Novice

Mazda v Ženevi s petimi novimi modeli

 

  • Na 85. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi se bodo javnosti predstavili nova Mazda CX-3, nova Mazda MX-5, nova Mazda2 in prenovljeni Mazda6 in Mazda CX-5.

 

Mazdina modelna ofenziva se nadaljuje na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi. Nekonvencionalni japonski proizvajalec avtomobilov na salonu predstavlja novo Mazdo CX-3, kar je že Mazdina peta velika novost v zadnjih šestih mesecih, ob novi Mazdi MX-5, novi Mazdi2 ter prenovljenima Mazdi CX-5 in Mazdi6.

Nova Mazda CX-3 je prvi Mazdin kompaktni SUV na evropskih tleh. Na voljo bo s pogonom na prednji kolesni par ali s štirikolesnim pogonom, združuje pa športno-elegantno oblikovanje v duhu oblikovne filozofije KODO – duša gibanja ter omogoča nekonvencionalno, a hkrati odlično kombinacijo zmogljivosti in ekonomičnosti, saj temelji na naboru naprednih tehnologij SKYACTIV. Mazda CX-3 se v prodajne salone na Stari celini podaja v začetku poletja.

Težko pričakovana četrta generacija Mazde MX-5 prav tako prinaša številne novosti. Novinka, ki so jo pri Mazdi predstavili septembra lani, buri domišljijo s svojim atraktivnim izgledom in vrhunskimi tehnološkimi rešitvami SKYACTIV. S svojo lahko zasnovo se vrača h koreninam, ki segajo 25 let nazaj, evropski avtomobilski trg pa bo razburkala jeseni.

Nova Mazda2 v segment B prinaša marsikaj takšnega, česar tam doslej nismo bili vajeni. Na primer projekcijski zaslon pred vetrobranskim steklom ali napredna elektronska pomagala za večjo aktivno varnost. Mazdin mestni malček je v vitrino že pospravil dve izmed najbolj odmevnih nagrad v svetu avtomobilizma – Mazda2 je namreč japonski avto leta 2014/15 (2014-15 Japan Car of the Year), prejela pa je tudi evropski »Zlati volan« (Golden Steering Wheel).

Peterico Mazdinih novosti v Ženevi zaokrožujeta prenovljeni Mazda6 in Mazda CX-5. Ob olepšani zunanjosti in notranjosti sta obe bogatejši za več sistemov aktivne varnosti, kot je npr. še ena Mazdina novost - sistem adaptivnih LED-žarometov. Nova Mazda6 je odslej na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in projekcijskim zaslonom pred vetrobranskim steklom, nova MazdaCX-5 pa je dobila novo potentno srce – bencinski agregat SKYACTIV-G 2.5.

Vseh pet novosti je na voljo tudi s sistemom MZD Connect – Mazdinim varnim sistemom za povezljivost s pametnimi mobilniki, ki je hkrati enostaven za uporabo ter naborom sistemov za aktivno varnost i-ACTIVSENSE.

Mazdin razstavni prostor stand 5150) se nahaja v hali 5 Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi, ki svoja vrata za medije odpira 3. marca, javnosti pa 5. marca in poteka do 15. marca 2015. Mazdina novinarska konferenca bo v torek 3. marca ob 10.45. 


Galerija: