Novice

NISSAN IN FOSTER PARTNERS,kakšna je črpalka za gorivo prihodnosti

NISSAN IN FOSTER + PARTNERS STA RAZKRILA VIZIONAREN KONCEPT PRIHODNOSTI MOBILNOSTI

 

  • Strokovnjak za električna vozila Nissan pri razmisleku o prihodnosti mobilnosti sodeluje s svetovno priznano arhitekturno pisarno Foster + Partners 
  • Koncept preučuje, kako bo tehnologija brez emisij vplivala na moderno oblikovanje urbanega okolja
  • Videoposnetek predvideva izjemen potencial naših mest: https://youtu.be/zLs7YOjC2mE

Podjetje Nissan Europe je prikazalo zanimiv skok v prihodnost – s prvim prikazom svojega popolnoma povezanega koncepta prihodnosti mobilnosti, pripravljenega v sodelovanju s priznano arhitekturno pisarno Foster + Partners.

V prelomnem partnerstvu med proizvajalcem najbolje prodajanega 100 % električnega vozila na svetu in vodilno oblikovalsko hišo smo prišli do sklepa, da bi bila lahko črpalka za gorivo prihodnosti v resnici vozilo samo.

V dvominutnem videoposnetku, v katerem nastopata najbolje prodajani Nissan LEAF in futuristični koncept IDS, Nissanova vizija sprememb preučuje možnosti, kako bi se naš način življenja ob razvoju tehnologije lahko spremenil.

Sodelovanje, ki vključuje 12 mesecev posvetovanja, nudi posnetek Nissanove vizije za prihodnost mobilnosti; svet, v katerem vozila in njihovo okolje medsebojno vplivajo eden na drugega, ko prebivalstvo prevzame tehnologije brez emisij in voden način vožnje.

Oblikovalska študija se predvaja na letošnjem 86. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Richard Candler iz oddelka strategije naprednih izdelkov, Nissan Europe, je povedal: „Tehnologija ima veliko odgovorov na izzive, s katerimi se soočamo v naših mestih danes. Vendar pa prava moč pride, ko se te tehnologije vključijo učinkovito.

Že od leta 2010 smo na čelu razvoja tehnologije brez emisij, vendar se naša vizija ne zaključi tukaj – verjamemo, da se prihodnost prevažanja opira tako na infrastrukturo kot okolje. Iščemo resnične, uporabne rešitve.“

Z vključitvijo palete Nissanovih tehnologij vizija nakazuje, kako bi lahko združili dvosmerno povezovanje vozil z omrežjem, skladiščenje baterij, brezžično polnjenje, tehnologijo inteligentne vožnje in povezljivost po zraku v revolucionarno spremembo v načinu uporabe energije in njeni porazdelitvi po večjih evropskih mestih.

David Nelson, vodja oblikovanja, Foster + Partners, je dodal: „Za vsako enkratno obliko je zamisel, ki bi lahko spremenila način našega življenja na bolje.

Vključevanje tehnologij brez emisij v stavbno okolje je življenjskega pomena pri ustvarjanju pametnejših, trajnostnejših mest. Ta zaveza mora daleč preseči okvire vozil – biti mora zasidrana v srcu vsega, kar delamo.“ 

Potreba po trajnostnem in inovativnem omrežju za polnjenje energenta postaja bistvenega pomena, saj se tržišče obrača proti alternativnim virom, kot je električna energija.

Danes več kot polovica (54 %) svetovnega prebivalstva živi v mestih, do leta 2050 pa bo na urbanih področjih živelo sedem od 10 ljudi[i], tako da mora nujno obstajati infrastruktura, ki bo podprla to rast.

Nissan trenutno preizkuša inovativen sistem dvosmerne povezanosti vozil z omrežjem, ki bo (povezan z napredkom njegovih rabljenih baterij) voznikom omogočal, da delujejo kot posamezna energijska središča, sposobna shranjevati, uporabljati ali vračati čisto energijo v omrežje.

Napoveduje se, da bodo do leta 2050 skoraj vse svetovne potrebe po energiji pokrite z obnovljivimi viri energije.

Nissan ima vodilno vlogo v tehnologiji brez emisij in je leta 2010 kot pionir vstopil na tržišče komercialnih električnih vozil. Nissanov model LEAF – prvo povsem električno vozilo za množični trg po vsem svetu – je še vedno najbolje prodajano električno vozilo v zgodovini.


Galerija: