Predstavitve

Range Rover EVOQUE KABRIOLET, luksuzni SUV za vse letne čase

-          luksuzni SUV kabriolet

-          pomična lahka platnena streha odpiranje (18 sekund, zapiranje 21),

-          razkošno  udobje za štiri osebe, 251-litrski prtljažni prostor

-          10,2-palčni zaslon,   InControl Touch Pro

-          bencinski in dizelski motorji

Land Rover je predstavil prvi luksuzni kompaktni SUV kabriolet. Range Rover Evoque kabriolet združuje drzno obliko in prefinjenost petvratne izvedbe. Évoque z novo celostno podobo in z izboljšavami, specifikacijami ter  platneno zložljivo streho postavlja nove temelje SUV-ja za vse letne čase.

Kot peti član družine Range Rover in kot prvi kabriolet – je tako najbolj zaželen novi model med razkošnimi kompaktnimi športnimi terenci, ki združuje tradicionalnost Range Roverjeve prefinjenosti, razkošja, s prepoznavnim dizajnom.

Range Rover Evoque kabriolet je zasnovan tako, da izpolnjuje najstrožje standarde podjetja Land Rover kar potrjuje ugled te blagovne znamke.

"Range Rover Evoque kabriolet je vozilo za vse letne čase. Gre za edinstven slog, kar dodaja dodano vrednosti družini Range Rover. Globalni trg za SUV se bo v naslednjih petih letih po napovedih povečal za 20 odstotkov, pravi Gerry McGovern, kreativni direktor za Land Rover. Evoque kabriolet bo igral ključno vlogo pri nadaljnjem uspehu podjetja, s 45 letno tradicijo. Range Rover je s pionirsko izvedbo kabrioleta ustvaril prostor popolnoma novemu SUV trgu.

Privlačno in drzno zunanjost kabrioleta so dosegli z vrhunsko zasnovanimi detajli. Popolnoma avtomatizirana platnena zložljiva streha ohranja linijo trde različice. Odpiranje /zapiranje  strehe se lahko izvede do hitrosti 50 km/h. Odpre se v 18 sekundah, zapre pa v 21. Platneno streho odlikuje dobra zvočna izolacija in pri Land Roverju obljubljajo enako mero udobja kot pri klasični petvratni različici. Evoque kabriolet ponuja prtljažni prostor 251 litrov, kar poudarja praktičnost vozila. V armaturni plošči se nahaja nov zaslon z visoko ločljivostjo. Gre za 10,2-palčni zaslon na dotik, ki je del sistema za informacije in razvedrilo, InControl™ Touch Pro,  s katero so opremljena vozila Jaguar in Land Rover. Hitro odziven InControl Touch Pro ponuja brezhibno navigacijo, 3G povezljivost in avdio sistem.

Za varnost pri prevračanju, so inženirji vgradili varovalni sistem Roll Over, ki med prevračanjem aktivira aluminijaste prečke v 90 milisekundah. Kabriolet SUV ima na novo oblikovane žaromete, ki se jih lahko po želji nadgradi v prilagodljive LED ali ksenonske žaromete. Vse izvedbe imajo dnevne in vzvratne LED-luči.

Land Rover je na voljo v štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjih iz aluminija. Največjo  zmogljivost bencinskega motorja je 179kW (240 KM). Dizelski agregat zagotavlja  ekonomičnost porabe goriva do (5,1 l / 100 km) in emisije CO2 149 g/km.

Evoque je podprt z zmogljivo tehnologijo All-Terrain Land Rover, ki bo poskrbel za oprijem in popoln nadzor. Sistem v celoti prilagaja vozilo terenu v vseh letnih časih. Enaka napredna tehnologija uporabljena v kupe različici in petvratni izvedbi. Da je Evoque kabriolet SUV za vse letne čase, pa je Land Rover poskrbel z devet stopenjskim samodejnim menjalnikom, s sistemom Terrain Response®, Wade Sensing za zaznavanje globine in All-Terrain Control, ki mu zagotavlja varnost in udobje.

Novi Range Rover Evoque kabriolet bodo izdelovali v Land Rover Halewood v Veliki Britaniji, skupaj s petimi vrati in različico kupe. Evoque bo naprodaj od pomladi 2016 na več kot 170 trgih po svetu.


Galerija: