Novice

Valvoline™ navaja ključne dosežke v svoji 150-letni zgodovini

Prepričljiv mednarodni uspeh globalnega podjetja motornih maziv poganjajo inovativni produkti, znanstvena iznajdljivost in domiselne poslovne prakse.

V letu 2016 bo Valvoline™ obeležil svojo 150. obletnico. Znamka motornih olj, ki je kot prva svoje vrste bila registrirana v ZDA in danes svoje izdelke ponuja v več kot 160-ih državah po celem svetu, bo pozdravila svojo zgodovino z razkritjem dosedanjih dosežkov. Omenjeni bodo ključni trenutki v 15-ih desetletjih na globalnem trgu, inovativni izdelki, zmagovalne tekme in poslovna odličnost.

 Za prodajo olj ter maziv Valvoline v Sloveniji skrbi podjetje ABL Tehnika, d.o.o., ustanovljeno leta 2011.

 „V vseh 150-ih letih je Valvoline gradil, testiral in izpopolnil svojo znanost motornih olj, kar je privedlo do celovitega portfelja vodilnih izdelkov, ki se uporabljajo in jim zaupajo po celem svetu, tudi v Sloveniji,“ pravi višji podpredsednik Valvoline International, Craig Moughler. „Ocenjujemo, da je Valvoline proizvedel okoli 30 milijard litrov motornega olja in podmazal čez milijardo avtomobilov, tovornjakov, motociklov in ostalih vozil v času svojega obstoja.“

 Dediščina blagovne znamke Valvoline presega ostale globalne znamke kot so Budweiser (1876), Johnson & Johnson (1886) in General Electric (1889).

„150-letna zgodovina znamke Valvoline je brez primere in resnično pravi mejnik za proslavo na svetovni ravni,“ pravi John Stotz iz oddelka za trženje in poslovni razvoj. „Valvolinova zgodovina inovacij zagotavlja sedanjim uporabnikom najbolj kakovostno zaščito, ki je v pomoč njihovim vozilom in opremi.“

Med dosežke Valvolinove bogate zgodovine, od začetkov do današnjega dne, sodijo naslednji dogodki:

-                    1866: Doktor John Ellis ustanovi Valvoline leta 1866, ko odkrije mazivne lastnosti destilirane surove nafte, nakar formulira prvo mazivo na svetu na osnovi petroleja. Valvoline™ olje je bilo uradno registrirano leta 1873.

-                    1895: Prva avtomobilska dirka v ZDA je bila v Èikagu leta 1895. Valvolinov avtomobil z dvemi cilindri in 1,45 konjskimi močmi je odnesel zmago in lovorike. Od takrat naprej se je Valvoline trdno postavil v kulturo avtomobilskih dirk. Danes, Team Valvoline™ tekmuje na različnih vrhunskih tekmah po celem svetu.

-                    Začetek 1900: Na začetku 20. stoletja je Valvoline vse bolj opozarjal nase v svetu avtomobilizma in postal priporočeno olje za znamenitega forda Model T, kar je dodatno prispevalo k umestitvi Valvolina v zavest potrošnikov. Znamka se je širila izven meja ZDA in opravila pionirsko delo z inovacijo prvega olja za letalske motorje leta 1910.

-                    1939: Valvoline razvije X-18, prvo vsestransko strojno olje. Ta izdelek je zmanjšal inventar pri mehanikih in presegel standarde tistega časa.

-                    1942–1945: Valvoline olja so intenzivno uporabljali za zavezniška vozila v času druge svetovne vojne.

-                    1950: Ashland Oil Inc. iz Ketuckyja, ZDA, prevzame Valvoline in uvede novo obdobje inovacij. Leta 1954 proizvajalci avtomobilov preidejo na močnejše V8 motorje, Valvoline pa razvije All-Climate™ motorno olje, ki odstrani potrebo po menjavi glede na letni čas.

-                    1965: Valvoline proizvede Racing Motor Oil za namene motorjev z visoko obremenitvijo in popolnoma zadovolji potrebe takratnih t.i. „muscle car“ avtomobilov. Racing Motor Oil postane stalnica v dirkalnem svetu, tudi v Formuli 1, in do dandanes ostane najbolj prodajano dirkalno motorno olje vseh časov.

-                    1970-1980: V tem obdobju je Valvoline vrstil zmage na dirkah Indy 500 (1970), NASCAR Daytona 500 (1972) in si priboril prvo zmago na svetovnem prvenstvu Formule 1 (1978). V 80-ih je kopica Valvoline avtomobilov osvojilo prva mesta na dirkah po svetu, med vozniki pa bi našli tudi legendarna imena dirkalnega športa. Valvoline je vzpostavil mrežo lastnih servisov leta 1987, kar ga je ločilo od ostalih konkurentov na trgu.

-                    1990: Leta 1996 je Valvoline ponovno dokazal inovativnost s svojo prvo mešanico sintetičnega olja DuraBlend™. Razvoj tega izdelka je širši krog potrošnikov seznanil s koristmi sintetičnega olja in omogočil zaščito sodobnim manjšim motorjem z visokimi obrati.

-                    Začetek 2000: Dokler so se drugi ukvarjali z novimi motorji, je Valvoline preučeval starejše, da jim omogoči boljše delovanje, saj so se potrošniki oklepali svojih vozil in jih imeli za daljša obdobja. Rezultat preučevanja je bilo olje Maxlife™ Higher Kilometer Motor Oil, prvo motorno olje razvito prav za vozila z več kot 100.000 prevoženimi kilometri. V naslednjih desetih letih so ostali sledili tej ideji in kategorija olja za vozila z visoko kilometrino je postala standard v industriji. Leta 2000 je Valvoline zmagal v prestižni dirki World Rally Spain. Leta 2005 pa so v Valvoline servisih opravili milijonti servis vozila.

-                    2010-2014: Mednarodna prisotnost blagovne znamke je v 21. stoletju vztrajno napredovala, temu so pripomogle zmage WTCC ekip po Evropi in sodelovanje z VD Brinkom na dirki Dakar leta 2011. Leta 2013 je Valvoline uspešno registriral blagovno znamko v 167 državah po svetu in presegel proizvodnjo 300 milijonov litrov olja (čez 800 milijonov dolarjev v prodaji), kar je bilo znamenje resnične globalne blagovne znamke. Leta 2014 je Valvoline ™ ustanovil novo tovarno v Indiji, zadnja izmed 60-ih po svetu. Istega leta tudi razvije NextGen ™, vrhunsko mazivo, ki je zmanjšalo porabo energije pri proizvodnji.

-                    2015: Valvoline servisi opravijo servis dvomilijontega vozila. Zaradi ogromnega globalnega uspeha znamke Valvoline, Ashland Inc. leta 2015 naznani, da bo prišlo do ločitve in ustanovitve dveh samostojnih podjetij konec leta 2016.

 „Valvoline proslavlja svojo 150. obletnico po celem svetu skupaj s svojimi distributerji, mehaniki in strankami,“ pravi Moughler. "Ponosni smo na ta zgodovinski mejnik in naši načrti, izdelki ter servisni programi zagotavljajo, da bo Valvoline premikal svet naprej tudi v naslednjih 150-ih letih."

Valvoline je v svoji zgodovini izdelal celovit portfelj izdelkov za vse potrebe motorjev, vozil in opreme po celem svetu.

Za nadaljnje informacije o izdelkih in podjetju obiščite www.abltehnika.si ali  sledite na družbenem omrežju Facebook (www.facebook.com/valvolineslovenia).


Galerija: