Predelave

BMW M Performance Parts za novega BMW M2

Novi BMW M2 Coupé (kombinirana poraba goriva: 8,5 l/100 km; emisije CO2: 199 g/km)* postavlja standard v razredu kompaktnih visokozmogljivih športnih avtomobilov, ko gre za vozno dinamiko in zmogljivost. Njegova ekstravertirana oblika dodatno naglasi visoko-dinamični značaj in izjemen talent za dirkalne steze. Od marca 2016 je dinamične kvalitete in vizualni izgled BMW M2 Coupé mogoče oplemenitit z novo predstavljenim sklopom elementov BMW M Performance Parts. Sklop vključuje komponente, ki izhajajo iz avtomobilističnega športa, na področju aerodinamike, motorja, kokpita in podvozja in s tem izpolnjujejo najvišje standarde v smislu funkcionalnosti in zasnove.

Aerodinamične komponente za izboljšan videz in vozno odzivnost.

Produktni portfelj M Performance Parts vključuje posebno širok sklop aerodinamičnih komponent iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP). To so pritrdilni elementi za sprednje in stranske pragove, zadnji difuzor in pokrove ogledal, ki so odlično usklajeni v svojem aerodinamičnem učinku in dodatno poudarjajo močno obliko zunanjosti kompaktnega, visoko-zmogljivega športnega avtomobila.

Elementi sprednjega in stranskih pragov v kombinaciji z zadnjim spojlerjem in difuzorjem iz sklopa BMW M Performance optimizirano pretok zraka okoli vozila, kar na primer pozitivno vpliva na upravljanje in vozno zmogljivost. Temu se podajo pokrovi zunanjih ogledal iz karbonskih vlaken, ki stilno zaokrožijo poudarjen športni videz avtomobila. Podobno velja za rešetko hladilnika M Performance spredaj in ob straneh, v črni barvi z visokim sijajem z integriranim logotipom BMW M na voljo v rdeči, modri in svetlo modri barvi.

Možnosti za motor, podvozje in zavore za povečanje dinamične zmogljivosti.
Glušilni sistem loput M Performance poskrbi za intenzivno dojemanje zvoka motorja. Prek daljinske naprave Bluetooth je mogoče izbirati med dvema načinoma delovanja: Sport in Track. Način Sport je namenjen uporabi na javnih cestah in razvaja voznika z edinstveno športnim zvokom, ki je bil posebej usklajen z BMW M2. Medtem pa nastavitev Track dodatno poudari jakost in značaj zvoka izpušnih cevi, kar opazno poveča čustveni naboj. Tako se ustvari precej bolj intenzivno doživetje v vožnji, voznik pa čuti tesno povezanost z avtomobilom. Izpušni sistem z loputami M Performance dodatno poudari vizualnost BMW M2 z glušilno enoto v izvedbi z visokim sijajem, ki vključuje izbočen logotip M Performance, izpušne cevi s premerom 80 milimetrov in perforirano notranjo cev. Kot alternativa so na izbiro tudi okrasni elementi iz karbonskih vlaken za izpušno cev izpušnega sistema M Performance s premerom 93 milimetrov in integriranim logotipom BMW M.

BMW M2 Coupé je mogoče opremiti z vijačnim vzmetenjem BMW M Performance za optimizacijo oprijema s cesto in upravljanja. To zmanjšuje razdaljo vozila od tal za vsaj pet milimetrov v primerjavi z osnovnim vzmetenjem. Tehnologija vijačne vzmeti pa se lahko uporablja za znižanje vozila za dodatnih 20 milimetrov. Še več, amortizerje je v fazi odboja mogoče nastaviti v 16 stopnjah v fazi kompresije pa v 12 stopnjah. To pomeni, da si lahko voznik ustvari svojo nastavitev podvozja glede na osebne želje. Ne glede na izbrano nastavitev pa bolj stisnjena osnovna nastavitev v primerjavi s standardnim vzmetenjem zmanjšuje nagibe karoserije vozila okoli prečne in vzdolžne osi, s tem pa zagotavlja visoko nevtralno vozno odzivnost in maksimalne neposredne povratne informacije za voznika.

Športne zavorne ploščice BMW M Performance so primerne za dirkalno stezo, obenem pa povečujejo aktivno varnost. Njihova sestava izhaja iz zavornih ploščic za dolge razdalje, ki so se uveljavile v avtomobilističnem športu. To pomeni, da imajo zavorne ploščice BMW M Performance posebno visoko odpornost na termične obremenitve in ne kažejo pomanjkanja zavorne sile, tudi če so stalno podvržene ekstremni rabi. Prav tako ponujajo izboljšano, bolj neposredno odzivnost v primerjavi z osnovnim zavornim sistemom.

Možnosti za notranjost, navdihnjene iz avtomobilističnega športa.
Notranjosti BMW M2 Coupé je z elementi BMW M Performance Parts prav tako mogoče vdihniti edinstveni osebni športni stil. Èrte za pokrov vratnega praga BMW M Performance LED za voznika in sovoznika dodajo stilen in privlačen poudarek ob odprtih vratih. Enako velja za predpražnike M Performance, ki niso samo športne oblike, ampak ponujajo tudi optimalen oprijem s svojo gumijasto in tekstilno strukturo. Nerjaveče jeklene stopalke so ustrezno usklajene: s svojimi poudarjenimi gumijastimi profili učinkovito preprečujejo zdrs stopala iz zavore ali sklopke.

BMW  je eden izmed redkih proizvajalcev avtomobilov na svetu, ki ponuja lastne volane, obdelane in dodelane z materialom Alcantara, sklop BMW M Performance pa dejansko vključuje dva različna modela. Volan M Performance Pro s površinami oprijema v materialu Alcantara je posebno poudarjen s svojo obliko in ima bolj natančen splošen občutek krmiljenja. Prav tako ima svetlo modro oznako na zgornjem delu. Tri-barvni šiv M in okrasni element iz karbonskih vlaken z odprtimi porami in napisom M Performance dajeta volanu M Performance Pro posebno privlačen vizualni izgled.

Poleg tega BMW ponuja volan M Performance z dirkalnim zaslonom in okrasnim elementom iz karbonskih vlaken v sklopu osnovne specifikacije. Z integriranim funkcijskim zaslonom na zgornjem delu volanskega obroča ima voznika vedno idealen pogled na informacije, kot so časi odsekov in krogov, vzdolžni in bočni pospešek. Funkcije se intuitivno upravlja z gumbi menija, ki so vgrajeni v vdolbine za palce na volanu. Polega dirkalnega zaslona je tu tudi indikator za pretikanje prestav: dve dvobarvni LED letvi na desni in levi strani, ki kažeta ena proti drugi.

Sklop BMW Performance za notranjost zaokroža M Performance Interior Kit Carbon, ki vključuje okrasne elemente za prestavno ročico menjalnika z dvojno sklopko, sredinsko konzolo in ročaj ročne zavore in okrasne zaključke notranjosti M Performance v posebno privlačni kombinaciji materiala Alcantara in karbonskih vlaken.

 


Galerija: