Novice

V Renaultovi tovarni Maubeuge so izdelali milijonti kangoo

 

• V Renaultovi tovarni Maubeuge na severu Francije so izdelali milijonti Kangoo drugega rodu.

• Renault potniške in dostavne različice tega modela izdeluje v Franciji že od leta 2007.

• Bodoči lastnik milijontega Kangooja je individualni kupec na Japonskem.

 

Kangoo ZA VSAK OKUS IN POTREBO

 

V Renaultovi tovarni Maubeuge so izdelali milijonti Kangoo drugega rodu. Leta 1998 predstavljeni Kangoo je bil leta 2007 temeljito prenovljen, danes pa je na voljo v potniških različicah, ki so namenjene predvsem posamičnim kupcem, in kot dostavnik za poklicne uporabnike. Slednji je na voljo v treh dolžinah karoserije (Kangoo Compact, Kangoo Express in Kangoo Maxi), hkrati pa tudi kot Kangoo Z.E. z izključno električnim pogonom.

 V letu 2015 so imele dostavne različice 64-odstoten delež vseh izdelanih Kangoojev. V istem letu je imelo 90 odstotkov vseh izdelanih Kangoojev (potniških in dostavnih) vgrajene dizelske motorje, 7 odstotkov bencinske in 3 odstotki električni pogon.

 "Kangoo na vseh trgih še naprej osvaja zelo raznolike poslovne in zasebne kupce. Celoten kolektiv tovarne je ponosen na ta nov mejnik v proizvodnji, ki potrjuje našo zmožnost, da zadovoljimo pričakovanja naših kupcev tako na področju kakovosti kot tudi dobavnih rokov," je dejal Jose Martin Vega, direktor tovarne Renault Maubeuge.

 

 PRISTEN FRANCOSKI IZDELEK

Vsa lahka gospodarska vozila znamke Renault so izdelana v Franciji. Modela Trafic in Master izdelujejo v tovarnah Skupine Renault v Sandouvillu (departma Seine-Maritime) oziroma Batillyju (departma Meurthe-et-Moselle), kar dokazuje strokovnost in konkurenčnost tovarn v Franciji.

V tovarni Maubeuge izdelujejo tudi model Citan za Renaultovega nemškega partnerja Daimler.

 

SVETOVNA USPEŠNICA

Milijonti Kangoo zvezdnato modre barve je namenjen na Japonsko.

Èeprav so trije poglavitni trgi Francija, Španija in Nemčija, priljubljenost Kangooja na Japonskem raste. V letu 2015 je tam Kangoo našel 1.679 kupcev, kar pomeni tretjino celotne prodaje Renaulta v tej daljnovzhodni državi. Na Japonskem prodajajo samo potniško različico Kangooja, vendar je ta uspešen že od leta 1998. Za povečanje privlačnosti za japonske kupce je na voljo v posebnih barvah karoserije, vsako leto pa jim ponudijo do tri posebne serije.

In Japonci ljubijo svoje Kangooje! Vsako leto se japonski lastniki Kangoojev zberejo ob vznožju gore Fudži na posebnem shodu Kangoo Jamboree. Lani je to srečanje potekalo že sedmič, zbranih pa je bilo več kot tisoč Kangoojev.

 

 


Galerija: