred obiskom salona informacije poiš?e na Internetu. Njihova virtualna izkušnja se mora potem gladko nadaljevati v čem svetu. Najpomembnejši rezultati projekta [email protected] so 3D spletni konfigurator vozil, osebni portal »Moj Renault«, spletne strani, posebno izobraževanje zaposlenih ter seveda »Renault Store«. Vse te rešitve so medsebojno dobro povezane in tako zagotavljajo gladko prehajanje kupca od ene do druge, brez čh sprememb čnov doživljanja v virtualnem in realnem svetu ali ponavljanja istih želja na če čne.

 

Zahvaljujo? svetovnemu spletu prihaja kupec v salon pogosto že zelo dobro izobražen o izdelku, za katerega se zanima, zato mu je poleg informacij vedno bolj pomembno tudi doživljanje znamke. Prodajni saloni prihodnosti, kakršnega od danes naprej predstavlja prav Avtotehnika Celje, kakovost osebnega odnosa s prodajnimi in servisnimi svetovalci nadgrajujejo s sodobno, čo in pregledno predstavitvijo vseh možnosti, ki so kupcu na voljo. Predvsem pa zagotavljajo, da se kupec vseskozi v salonu čti dobrodošlega in čga.

 

Zčlnosti prodajnih salonov prihodnosti

Novi prodajni koncept »Renault Store« odlikuje intuitivni tloris, ki č jasno predstavitev vozil, njihove opreme in dodatnih storitev. Razdelimo ga lahko na štiri č dele:

-        Cesta Renault vodi kupca od vhoda do mesta dobrodošlice, kjer lahko prejme informacije o znamki in njenih izdelkih, si privoš?i skodelico kave in preveri svojo elektronsko pošto zahvaljujo? čemu brezžčemu internetu.

-        Tematske cone (Aktualno, Passion, Sport …) so posebej izpostavljeni deli salona, s čo katerih se lahko kupec hitro znajde v prostoru in usmeri k ponudbi, ki ga najbolj zanima.

-        Prostor z dodatno opremo na pregleden čn predstavlja dodatke, ki vozilo naredijo lepše, uporabnejše ali varnejše.

-        Prostor za izdajo vozil je poseben prostor, namenjen prevzemu novih vozil. Nakup avtomobila je praznik za novega lastnika in temu primerna mora biti tudi predaja čv s čsno predstavitvijo vozila ponosnemu lastniku.

 

Kupci si danes želijo vedno bolj personalizirane avtomobile, ki zahvaljujo? drobnim podrobnostim njihovo vozilo delajo čo od drugih. Temu novi prodajni saloni sledijo z vse čo digitalizacijo. Veliki na dotik čtljivi zasloni konfiguratorja čjo prodajalcu in kupcu hitro sestavljanje individualiziranega vozila po željah kupca. Rče barve in materiale, videne na zaslonu, lahko kupec nato v živo pogleda in otipa tudi na vzorcih v salonu.

 

Koncept »Renault Store« prinaša kupcem in prodajalcem nove izkušnje. Prostori postajajo še bolj udobni in prijazni. Vse, čo z novim pohištvom, izraža strast, navdušenje in bližino kupcu – kar je tako člno za sodobna vozila znamke Renault.

 

Z nakupom se zgodba šele če

Novi koncept prodajnih salonov bo zagotovo pozitivno vplival na čtje kupcev, hkrati pa jim olajšal njihove nakupne čtve. Vsekakor pa se odnos med kupcem in Renaultom z nakupom vozila ne č, ampak pravzaprav šele če. Tu odigrajo čo vlogo poprodajne storitve, zaupanja vredno vzdrževanje vozila ter vedno bolj priljubljene Renaultove pogodbe o četnem vzdrževanju. S tem si kupec zagotovi pregled nad čimi stroški lastništva svojega vozila.

Pomemben del projekta [email protected] je tudi osem javno objavljenih obljub kupcu:

-        Odgovor na povpraševanje po internetu v najve? 1 delovnem dnevu.

-        Preizkus vozila iz želene družine vozil, takoj ali v roku 3 delovnih dni.

-        Redno obveš?anje o statusu čnega vozila do njegove čtve.

-        Včlo vozila iz servisne delavnice ob dogovorjenem ?asu in po dogovorjeni ceni.

-        Izvedba neodobrenih in nedogovorjenih del na stroške izvajalca.

-        1-letna garancija na posege in originalne nadomestne dele Renault.

-        Ob nakupu paketa »Renault Pomo?« čo enoletno podaljšanje Renault Asistence, ?e ste v zadnjem letu vzdrževali vozilo v mreži Renault.

-        Ob vsakem obisku servisne delavnice ocena stroška pred posegom, pojasnilo opravljene storitve in čna ob člu vozila.

 

Z namenom izgradnje dolgoletnega odnosa med Renaultom in njegovimi kupci [email protected] zagotavlja tudi spletne strani »Moj Renault«. Gre za oseben prostor, kjer kupci lahko vnesejo vse podatke o svojem vozilu, na tej osnovi pa čejo prejemati personalizirana obvestila, ki pripomorejo h kakovostnemu vzdrževanju vozila, da bo le-to lastniku res lahko služilo dolga leta. »Moj Renault« obenem kupcem ponuja tudi posebne ponudbe, pripravljene prav za uporabnike teh strani. 

 

Iz Celja po vsej Sloveniji

Novo podobo bodo čsoma prevzeli vsi Renaultovi saloni. Prvo, pilotno vlogo je prevzela Avtotehnika Celje, vodilni Renaultov trgovec na širšem celjskem ču. Kljub zahtevnim ?asom so zaposleni znali in zmogli z minimalnim vplivom na vsakdanje poslovanje č salon povsem prilagoditi novemu konceptu, s tem pa so postali tudi demonstracijski salon, po katerem se bodo v prihodnosti zgledovali drugi Renaultovi prodajalci po državi.


Galerija: