Novice

Rekordno leto za BMW Group Slovenija

Ljubljana. Leto 2015 je bilo za proizvajalca BMW Group najuspešnejše doslej, saj je dosegel nov prodajni rekord že peto leto zapovrstjo. Svetovno je bilo v lanskem letu novim lastnikom predanih 2.247.485 vozil znamk BMW, MINI in Rolls-Royce, kar je 6,1 % več kot leto poprej. Tudi BMW Motorrad je v letu 2015 prodal bistveno več motornih koles in maksi skuterjev kot v prejšnjem letu. Segment motornih koles BMW Group beleži novo rekordno prodajo že peto leto zapored. S 136.963 (prejšnje leto 123.495) prodanimi vozili v letu 2015, je BMW Motorrad dosegel rast 10,9 % v primerjavi s prejšnjim letom.

BMW je s 37,3-odstotnim tržnim deležem ohranil položaj številke 1 v premium segmentu tudi v Sloveniji. V Sloveniji je bilo skupno registriranih 1772 vozil, od tega 1660 BMW in 112 MINI. Rekordna je bila tudi prodaja motornih koles, in sicer jih je bilo v 2015 registriranih kar 265, kar je 13,7 % več kot leto poprej. BMW i, sinonim za trajnostno individualno mobilnost, je vstopil na slovenski trg marca 2015. V le osmih mesecih je bilo registriranih kar 34 vozil BMW i.

Nadgradnja modelov BMW, pomlad 2016.

Popolnoma nova izbira bencinskih in dodatnih dizelskih motorjev zadnje generacije je pripravljena, da spomladi pokaže svojo športnost in učinkovitosti na vozilih BMW serije 4. Tudi BMW 325d Limuzina in BMW 325d Touring, bosta na voljo z novim 4-valjnim dizelskem motorjem od marca 2016 naprej. Dodatne različice BMW serije 2 Gran Tourer in nove BMW serije 7 bodo opremljene z BMW xDrive inteligentnim štirikolesnim pogonom, ki bo dodan portfelju znamke.

Pomlad prinaša tudi spremenjeno osnovno in dodatno opremo vozil. Na primer, nov paket Open Air, na voljo v modelih BMW serije 2 Cabrio, BMW serije 4 Cabrio in BMW M4 Cabrio, prinaša s svojo pomično streho dodaten užitek v vožnji. Edinstven daljinski nadzor parkiranja bo odslej na voljo v vseh modelih vozil BMW serije 7. Luksuzna limuzina bo na voljo tudi z dodatnimi zunanjimi barvnimi zaključki, dodatnimi barvami notranjosti in BMW Individual okrasnimi letvami. Od marca naprej bo navigacijski sistem ConnectedDrive na voljo kot osnovna oprema za BMW serije 6, ki bo vključeval nov prikaz operacijskega menija, kot tudi funkciji brezžičnega telefonskega polnjenja in Wi-Fi dostopne točke. Vse nove lastnosti bodo dodane na seznam dodatne opreme za BMW X3 in BMW X6. Tudi osnovna oprema vozil BMW X5M in BMW X6M bo vključevala nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) s senzorji spredaj in zadaj.

 

Premium uporabniška izkušnja

Učinkovita prodajna mreža

BMW Group Slovenija si je v letu 2015 prizadeval vzdrževati dobičkonosnost in usmerjenost h kupcu, ob tem je tudi izvajal program za pospeševanje dobičkonosnosti trgovcev.

BMW Group sklepa sodelovanja z zanesljivi poslovnimi partnerji, tako je na razpisu za novega pooblaščenega prodajalca in serviserja v Kopru izbral Avto Aktiv Intermercatus d.o.o. Avto Aktiv gradi odličnost svojih storitev na kakovosti, učinkovitosti in inovativnosti. Avto Aktiv pa načrtuje tudi odprtje novega MINI salona v ljubljanskem BTC. Ob uvajanju novih storitev in zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje je BMW Group Slovenija dosegel najvišjo stopnjo zadovoljstva svojih strank doslej.

Da bi uporabniško izkušnjo in zadovoljstvo pripeljali še na višji nivo, so lansirali BMW center užitka vožnje, ki se nahaja v Kristalni palači v ljubljanskem BTC. Stranke si lahko rezervirajo želeni testni termin prek spletnih kanalov in priročno prevzamejo testni avtomobil, ki je opremljen z najmodernejšo dodatno opremo, v BTC.

Klub BMW Excellence

Ob lansiranju luksuzne limuzine BMW serije 7 je BMW Group Slovenija predstavil Klub BMW Excellence – ekskluzivni klub za voznike serije 7. Nova luksuzna limuzina popelje svoje voznike v edinstveni svet storitev in dogodkov na področju športa, kulinarike, življenjskega sloga ter kulture.

Digitalizacija uporabniških kanalov

Uporaba podatkovnega prometa, predvsem prek mobilnih naprav, skokovito narašča. BMW Group Slovenija je zato lansiral popolnoma prenovljeno spletno, ki je prilagojena brskanju na katerikoli napravi. Prenovljena spletna stran ponuja intuitiven in enostaven produktni konfigurator, ki stranki prikazuje spremembe – tako zunanjosti kot notranjosti – v 3D pogledu. Stranke lahko odslej prek spletnih kanalov kontaktirajo želeni prodajni ali servisni salon, ali pa si prek spleta rezervirajo testno vožnjo.

Trajnostni razvoj in partnerstva z lokalnimi skupnostmi

Trajnostno poslovanje, razvoj in inovativnost so med ključnimi gradniki dolgoročne strategije BMW Group. Zato BMW Group sklepa partnerstva z lokalnimi skupnostmi na področju mobilnosti prihodnosti, razvoja mladih talentov, zdravega življenja in pomaga mladim, pomoči potrebnim. BMW FEST, naelektrena dobrodelnost za projekt Botrstva, spodbujanje inovativnega razmišljanja skozi donacije prototipnih električnih vozil dijakom v Idriji so le nekateri družbeno-odgovorni projekti, skozi katere BMW Group Slovenija pomaga ustvarjati boljšo in bolj zeleno prihodnost.

Strategij a za leto 2016

BMW Group Slovenija bo tudi v letu 2016 nadaljeval s strategijo ponujanja premium produktov in rešitev odličnih blagovnih znamk za popolni užitek v vožnji. »Dolgoročno dobičkonosnost in trajnost poslovanja bomo tudi v prihodnje zagotavljali skozi ponudbo premium mobilnosti in usmerjenostjo h kupcem,« je zaključil Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija.


Galerija: