Pnevmatike

Pnevmatike MICHELIN Pilot Super za nova modela BMW X5 M in X6 M

 

BMW je za prvo vgradnjo novih visoko zmogljivih modelov X5 M in X6 M izbral MICHELIN Pilot Super Sport – kot edine pnevmatike z notranjim premerom 21 palcev.

Od začetka prodaje v začetku leta 2015 je za modela BMW X5 M in X6 M možna vgradnja 21-palčnih litih platišč, zdaj pa bosta modela opremljena izključno s pnevmatikami MICHELIN Pilot Super Sport. Visoko zmogljive pnevmatike 285/35ZR21 105Y – na sprednji in 325/30ZR21 108Y vključujejo  številne  Michelinove tehnologije, vključno z gumeno zmesjo z več sestavinami na tekalni plasti in Variable Contact Patch 2.0. (spremenljivo stično površino).

Michelin že dolgo uspešno sodeluje z BMW M in je že zasnoval pnevmatike za številne predhodne modele* proizvajalca. Te pnevmatike so rezultat dvoletnega sodelovanja strokovnjakov BMW M in Michelina. V procesu razvoja so izdelali in testirali okoli 1400 prototipov in 500 predserijskih pnevmatik, da bi zagotovili zmogljivosti, ki jih zahtevajo inženirji proizvajalca BMW.

Tehnologija gumene zmesi iz več spojih, ki je v osnovi zasnovana za vzdržljivostne tekme, uporablja različne zmesi gume na levi in desni strani tekalne plasti. Zunanja ramena omogočajo izjemen oprijem in  odpornost proti obrabi pri vožnji v zavojih, sredinska rebra so optimizirana za krmiljenje, notranja stran pa je zasnovana za lomljenje vodnega filma in omogoča oprijem na mokri podlagi.  .

Inovativna značilnost spremenljive površine “Variable Contact Patch 2.0” je, da se oblika odtisa spreminja glede na vozne razmere, kar omogoča popoln nadzor nad vozilom. Na ta način, četudi se pri vožnji v zavoj spremeni oblika, ostane na cesti ves čas enaka količina gume. 

S kombinacija teh tehnologij pnevmatike MICHELIN Pilot Super Sport dosegajo edinstveno ravnovesje med oprijemom, udobjem, varnostjo in užitkom vožnje, s čemer ustrezajo zahtevnim standardom vozila BMW M, ki je primerno za vsakodnevno vožnjo po cesti, kot tudi za zahtevne pogoje na tekmovalnih stezah – če je to potrebno.

Pri razvoju pnevmatik so se Michelinovi inženirji osredotočili na sočasne izboljšave zmogljivosti na različnih področjih, na način, da z izboljšavo ene niso poslabšali drugih – to je poznano kot MICHELIN Total Performance. Vozniki modelov BMW X5 M in X6 M, opremljenih s pnevmatikami MICHELIN Pilot Super Sport, lahko uživajo v vožnji, saj jim pnevmatike z dolgo življenjsko dobo omogočajo maksimalno varnost tudi v najzahtevnejših pogojih uporabe  

Za konec…

*Visoko zmogljive pnevmatike Michelin so zdaj vgrajene na modelih BMW M3, M4, M5 in M6.


Galerija: