Novice

NISSAN: Nagrajeni in povsem prenovljeni model Nissan NP300 Navara je osvojil med

  • Model NP300 Navara je bil na mednarodnem tekmovanju International Pickup Award 2016 deležen najvišjih časti
  • Njegova proizvodnja se začenja ta mesec v Nissanovi tovarni v Barceloni
  • Žirijo sta navdušili tako njegova osupljiva zunanjost kot notranjost, nove tehnologije v tem razredu, 2,3-litrski motor dCi ter osupljiva vlečna in nakladalna zmogljivost

 

Povsem prenovljena Nissan NP300 Navara je prestižno mednarodno nagrado Pick-up Award 2016 osvojila na slovesnosti v francoskem Lyonu.

Nissanov novi pickup je premagal močna tekmeca, Mitsubishi L200 in Ford Ranger. Žirija je pohvalila zmogljivost na cesti in terenu, moč motorja ter nakladalno zmogljivost.

Nova NP300 Navara je v okviru mednarodnega tekmovanja opravila strogo testiranje ter prepričala s svojo zmogljivostjo na cesti in na terenu ter z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Pickupe so testirali tudi kot delovna vozila in med drugim primerjali njihovo vlečno zmogljivost.

Novi NP300 Navara zagotavlja udobje in prefinjenost po zgledu mestnih terencev, ob tem pa ohranja Navarino prepoznavno zmogljivost na terenu ter vzdržljivost in nosilnost.

Njegovo robustno ogrodje vključuje zajeten nabor novosti, vključno z novim sistemom zadnjih obes s petimi vodili in spiralnimi vzmetmi pri različici z dvojno kabino ter prepričljivo tovorno ploščadjo, ki je 67 mm daljša kot pri prejšnjem modelu.

Vozilo je opremljeno z bogato, inovativno in cenovno dostopno tehnologijo, kot sta sistem  4ih kamer (AVM) in sistem za zaviranje v sili (FEB), kar je edinstveno na trgu pickupov, za še boljšo vodljivost in priročnost.

Philippe Guérin-Boutaud, podpredsednik družbe Nissan LCV BU, je dejal: “Ta prestižna nagrada je rezultat Nissanovih 80-letnih izkušenj na področju pickupov. Zahtevno testiranje v okviru tekmovanja International Pick-up of the Year je razsvetlilo močan in napreden značaj povsem prenovljene Navare.”

“Nissan je med svojimi kupci v Evropi najbolj poznan kot proizvajalec zmogljivih vozil s štirikolesnim pogonom in naprednih mestnih terencev.  Nova Navara predstavlja združitev znanja, izkušenj in odličnosti s teh področij v obliki zares naprednega pickupa, v katerem se prepletata vzdržljivost štirikolesnega pogona s prefinjenostjo in učinkovitostjo mestnih terencev”, je dodal Ponz Pandikuthira, direktor lahkih gospodarskih vozil za Nissan Evropa.

“Osvojitev naslova za mednarodni pickup leta, ki ga je podelila žirija najizkušenejših novinarjev na področju avtomobilizma iz vse Evrope, je velika čast. Vsem članom žirije IPU se zahvaljujem za to nagrado, ki je pomemben dokaz odličnosti nove Nissan Navare”.

Proizvodnja prenovljenega modela NP300 Navara se začenja ta mesec v Barceloni. Njegova prodaja po Evropi se bo začela januarja 2016.


Galerija: