Novice

Tehnologija električnih vozil za napajanje nove Nissanove pisarne v Evropi



 

  • Nissanova nova pisarna v Franciji bo imela največje energijsko središče, vključeno v omrežje, ki ga bo napajala Nissanova tehnologija električnih vozil
  • 100 polnilnikov za dvosmerno povezavo vozila in omrežja za največji povezan sistem električnih vozil vseh časov
  • 64 baterij Nissanovega modela LEAF za napajanje stacionarnega sistema shranjevanja energije
  • Nissan preučuje možnosti uvedbe tehnologij na drugih evropskih lokacijah

 

Nissan je danes naznanil, da bo imela njegova nova regionalna pisarna v Franciji pod streho največji povezan sistem električnih vozil in enoto za shranjevanje iz rabljenih baterij, ki je bil kdaj koli nameščen v zgradbo kjer koli po svetu.

Kot pionir Nissanovega modela LEAF, najbolje prodajanega 100 % električnega vozila na svetu, Nissan današnjo novico sporoča kot del svoje zaveze, da svoje strokovno znanje na področju tehnologije električnih vozil in proizvodnje baterij dvigne na naslednjo stopnjo.  

Nova zgradba, Nissanovega partnerja ENEL-a bo imela 100 polnilnikov s tehnologijo dvosmernega povezovanja vozil z omrežjem, kar bo Nissanovemu voznemu parku električnih vozil omogočalo, da se v času nizke tarife napaja z energijo iz omrežja, shranjeno energijo pa lahko vrača v omrežje. Imela bo tudi sistem shranjevanja energije z zmogljivostjo 1 MWh Nissanovega partnerja EATON, ki ga bo napajalo 64 rabljenih baterij Nissanovega električnega vozila LEAF skupaj s fotonapetostnim sistemom.

Podjetje upa, da bo to inovativno tehnologijo baterij v nekaj letih lahko razširilo na druge večje Nissanove lokacije po vsem svetu. Sistemi, vgrajeni v Nissanovo novo francosko pisarno, bodo služili kot preizkus v živo, kaj lahko dosežemo, če izkoristimo ves potencial električnih vozil. 

Ob objavi novice na ženevskem avtomobilskem salonu je Paul Willcox, predsednik družbe Nissan Europe, povedal: „Pri Nissanu je inovacija več kot samo ustvarjanje nečesa novega. Gre za ustvarjanje nečesa boljšega. Baterije Nissanovih električnih vozil razširjajo naše strokovno znanje prek meja proizvodnje, da bi našli nove in inovativne načine, kako shranjevati in prenašati energijo.

Z demonstriranjem, da so električna vozila v prihodnosti lahko sestavni del sistemov upravljanja z energijo, je projekt prelomni trenutek na naši poti v popolnoma električno prihodnost.“

Z manjšo odvisnostjo omrežja in z izrabo presežne energije, shranjene v baterijah električnih vozil na pameten način, Nissan verjame, da bo današnje sporočilo občutno spremenilo način, kako ljudje in podjetja uporabljajo vozne parke električnih vozil. Pričakujemo, da bo nova tehnologija zmanjšala stroške energije v novi francoski pisarni z zmanjšanjem odjema energije v času visoke tarife v korist nizki tarife. Nov sistem upravljanja z energijo bo znižal tudi količino energije, ki jo bomo porabili pri lokalnem dobavitelju energije.

„Nissan je vedno oral ledino na področju tehnologije električnih vozil, zato smo veseli, da svoje strokovno znanje lahko uporabljamo za prevzemanje trajnostnejšega pristopa za napajanje našega podjetja,“ je dodal Willcox.

Nissan je lansko leto na okoljski konferenci COP21 v Parizu predstavil načrte za izvedljivo dolgoročno rešitev za zaščito okolja v zvezi z uporabo in shranjevanjem energije. Načrti vključujejo partnerstvo med podjetjema Nissan in EATON pri ponovni uporabi baterij električnih vozil za stacionarno shranjevanje energije ter partnerstvo s podjetjem ENEL pri vključevanju tehnologije dvosmerne povezave vozil z omrežjem. Poizkusi vključevanja v omrežje so se že začeli na Danskem.


Galerija: