Novice

Novi BMW M760Li xDrive.

V BMW serije 7 vstopa novi prestižni osrednji model BMW M760Li xDrive. Z izjemno eleganco in vrhunsko močjo v vseh razmerah, 12-valjni bencinski motor s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo pod svojim pokrovom utrdi vodilni status novega avtomobila. Dinamične vozne karakteristike BMW M760Li xDrive skupaj z vrhunskim udobjem v vožnji prepričajo in postavljajo nov standard v razredu luksuznih limuzin.

Močan in dominanten. 
Novi BMW M760Li xDrive premierno predstavlja nov 12-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo. Pod pokrovom, z napisom »M Performance«, se nahaja 6,6-litrski motor V12, ki razvije moč 441 kW/600KM* pri 5.500 vrt/min* in največji navor 800 NM pri 1.500 vrt/min* (kombinirana poraba goriva: 12,6 l/100km; emisije CO2: 294 g/km)**. Visokozmogljiva pogonska enota z najsodobnejšo tehnologijo M Performance TwinPower pospeši BMW M760Li xDrive od 0 do 100 km/h v zgolj 3,9 sekunde* in nadaljuje s pospeševanjem vse do elektronsko omejene največje hitrosti, ki je 250 km/h. Ob izbiri paketa M Driver's Package iz sklopa dodatne opreme, omejevalnik hitrosti ne posreduje vse do 305 km/h. Za prenos moči skrbi najsodobnejši 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport, ki je del osnovne specifikacije. Specifična uglasitev M-Performance, ki prinaša še bolj športne menjave prestav in hitrejše pretikanje v nižjo prestavo prek celotnega razpona vrtilne frekvence, je posebno prilagojena značilnostim motorja V12. 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport s svojo optimalno interno učinkovitostjo in strategijo prestavljanja s pomočjo navigacijskih podatkov prispeva k dominantnemu doživetju vožnje in tekoče deluje z osnovno funkcijo Auto Start-Stop.

Konkurenco prekaša na področju vozne dinamike in udobja v vožnji. 
Inovativni sistem podvozja Executive Drive Pro predstavlja vstopnico v svet dinamične ostrine in neprekosljivega udobja v vožnji. Aktivni stabilizatorji minimizirajo premikanje karoserije, sistem pa skupaj s kakovostnimi pnevmatikami, ki so nameščene na ekskluzivna 20-palčna lahka M platišča v izvedbi kovinskega matiranega zaključka Cerium Grey, daje novemu BMW M760Li xDrive najboljšo vozno dinamiko v njegovem razredu, seveda pa ob tem ohrani visoko raven udobja v vožnji. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive pa izkorišča razpoložljive stopnje oprijema za razporeditev moči motorja na vsa štiri kolesa glede na situacijo. Pri tem zagotavlja dinamično odličnost, ki jo gre pričakovati od modela M Performance in vrhunsko raven delovanja v vseh pogojih. Aktivna varnost in vozna dinamika prav tako izkoriščata prednosti sistema integralnega aktivnega krmiljenja (Integral Active Steering) v novem BMW M760Li xDrive, ki dopolnjuje še bolj neposredno krmilno razmerje na sprednji premi s prilagoditvijo kota krmiljenja zadnjih koles glede na dano situacijo. To zmanjšuje sile krmiljenja pri nizki hitrosti in pri dinamični vožnji, kar dodatno poveča agilnost in aktivno varnost. Nove 19-palčne zavore M Sport, ki se ponašajo z modrimi kovinskimi zavornimi sedli in oznako M, pustijo pečat v dinamičnem arzenalu BMW M760Li xDrive in zagotavljajo neprekosljivo zaviranje v vseh situacijah.

Inovativni sistemi za pomoč vozniku. 
Novi BMW 760Li xDrive je opremljen z enakim razširjenim paketom inovativnih sistemov za pomoč vozniku kot vse različice uspešne modelne serije BMW serije 7. Sistem Driving Assistant Plus vključuje pomočnika za nadzor krmiljenja in voznega pasu, pomočnika za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom, sistem za preprečevanja naleta in funkcijo za opozarjanje na prečni promet. Medtem pa se lahko Traffic Jam Assistant – ki vključuje polavtomatsko vožnjo – uporablja na vseh vrstah cest. Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go pa sedaj od voznika zahteva le da pritisne na gumb in vključi omejitve hitrosti, ki jih zazna funkcija prikaza omejitve hitrosti. Nova generacija sistema Surround View sedaj ponuja tudi možnost 3D in panoramskega pogleda na nadzornem prikazovalniku.

Dinamična osredotočenost, poudarjena s stilom zunanjosti. 
Že s samim videzom zunanjosti novi BMW M760Li jasno utelesi dinamično poslanstvo avtomobilov BMW M Performance. Aerodinamični paket M z velikimi odprtinami za zrak na sprednjem odbijaču in ekskluzivna 20-palčna lahka aluminijasta M platišča v izvedbi Double-spoke 760M z mat zaključkom Cerium Grey, zagotavljajo eleganten športni videz. Ekskluzivno pocinkan zaključek v Cerium Grey za okvir ledvičk in čela letev rešetk skupaj z letvijo sprednjega odbijača, letvami zunanjih vratnih kljuk, elementi Air Breathers, okrasnimi elementi stranskih vrat in kljuko prtljažnika dodajo barvne poudarke, ki subtilno naglasijo poseben status BMW M760Li xDrive v modelni seriji BMW serije 7 in modelne zasedbe BMW kot celote. Naslednji opazni elementi zunanjosti so pokrovi ogledal, tudi v izvedbi Cerium Grey, značke V12 na C-stebričkih, logotipi M na straneh avtomobila in napis xDrive ter značka modela na zadku. Novi športni izpušni sistem M s krmiljenjem loput ustvarja čustveno bogat zvok V12 in doda piko na i značilnemu videzu M Performance s svojimi pocinkanimi zaključki dvojnih izpušnih cevi v Cerium Grey v ekskluzivni obliki na obeh straneh zadka.

Značilni poudarki M Performance tudi v notranjosti. 
Sedaj že znan karakter BMW M Performance je prav tako prisoten in usklajen v notranjosti avtomobila. Ekskluzivni usnjeni volan z logotipom M ima večfunkcijske gumbe v izvedbi Pearl Gloss Chrome na naperah in prestavna stikala za ročno pretikanje prestav na nasprotni strani. Vratni pragovi z osvetljenim logotipom V12 spodbujajo apetiti po užitku v vožnji, medtem ko instrumentna plošča vsebuje ekskluzivni merilnik hitrosti z oznako modela in merilnikom z razponom do 330 km/h. Podobno kot M stopalke in M naslon za nogo, posebni merilnik kaže na zmogljivost BMW M760Li xDrive. Območje sredinske konzole okoli prestavne ročice in krmilnika iDrive je okrašen z dekorativnim vložkom v Piano Finish Black in značko V12 iz skopa BMW Individual. Površina za ukaze na dotik iz sklopa dodatne opreme na sredinskem naslonu za roke zadaj je opremljena s podobnim znakom V12.

Elementi udobja ustvarjajo sodoben in luksuzen ambient. 
Električno nastavljivi sprednji komfortni sedeži s spominsko funkcijo in okrasne notranje letve v finem lesu Fineline Black z učinkom visokega sijaja skupaj z visokokakovostnimi žametastimi predpražniki v zadnjem delu vozila in stropno oblogo Alcantara v izvedbi Anthracite ustvarjajo luksuzen ambient. Ekskluzivno okrasno usnje Nappa prekriva sedežne površine, stranske dele sedežev, vzglavnike, vratne panele, sredinske in stranske naslone za roke ter tako zaokroža elegantno ozračje v okusnem stilu.

BMW M760Li xDrive V12 Excellence vedno na voljo kot dodatna oprema. 
Za tiste, ki želijo zamenjati opazno dinamičnost svojega BMW M760Li xDrive z bolj diskretnim luksuznim videzom, je brez dodatnih doplačil v sklopu dodatna opreme na voljo tudi BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Ta karakterna različica bistveno spremeni osebnost modela BMW M760Li xDrive, odstrani aerodinamični paket M in doda 20-palčna lahka aluminijasta platišča BMW Individual v izvedbi W-spoke 646 z visokim sijajem in kombiniranimi pnevmatikami (spredaj 245/40 R20, zadaj: 275/35 R20). Tu je tudi zaključek v barvi Black z visokim sijajem za zavorna sedla. Stranke, ki izberejo model V12 Excellence lahko pričakujejo, da bo njihovega BMW M760Li xDrive krasila kromirana letev, ki se bo raztezala prek celotne širine avtomobila nad rešetko za zrak. Poleg tega, pa so letve ledvičk v izvedbi Silver, kromirana čela in okviri prav tako v svetlem kromu. Vsi drugi okrasni elementi pa so sedaj okvirjeni z dodatnim kromiranim okrasom. V notranjosti avtomobila volan BMW vključuje lesene intarzije, medtem ko se napis V12 na instrumentni plošči – katere merilnik hitrosti ponuja razpon vse do 260 km/h –osvetli, ko voznik zažene motor. Izpušni sistem, ki je usmerjen k udobju, s prečiščenim zvokom prav tako poudarja poseben značaj modela V12 Excellence.

Intuitivno upravljanje z zaslonom na dotik in BMW Gesture Control.
Kot pri vseh različicah novega BMW serije 7 je zaslon operacijskega sistema iDrive v novem vrhunskem BMW M760Li xDrive v obliki zaslona na dotik. To pomeni, da lahko stranke krmilijo po sistemu na enak način kot s sodobnimi elektronskimi napravami. Poleg uporabe krmilnika za upravljanje sistema v značilnem stilu, se lahko njegove funkcije tudi izberejo in vklopijo s pritiskom na površino zaslona.

Sistem iDrive prav tako vključuje sistem Gesture Control, ki se je v BMW serije 7 predstavil prvič. Z gibi rok, ki jih zaznava 3D senzor, upravljamo s funkcijami infozabave na zelo intuitiven in uporabniku prijazen način. Gibe je mogoče uporabiti za številne funkcije, vključno z upravljanjem jakosti zvoka avdio aplikacij in sprejemanjem ali zavračanjem dohodnih klicev. Prav tako je tu možnost povezave posebnega giba s posamezno funkcijo. Tu je je še novi nosilec za pametni telefon na sredinski konzoli, ki prvič omogoča brezžično, induktivno polnjenje mobilnih telefonov v avtomobilu. 

* Provizorični podatki o zmogljivosti.
** Vrednosti porabe goriva so provizorične, izračunane po evropskem testnem krogu, in se lahko razlikujejo glede na izbrane dimenzije pnevmatik.

Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije..

 


Galerija: