Novice

Naelektrena dobrodelnost za projekt Botrstvo

Naelektrena dobrodelnost.

Partnerji projekta: Rotary klub Idrija, Hidria in Relais Chateau Kendov dvorec so izvedli dobrodelno akcijo Inspiracija za donacijo. Inspiracija pa je bila prav testna vožnja z najnaprednejšim električnim BMW i vozilom. Testna vožnja, z začetkom in končno postajo v Relais Chateau Kendovem dvorcu, je bila možna za en dan ali za vikend. Izkupiček testnih voženj so partnerji dobrodelnega projekta namenili projektu Botrstvo Zveze prijateljev mladine Idrija. Izvedenih je bilo 80 testnih voženj s skupnim izkupičkom 2.500 EUR. Partnerji projekta so podarili vsa zbrana sredstva Zvezi prijateljev mladine Idrija v okviru projekta Botrstvo.

Električna prihodnost za boljšo sedanjost.

Za izvedbo testnih voženj je bil na voljo električni avtomobil BMW i3. Od začetka septembra do sredine decembra, ko se je akcija zaključila s predajo sredstev, je bil avtomobil neprestano rezerviran. Na priljubljenost tega vozila prihodnosti kaže tudi končno število testnih voženj – kar 80 v samo treh mesecih. Donatorji pa niso bili samo iz idrijske regije, pač pa so se na testno vožnjo pripeljali iz vseh koncev Slovenije. Vozniki, ki so sodelovali v akciji kot donatorji projekta, so bili tudi povabljeni na zaključni dogodek. Po končanem testu so vozniki podali svoje vtise, komentarje in predloge. Najbolj zanimiv predlog je bil nagrajen z vikendom z BMW i3.

Od začetka zasnovan za električno mobilnost– BMW i3.

BMW i3 je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon – s tem pa brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.

Revolucija pri športnih avtomobilih - BMW i8.

BMW i8 je najbolj napredno športno vozilo in prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW Group. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh.

Projekt Botrstvo

Projekt Botrstvo v Sloveniji je namenjeno izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in vzpodbudo. Namen projekta je zmanjšanje izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva.


Galerija: