Novice

BMW i8 osvojil nagrado Top Gear Car of the Year.

BMW i8 je bil izbran za avto leta 2014 s strani revije Top Gear. Plug-in hibridno visokozmogljivo vozilo je premagalo hudo konkurenco ostalih premium in luksuznih proizvajalcev in osvojilo skupno zmago.

Uredniška ekipa Top Gear je pohvalila uporabnost BMW i8. 1,5 litrski trivaljni bencinski motor s turbopolnilnikom v kombinaciji z čim motorjem nudi izjemen pospešek in užitek v vožnji, vse skupaj pa je spretno zapakirano v paket, ki ponese filozofijo BMW EfficientDynamics do ekstremno prijaznih izpustov CO2, ki znašajo zgolj 49 g/km.

 

Charlie Turner, urednik revije Top Gear, je dejal: »BMW predstavlja mejnik avtomobilske zgodovine in čsten spomenik vznemirljivi in pozitivni prihodnosti. BMW i8 je avto, ki ga moramo slaviti, saj že sedaj ponuja ?udovito vizijo priodnosti. Za BMW i8 je to odmeven uspeh, saj ga je celotna ekipa revije Top Gear soglasno izbrala za avto leta 2014.«

 

Revija Top Gear je ena izmed najbolj vplivnih globalnih avtomobilskih in lifestyle revij, ki poleg v či Veliki Britaniji, izhaja še v 31-ih mednarodnih izdajah. Spletna stran revije ima 5,5 milijonov uporabnikov, na Youtube kanalu imajo 3,9 milijona čikov, na Facebook strani pa skoraj 24 milijonov privržencev.

 

Dr. Ian Robertson, ?lan uprave BMW AG za prodajo in marketing, je dejal: »Vedno smo vedeli, da bo BMW i8 vplivno vozilo in število čl kaže na to, kako priljubljeno je to vozilo med kupci. Prestižne nagrade, kot je denimo nagrada revije Top Gear dokazujejo, da je vozilo priznano tudi znotraj industrije. Leta 2015 bosta BMW i3 in BMW i8 odigrala pomembno vlogo v zagotavljanju vodilnega položaja najbolje prodajanega in najbolj inovativnega premium avtomobilskega proizvajalca.


Galerija: