Novice

RENAULT RAZKRIVA PODOBO NOVEGA SCENICA

Renault je leta 1996 z ikoničnim Scenicom ustvaril segment kompaktnih enoprostornikov in odtlej predstavil tri rodove, ki so skupno našli skoraj 5 milijonov kupcev. Renault se pripravlja na predstavitev novega Scenica, katerega podobo razkriva le nekaj dni pred otvoritvijo mednarodne avtomobilske razstave v Ženevi.

Novi Scenic s svežim pristopom do tradicionalnih iztočnic na novo definira zasnovo enoprostornika.

Predsednik in generalni direktor Skupine Renault Carlos Ghosn ter njen podpredsednik za oblikovanje Laurens van den Acker bosta novega Scenica javnosti razkrila 1. marca na avtomobilski razstavi v Ženevi.

Poživitev zasnove enoprostornika

Poglavitno vodilo pri snovanju četrtega rodu Scenica je bila nova, sveža definicija kompaktnega enoprostornika. Tako ima Scenic prvikrat tridelno vetrobransko steklo po vzoru novega Espaca, ki zagotavlja panoramski razgled in boljšo vidljivost.

Mnoge nove oblikovne značilnosti in razmerja dajejo novemu Scenicu dinamičen videz. V primerjavi s Scenicom 3 ima večji odmik od tal in krajši previs zadaj, v skrajne vogale potisnjena kolesa in razširjena koloteka spredaj in zadaj pa mu zagotavljajo posebno čvrsto držo. Dinamičnost oblike je poudarjena tudi z domiselno slogovno izvedbo stranic.

Novi Scenic ima spredaj tudi prepoznaven novi svetlobni pečat zaradi luči s svetilnimi diodami v obliki zrcalno postavljenih črk C, ki imajo v bolje opremljenih različicah vgrajeno tehnologijo LED Pure Vision.

Novi Scenic bosta na Renaultovem razstavnem prostoru na avtomobilski razstavi v Ženevi 1. marca opoldne razkrila predsednik in generalni direktor Skupine Renault Carlos Ghosn in podpredsednik za oblikovanje Laurens van den Acker.

Takrat bo na voljo več informacij o Novem Scenicu, ki bodo objavljene tudi na spletnih straneh:

http://media.renault.si, www.media.renault.com in www.group.renault.com.

 

 

 


Galerija: