Pnevmatike

Porsche je za model 911 GT3 RS izbral pnevmatike MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Porsche je za začetek prodaje modela 911 GT3 RS izbral pnevmatike MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Ob začetku prodaje bodo vozila 911 GT3 RS proizvajalca Porsche AG opremljena z visoko zmogljivimi pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2, z dimenzijama 265/35 ZR20 na sprednji in 325/30 ZR21 na zadnji osi.

S pnevmatiko MICHELIN Pilot Sport Cup 2 je izbrisana meja med športnimi in cestnimi pnevmatikami. Gre za najnovejšo generacijo pnevmatik za dirkalne steze s homologacijo za vožnjo po cesti, zasnovano za najzmogljivejša vozila, ki se uporabljajo tako na dirkalnih stezah kot na cesti. Porschejevo zaupanje v zmogljivosti pnevmatike se jasno odraža v tem, da so pnevmatike tudi v prvi vgradnji drugih najnovejših modelov, vključujoč 918 Spyder, Cayman GT4 in 911 GT3.

Skupen razvoj teh pnevmatik se je začel, ko so z njimi opremili 918 Spyder. V procesu razvoja so pridobile vse lastnosti, ki so jih zahtevali Porschejevi inženirji za GT3 RS, s poudarkom na vožnji po tekmovalni stezi.

Uporaba dimenzij, širših od pnevmatik za GT3, pomeni, da je stična površina pnevmatike s tlemi povečana za  20% pri pnevmatikah na sprednji 18% na zadnji osi. V splošnem se to kaže kot boljša raven oprijema in prispeva k boljšim značilnostim dinamične vodljivosti vozila na tekmovalni stezi.

Zaradi inovativnega progama tehnologij, ki izhajajo iz motošporta - tehnologija dvojne zmesi, ki vključuje uporabo različnih gumenih zmesi na notranji in zunanji strani dezena in Track Variable Contact Patch 3.0, (spremenljiva stična površina), ki optimizira pritisk na stični površini pnevmatike s tlemi tako, da je na tleh vedno enaka površina gume – bodisi pri vožnji naravnost ali v zavojih, nudi MICHELIN Pilot Sport Cup 2 voznikom edinstveno ravnovesje med varnostjo in užitkom vožnje. Zaradi tega je pnevmatika primerna tako za uporabo na cesti, kot tudi za zahtevne pogoje na dirkalni stezi. Za dosego tega so se Michelinovi inženirji osredotočili na sočasne izboljšave lastnosti na različnih področjih – v skladu s strategijo skupine: Total Performance.

Kot rezultat te strategije je, v primerjavi s predhodnikom Pilot Sport Cup*, življenjska doba pnevmatike Pilot Sport Cup 2 na tekmovalni stezi za do 50 % daljša, omogoča pa hitrejšo vožnjo*, boljša je odpornost proti splavanju na vodi, pnevmatika pa ohranja visoko raven voznikove varnosti in užitka pri vožnji.

Da bi zagotovili pripravljenost vozila GT3 RS na težke zimske vozne razmere, je edini dobavitelj zimskih pnevmatik, ki jih je Porsche homologiral kot vgradnjo za to vozilo, Michelin:

  • 245/35R20 91V XLTL Pilot Alpin 4 N0
  • 315/35R20 110V XLTL Pilot Alpin 4 N0

* Interni testi Michelin


Galerija: