Novice

BMW Group: Oliver Zipse bo postal novi član upravnega odbora za proizvodnjo

Na današnjem sestanku je nadzorni odbor BMW AG imenoval gospoda Oliverja Zipsa za novega člana upravnega odbora za proizvodnjo, ki vstopa na funkcijo po končani letni generalni skupščini 13. maja, 2015. Zipse bo funkcijo prevzel od Haralda Krügerja, ki bo po letni generalni skupščini zasedel mesto predsednika upravnega odbora.

Oliver Zipse (51) je svojo kariero v podjetju začel leta 1991 kot pripravnik in od takrat zasedal različne vodstvene položaje. Imenovani član upravnega odbora za proizvodnjo je trenutno višji podpredsednik korporativnega načrtovanja in strategije produktov za BMW Group.

»Oliver Zipse ima bogate izkušnje v mednarodni proizvodni mreži BMW Group. Ta odločitev zagotavlja kontinuiteto in začrtuje smer nadaljnjega uspešnega razvoja podjetja,« je po sestanku dejal prof. Joachim Milberg, predsednik nadzornega odbora BMW AG. Zipse je do sedaj opravljal funkciji izvršnega direktorja tovarne v Oxfordu (Združeno kraljestvo) in višjega podpredsednika tehničnega načrtovanja za proizvodnjo.


Galerija: