Novice

BMW i začenja dobo električne mobilnosti v Sloveniji

Znamka BMW i, sinonim za trajnostno individualno mobilnost, uradno vstopa na slovenski trg. V ljubljanskem BTC so v Kristalni palači odprli prvi BMW i salon, kjer sta na voljo vizionarski in inovativni vozili BMW i3 in BMW i8.

 Ljubljana. Na slovenski trg je uradno vstopila znamka BMW i, ki nakazuje smernice mobilnosti prihodnosti. BMW i je simbol za čistokrvne avtomobilske koncepte, trajnost skozi celotno vrednostno verigo, dodatne mobilne storitve in svežo opredelitev premium, ki temelji na trajnostnem razvoju.

V ljubljanskem BTC so v Kristalni palači odprli prvi BMW i salon, ki ga bo vodil pooblaščeni BMW i prodajalec in serviser Avto Aktiv.

Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, je ob lansiranju znamke BMW i dejal: »BMW i predstavlja celoviti pristop k trajnostni mobilnosti brez emisij. Z lansiranjem znamke in obeh modelov, BMW i3 in BMW i8 trg, začenjamo novo dobo električne mobilnosti tudi v Sloveniji. Z BMW i ponujamo rešitve prihodnosti že danes.«

 

Na novinarski konferenci ob uradnem lansiranju znamke BMW i v Sloveniji je znamko BMW i predstavil Daniel Gamber, projektni vodja pri znamki BMW i. Gamber je v svoji predstavitvi izpostavil globalne trende, ki potrjujejo, da je elektromobilnost ne samo privlačna, pač pa tudi logična pot prihodnosti. Trendi namreč nakazujejo, da bo do leta 2030 več kot 60 % svetovne populacije živelo v mestih, prihaja do povečanja gostote prometa v urbanih okoljih, večje družbene in okoljske odgovornosti pri ljudeh, obenem pa strožjih regulacij izpustov emisij. Gamber je izpostavil zanimiva dognanja: »Okolje se spreminja, vendar imamo pri BMW Group pravo strategijo za prihodnost. Vizionarski vozili BMW i3 in BMW i8 sta plod dolgoletnih raziskav in inovativnih pristopov k razvoju novih tehnologij. Vozili predstavljata vizionarsko znanje in tehnologijo na področju učinkovitosti, vozne dinamike, tehnoloških inovacij in oblike.«

BMW i salon v Kristalni palači.

Prvi BMW i razstavni salon so danes uradno odprli v pritljučju Kristalne palače v ljubljanskem BTC. Uradni BMW i prodajni zastopnik in pooblaščeni servisni partner je podjetje Avto Aktiv.

V ljubljanskem salonu BMW i bo stranke pričakalo prijazno in strokovno usposobljeno osebje, ki bodo ponudili atraktivno produktno predstavitev in predstavili najnovejše izdelke iz poprodajne in BMW i Lifestyle kolekcije. Kupcem bodo ponudili testno vožnjo, ugodne finančne rešitve in rešitve fleksibilne mobilnosti. Za vsako stranko bodo izbrali individualni pristop, ki bo naredil BMW i izkušnjo posebno.

BMW i.

BMW i je predan ustvarjanju inovativnih vozil in mobilnih storitev s premium značajem, ki se osredotoča na trajnostni razvoj. BMW Group kot vodilni proizvajalec premium avtomobilov na svetu igra aktivno in vidno vlogo pri oblikovanju sedanjega in prihodnjega obraza osebne mobilnosti. Predanost BMW Group k trajnosti je vgrajena v korporativno strategijo in velja za enega izmed bistvenih principov, ki se uveljavlja skozi celotno vrednostno verigo podjetja – kot to vseskozi kažejo neodvisne študije.

Strategija EfficientDynamics podjetja BMW Group na eni strani sledi konstantni evoluciji tehnologije, ki je usmerjena v stalno zmanjševanje porabe goriva in vrednosti emisij, medtem ko se na drugi strani osredotoča na ostale revolucionarne koncepte vozila in pogonskega sklopa. Električni motor, elektronika pogonskega sklopa in litij-ionska baterija, ki jih je razvil BMW Group za BMW i3, so primeri tehnologije BMW eDrive. Oznaka BMW eDrive obsega vse koncepte BMW, ki prinašajo izključno električni način vožnje brez emisij ter tako predstavlja nov steber sklopa EfficientDynamics.

BMW i uteleša integrirani pristop s težnjo doseganja potrebnega ravnovesja med individualnimi potrebami in zahtevami globalne mobilnosti.

Od začetka zasnovan za električno mobilnost– BMW i3.

BMW i3 je brezkompromisna in privlačna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih okoljih. Je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon – s tem pa brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.

Revolucija pri športnih avtomobilih - BMW i8.

BMW i8 je najbolj napredno športno vozilo in prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW Group. To je vozilo s sedežno konfiguracijo 2+2, ki kar kipi od vizionarskega oblikovanja in inteligentnega inženiringa lahke gradnje. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. Iz tega izhaja neverjetna vozniška izkušnja, ki prinaša dinamiko športnega vozila (0 - 100 km/h v 4,4 sekunde) skupaj s porabo goriva in emisijskimi izpusti na ravni majhnega mestnega vozila (2,1 l / 100km / 49 g CO2/km). To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh. Atletska osebnost revolucionarnega športnega vozila se več kot očitno kaže v oblikovanju: razmerja klasičnega športnega vozila, spektakularna škarjasta vrata, čiste, minimalistične linije in nizko silhueto prežeto z močno, dinamično obliko. Športen karakter zunanjosti vozila BMW i8 naredi gladek prehod v notranjost, ki je oblikovana z izrazitim fokusom v prihodnost.

 

Številne nagrade za BMW i3 in BMW i8.

Vse od svojega lansiranja sta BMW i3 in BMW i8 ljubljenca različnih kritikov, saj sta prejela številne pomembne nagrade. Tako se je med drugim BMW i3 okitil z nazivom svetovnega zelenega avtomobila leta ''World Green Car of the Year'' in priznanjem za dizajn leta ''World Car Design of the Year''. BMW i8 pa je prejel največ glasov za avtomobil leta kultne britanske revije ''Top Gear''. V svoji oceni revija navaja, da ''BMW i8 predstavlja mejnik v avtomobilski zgodovini in veličastno najavlja navdušujočo in svetlo prihodnost.'' Vozili sta prejeli tudi nagrado ''Red Dot'', ob tem pa je BMW i8 priznanje izkazala tudi organizacija iF Industrie Forum Design e.V z nagrado ''iF product design award 2014'' za najbolj inovativen stil.

BMW i3 je osvojil dve prvi mesti kot najboljši električni avtomobil, izdelan iz lahkih materialov v konkurenci za nagrado ''Green Mobility Trophy'' pod okriljem revije ''Auto Zeitung''. BMW i8 pa je prejel največ glasov v kategoriji najboljšega hibridnega avtomobila.

Cene za slovenski trg

BMW i3 bo v Sloveniji na voljo od 36.550 €; vozilo bo v sklopu dodatne opreme na voljo tudi z motorjem za podaljšanje dosega od 41.200 €.

Cena za BMW i8 se prične pri 136.800 €.


Galerija: