Novice

Avtoplin dostopen že na 80 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji

Družba Petrol je v zadnjem obdobju odprla še pet novih prodajnih mest z avtoplinom in s tem na slovenskem tržišču razširila svojo maloprodajno mrežo bencinskih servisov, kjer je mogoče natočiti avtoplin, na 80. Avtoplin je po novem mogoče dobiti na že skupaj 181 Petrolovih bencinskih servisih doma in v širši regiji. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina.

Skupno število bencinskih servisov, ki imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskimi servisi BS Slovenske Konjice, BS Lenart, BS Žalec, BS Maribor – AC Vzhod in BS Maribor – Na Poljanah povzpelo na številko 80. Prodajna mreža se bo širila tudi v prihodnje. Z uvedbo avtoplina je Petrol razširil ponudbo pogonskih goriv in s tem postavil temelje za zniževanje emisij v okolje, saj plin sodi med okolju prijazna goriva.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Z njegovo uporabo se stroški za nakup goriva skoraj prepolovijo, saj razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša skoraj 56 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina. Vozniki lahko avtoplin v okviru posebne ponudbe na BS Litijska cesta 31 v Ljubljani in na BS Primskovo na Cesti Staneta Žagarja 56 v Kranju kupujejo to gorivo za samo 0,51 evra na liter.

Poleg znatnega znižanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

  • kratek rok amortizacije oz. povrnitve investicije,
  • doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo,
  • enostavna uporaba in avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,
  • popolnejše izgorevanje zmesi »plin–zrak« in posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,
  • tišje delovanje motorja,
  • podaljšanje življenjske dobe motorja.

 

Družba Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato, ponuja storitev predelave vozil na plin. Paketna ponudba je najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnje in cene ter posebne akcijske ponudbe. V mehaničnih delavnicah TipStop Vianor vgrajujejo odlične plinske sisteme z več kot 50-letno tradicijo in vrhunskim razvojem.

 

Več o uporabi avtoplina in seznam bencinskih servisov z avtoplinom je na voljo na spletnem naslovu www.petrol.si/avtoplin.


Galerija: