Novice

BMW i prejel nagrado Združenih narodov (ZN) »Momentum for Change«.

BMW i oblikuje prihodnost osebne mobilnosti – ne samo s pionirskimi proizvodi in storitvami, ampak tudi s svetovno vključenostjo v širitev javno dostopne polnilne infrastrukture za električna vozila. Koridorji hitrega polnjena električnih vozil, pobuda za povečanje dostopa do hitrega polnjenja z enosmernim tokom, ki ga je zagnal BMW i in ChargePoint, so sedaj prejeli veliko priznanje – nagrado Združenih narodov »Momentum for Change«. Program je bil nagrajen za vložen trud pri zagotavljanju dostopa do hitrih polnilnic v gosto poseljenih in visoko prometnih regijah na vzhodni in zahodni obali Združenih držav Amerike. Projekt je mejnik na poti do vsedržavne, neodvisne, standardizirane polnilne infrastrukture, in tako tudi ključnega pomena za prehod k električni mobilnosti v ZDA. Nagrada »Momentum for Change« se podeljuje v okviru Mednarodne konference ZN o podnebnih spremembah COP 21 (Konferenca pogodbenic) v Parizu.

Do konca leta 2015 bo skoraj 100 hitrih polnilnih postaj vgrajenih ob ameriški zahodni obali med mesti Portland, Los Angeles, San Francisco in San Diego, oziroma na vzhodni obali med prestolnico Washington D.C. in mestom Boston. Polnilne postaje se nameščajo na maksimalni razdalji 80 kilometrov, običajno na postajališčih in v bližini nakupovalnih središč, restavracij ali objektov za prosti čas. Vsaka postaja ponuja 50 kW in 24 kW polnjenje. Pri 50 kW traja standarden cikel polnjenja, npr. za BMW i3, le okoli 20 minut. Še posebej je bil upoštevan vidik, da vse polnilne postaje izpolnjujejo svetovni standard CCS (kombinirani sistem polnjenja) in so na voljo za širok spekter električnih vozil, in ne samo za modele določene blagovne znamke.

Poleg pobude na zahodni in vzhodni obali ZDA, ki se je pohvalila z nagrado »Momentum for Change«, BMW i prav tako podpira širok sklop projektov infrastrukture hitrega polnjenja po vsem svetu, trenutno s poudarkom na Severni Ameriki, Evropi, Južni Afriki, Kitajski in Japonski.

Skupno je bilo zagnanih preko 30 projektov v več kot 25 državah in v sodelovanju s preko 50 partnerji za več kot 3.000 polnilnih točk z enosmernim tokom in preko 1.300 polnilnih točk z izmeničnim tokom. BMW i znotraj avtomobilske industrije nedvomno zaseda vodilno vlogo s številnimi pilotnimi projekti. Prav tako pa strateške naložbe podjetja BMW i Ventures, družbe s tveganim kapitalom, v vodilne blagovne znamke s področja polnilne infrastrukture npr. ChargePoint in Chargemaster, poudarjajo gonilno moč blagovne znamke za uspešno električno mobilnost.

Na evropskem nivoju je sodelovanje na različnih projektih TEN-T (Vseevropsko transportno omrežje) z načrtovanimi 429 hitrimi polnilnimi točkami v 10 evropskih državah del zaveze BMW i.

V  Nemčiji je BMW i eden izmed začetnikov in upravljavcev pobude SLAM (omrežje hitrega polnjenja za prometne osi in velemestna območja), ki predvideva izgradnjo 600 hitrih polnilnih postaj.

Polnilne postaje iz predhodnega raziskovalnega projekta, kjer BMW i sodeluje že od leta 2012, »Hitro polnjenje električnih vozil na avtocesti A9,« med Münchnom in Berlinom, so sedaj prešle v komercialno dejavnost.

 ChargeNow podjetja BMW i – najbolj celostna storitev polnjenja na svetu: Iskanje-uporaba-gostovanje-plačevanje na več kot 38.000 polnilnih točkah v 25 državah z uporabo ene uporabniške kartice.

Z več kot 38.000 postajami, s katerimi upravljajo različni operaterji v 25 državah, storitev ChargeNow sestavlja največjo mrežo javno dostopnih polnilnih postaj za električna vozila in priklopne hibride. Kartica ChargeNow in aplikacija z enakim imenom zagotavljata strankam enostaven do vseh polnilnih postaj, ki so integrirane v mednarodno mrežo, vključno z brezgotovinskim plačevanjem in obračunavanjem. Nepotrebna in zamudna registracija pri različnih ponudnikih ni več potrebna. Pri iskanju in izbiri polnilne postaje, ki pripada mreži ChargeNow, je voznikom na voljo integracija v navigacijski sistem in ustrezne aplikacije.

Cilj je, da električno polnjenje postane enostavno kot obisk bencinske črpalke.

Da bi še z večjo mero zagotovili polnjenje na javnih prostorih, BMW i postavlja razvoj in standardizacijo prihodnjih določil hitrega polnjenja nad trenutne projekte. Cilj inženirjev je »električno polnjenje izenačiti z obiskom bencinske črpalke«. Da bi dosegli ta cilj, je BMW i Ventures strateško vložilo v vodilna podjetja za operacije polnjenja v ZDA (ChargePoint) in v Združenem kraljestvu (Chargemaster).

 Polnjenje doma z inteligentnimi rešitvami BMW i 360 º ELECTRIC: Wallbox, montaža, in BMW Green Energy.

Stranka opravi okoli 80 % postopkov polnjenja doma ali na delovnem mestu. Na voljo v dveh različicah, je BMW i Wallbox idealna rešitev za udobno, varno in hitro polnjenje doma. Skoraj vsak tretji voznik BMW i3 se danes odloči za to izjemno sofisticirano polnilno postajo. BMW i v sodelovanju s specializiranimi partnerji svojim strankam prav tako ponuja osebno montažno službo.

Okoljsko ravnotežje električnega vozila ali priklopnega hibrida je še dodatno optimizirano, če se visoko-napetostna akumulatorska baterija polni z obnovljivo energijo. V okviru BMW i Green Energy so danes stranke v 15 državah deležne pomoči pri uporabi električne energije, pridobljene iz obnovljivih virov energetskih ponudnikov ali lastne proizvodnje. Partnerji s katerimi BMW Group sodeluje na tem področju obsegajo deset ponudnikov zelene električne energije ter tudi štiri proizvajalce instalacij za pridobivanje sončne energije na nadstreških, hišah in strehah garaž.

BMW i s svojim celostnim portfeljem proizvodov, storitev in pilotskih inovacijskih projektov demonstrira, kako je e-mobilnost že danes alternativna izbira vse večjemu številu ljudi, ko gre za vsakdanjo uporabnost in napredne trajnostne standarde.

 O BMW i

BMW i je blagovna znamka BMW Group, ki igra vlogo inkubatorja za vizionarsko mobilnost in koncepte vozil, napredno obliko in novo razumevanje razreda premium, ki je močno prežet s trajnostnim razvojem.

BMW i se po vsem svetu predstavlja z BMW i3 (namensko zasnovanim električnim avtomobilom za uporabo v mestnih območjih) in BMW i8 (hibridnim športnim avtomobilom s porabo goriva na nivoju majhnega avtomobila), kot tudi kopico mobilnih storitev in naložb v področje električne in povezane mobilnosti.

 O BMW i Ventures

BMW i Ventures je družba s tveganim kapitalom, ki jo je ustanovil BMW Group. Podjetje vlaga v najsodobnejše rešitve, ki se osredotočajo na potrebe mobilnosti mestnega prebivalstva. Podjetje podpira visoko-obetajoče start-upe in hitro-rastoča podjetja, ki se posvečajo oblikovanju prihodnosti globalne mobilnosti.
www.bmw-iventures.com


Galerija: