Predstavitve

Citroën C3

Citroën je oblikovno prenovil svojo prodajno uspešnico, ki je bila od leta 2002 do danes proizvedena v več kot 3,5 milijonov primerkov. Novi C3 bo s svojimi barvitimi značajskimi lastnostmi spreobrnil stilske zapovedi avtomobilskega trga ter vanj vnesel val svežine in optimizma. Ponaša se z edinstveno morfološko zgradbo in grafičnimi elementi, ki mu zagotavljajo energično in prepričljivo postavo. Že tako drzen stil okrepijo številne možnosti za individualizacijo podobe. Oblikovna zasnova notranjosti novega C3 je bila v celoti in brez kakršnihkoli kompromisov usmerjena na udobje, tako da se bomo na vsakem potovanju dobro počutili. Nenazadnje pa je opremljen tudi s povezljivimi tehnologijami, ki so v trendu s časom, in premierno na svetu tudi z vgrajeno HD kamero ConnectedCAM Citroën™, s katero lahko svoje slike in video posnetke podelimo z drugimi.

Ob prihodu novega C3 bo v svet avtomobilizma zapihal veter svežine. Vsestransko uporabna petvratna limuzina brez vsakršnih stereotipov naznanja svojo drugačnost in se uveljavlja kot «punchy» in barvito vozilo s privlačno osebnostjo.

«Novi C3, ki vsebi nosi vse Citroënove prepoznavne lastnosti, je pomemben adut, ki bo znamki vlil nov zagon. To je velik cilj za našo prodajno uspešnico, ki predstavlja skoraj enega od petih prodanih vozil v Evropi. S svojim močnim značajem in obilo udobja bo znal prepričati nove kupce, ki iščejo karakter in modernost, hkrati pa bo pomladil podobo znamke,» Linda JACKSON - generalna direktorica CITROËN

 

Novi Citroën C3 zaobjema osrednje vrednote znamke Citroën:

-          «OPTIMISTIC» zaradi drznega dizajna. Že na prvi pogled opazimo edinstveno morfološko zgradbo novega C3. Zaradi visokega in karizmatičnega prednjega sklopa ter razkošnih oblin je njegova drža mogočna in energična. Po zaslugi gladkih površin, prepoznavnega grafičnega oblikovanja in barv je to trendovski model, ki gre v koraku s časom. Njegov že tako edinstven stil poudarjajo številne možnosti za individualizacijo podobe. Ponudba je cenovno ugodna, tako da si lahko vsak izbere vozilo po svojem okusu, ki ga prežema čvrst značaj. Zunanjost novega C3 je na voljo v dvobarvni kombinaciji s tremi različnimi odtenki strehe, katerim se pridružujejo barvite podrobnosti na meglenkah, ohišjih zunanjih ogledal, zadnji vogalni steni in zaščitah Airbump®. Za notranjost so na voljo štirje paketi ambientov, tako da si lahko čisto vsak izbere natanko tako notranjost, ki ustreza njegovemu počutju. Potniška kabina nemudoma namiguje na občutek prostornosti, ki jo dodatno poudarjata končna obdelava sedežev in dizajn horizontalno umeščene armaturne plošče z izčiščenimi linijami.

«HUMAN» zaradi dobrega počutja, ki ga zagotavlja. S programom Citroën Advanced Comfort®, na katerem je temeljila razvojna zasnova novega C3, je znamka Citroën spreobrnila stilske zapovedi s področja udobja in vanj vnesla svojo modernost. Takoj po vstopu v vozilo nas prevzame intenziven občutek dobrega počutja po zaslugi vizualno in dejansko udobnih sedežev, panoramske steklene strehe, ki potniški prostor preplavlja s svetlobo, praktičnih odlagalnih mest in pa tudi razkošnih in uporabniku prijaznih površin. Občutki so še toliko bolj intenzivni po zaslugi prijetnih barv in materialov, ki so nastali po navdihu pohištva in potovanj, tako da se v vozilu C3 lahko počutimo kot doma. Novi C3 poskrbi za svoje potnike tako, kot da bi bili v kokonu ličinke, saj ublaži dražljaje iz zunanjega sveta in jih zaščiti pred posledicami nepravilnosti na cestišču. Zagotavlja jim tudi enostavno uporabo, saj so na primer vse funkcije združene na 7-palčnem zaslonu na dotik, na voljo pa imajo tudi prostoročni dostop in zagon. Novi C3 je opremljen s 5 vrati, tako da je praktičen, a hkrati tudi kompakten, saj v dolžino meri zgolj 3,99 m.

-          «SMART» s tehnologijami v koraku s časom. Citroën premierno na svetu ponuja kamero ConnectedCAM Citroën™. Kamera s HD tehnologijo za širokokotno snemanje je povezljiva in popolnoma integrirana, tako da lahko fotografira ali posname video posnetke dogajanja med vožnjo, ki jih lahko nato objavite in z drugimi podelite na družbenih omrežjih ali shranite v svojo zbirko. Novi C3 ponuja tudi sklop opreme, ki vozniku olajša življenje: povezljiva navigacija z glasovnim prepoznavanjem, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu in sistem za nadzor mrtvega kota. Učinkovitost novega C3 zagotavlja tudi izbor zmogljivih in učinkovitih motorjev: bencinski PureTech, dizelski BlueHDi in samodejni menjalnik zadnje generacije EAT6.

«S svojo edinstveno morfološko zgradbo, individualizacijo podobe in povezljivostjo novi C3 prinaša svežino, drznost in modernost. Vozilo pooseblja Citroënovo produktno ofenzivo na trgu.»  Xavier PEUGEOT  - direktor prodajne palete CITROËN

 

01 «OPTIMISTIC» : DRZEN DIZAJN

 

 1. 1.      Novi C3 naredi močan vtis in to povsem sproščeno

Že na prvi pogled novi CITROËN C3 nemudoma izstopi iz množice s svojim drznim dizajnom in značajem. Njegova drža hkrati izraža svežino in energijo, poleg tega pa tudi vzdržljivost in moč. Vozilo, ki nikakor ne sledi stereotipom svojega avtomobilskega segmenta, prepoznamo na prvi pogled, saj je ohranilo obline svojega predhodnika, ki pa so postale še bolj dinamične.

Kot pravi Citroën se novi C3 ponaša s prostorninami in razmerji, ki mu zagotavljajo edinstveno in nemudoma prepoznavno morfološko zgradbo. Privzdignjen in karizmatičen prednji sklop izžareva vzdržljivost. Zliva se z bočnimi linijami ter silhueti vozila zagotavlja horizontalno ravnovesje. Tovrstna drža navda vozilo z naravno močjo. Obline tekočih linij in mišičasti boki poskrbijo za dinamičnost in zmogljivost. Njeno izčiščeno podobo tako kot tudi homogeno in neagresivno obliko poudarjajo prepoznavni grafični elementi. Energičen in moderen novi C3 pusti močan vtis in to povsem brezskrbno.

Na prednjem delu dvonivojske luči, značilne za znamko Citroën, povzdignejo pogled vozila in okrepijo občutek visokega pokrova motornega prostora. Dvojni puščici in njuna dvojna kromana letev se raztezajo vse do LED dnevnih luči in izpostavijo celotno širino vozila. Žarometi s tehnološkim "pogledom" so povsem okroglo oblikovani. Na spodnjem delu je nameščen odbijač v barvi materiala, ki ščiti vozilo, vizualno privzdigne prednji deli in vozilo navda s pustolovskim videzom. Barviti vstavki obkrožajo meglenke in poskrbijo za pridih svežine.

Ob pogledu na vozilo z bočne strani se izpostavi lebdeča streha, ki jo podpirata črna stebrička vetrobranskega stekla. Strešna loka napetih linij razgibata silhueto vozila. Dodelana razmerja med pločevino in steklenimi površinami poudarijo zaščitniško dimenzijo vozila. Horizontalne linije brisalnih profilov stekel se zlivajo z neprekinjeno linijo nekoliko privzdignjenega pokrova motornega prostora. Zaradi uravnovešene oblike karoserije je drža vozila stabilna, vožnja pa brezskrbna. Njegove površine so tekoče in brez agresivnih linij. Segajo vse do koles, ki so na voljo z največjim premerom v tržnem segmentu (640 mm), kar še dodatno izpostavi edinstven značaj vozila. Velika kolesa so v prid udobju in tudi pri 17-palčni dimenziji omogočajo enako višino bočnih stranic ter napolnijo blatniške koše, na katere lahko namestimo podaljške blatnikov, s katerimi je vozilo videti kot crossover izvedenka. Na zadnjem delu blatniki z izrazitimi in mišičastimi oblinami navdajo vozilo z energijo in zdi se, da je pripravljeno na akcijo. Ta občutek dodatno okrepita zelo kratka previsa.

Zaščite Airbump® kot pravi prepoznaven grafični elementi varujejo karoserijo, a hkrati poudarijo stil vozila. Pod njihovo protidrsno oblogo je ujet zrak, ki deluje kot odbijač. Uporabljeni material iz termoplastičnega uretana je odporen na vsakodnevne poškodbe: sonce, voda, staranje, odrgnine. Zaščite Airbump® sestavlja 6 kapsul, v katere je ujet zrak, in so nameščene na spodnjem delu vrat, ki je še posebej ranljiv v urbanem okolju. Okoli zaščit Airbump® je nameščena obroba v beli ali rdeči barvi, odvisno od barve strehe.

Zadnji del poudarja širino vozila. Na njegovi gladki površini izstopajo 3D zadnje luči, ki dajejo novemu C3 edinstveno in tehnološko dovršeno identiteto. Spodnje zaščiteno območje zagotavlja vsakodnevno vzdržljivost. Monogram «C3» se je spremenil; črna številka 3 je obkrožena s kromanim profilom in povezuje dvojni puščici v svetleči črni barvi s kromanimi obrobami, ki sta bili povzeti od vozila Cactus.

Aerodinamika novega C3 je bila posebej dovršeno izpiljena, zaradi česar se je koeficient površine upora SCx znižal na 0,63 m². Strop vozila je 4 cm nižji kot pri prejšnji generaciji. Prednji del vozila je bil zasnovan z izboklinami in vdolbinami, ki poskrbijo za pretok zraka.

 

 1. 2.      Prostorna potniška kabina, ki je zamišljena kot bivalni prostor

Potniški prostor novega C3 je bil zamišljen kot podaljšek našega doma, v katerem se dobro počutimo in regeneriramo. Vozilo je gostoljubno, sodobno, intuitivno in udobno. Svoj navdih za področje prostornin in materialov je našel v drugih strokah, kot so arhitektura, dekorativni dodatki in pohištvo. To je bivalno okolje, kjer prevladuje brezskrbnost v duhu dobrega počutja «feel good». Prostor za pobeg na lepše z nekaj namigi na svet potovalnih kovčkov, o čemer pričajo pasovi na vratih po zgledu kovčkov, ki so značilni znak Citroënovega izbora vozil.

Novi C3 izstopa zaradi svojega notranjega dizajna, ki združuje preproste površine, vsesplošno homogenost ter polne in mehke oblike. Na občutek prostornosti nemudoma namiguje horizontalno umeščena potniška kabina in še posebej armaturna plošča, ki se razteza čez celotno širino vozila. Njena monolitska oblika in izčiščene linije neposredno pričajo o preprostih površinah v potniškem prostoru. Na sredini armaturne plošče je lebdeče umeščen 7-palčni zaslon na dotik, ki nakazuje na tehnološko opremo.

Na skrajnih delih armaturne plošče so nameščeni zračniki, ki imajo kromane okrasne obrobe in dodatno poudarijo občutek širine.

Dizajn armaturne plošče krasi prečna okrasna letev, ki podkrepi občutek širine in potniškemu prostoru doprinese edinstven značaj. Omenjeni okrasni element je na voljo v raznih končnih obdelavah po strankini izbiri in poudari že tako visoko kakovosten videz notranjosti. Letev je lahko pobarvana, prekrita s tkanino ali materialom TEP, z okrasnimi šivi ali brez, dodatno pa ima lahko še kroman ali pobarvan dekorativni profil. Usklajena je z materiali sedežev, tako da je ambient homogen in razkošen.

Sedeži novega Citroëna C3 ponujajo široka in razkošna sedala, ki so ključnega pomena za dobro počutje v vozilu. Poudarek dajejo širini, s čimer delujejo še bolj prostorni in udobni. Občutek dodatno okrepijo topli in svetli materiali, ki ne izhajajo iz sveta avtomobilizma. Vsak posamezen element je izjemno skrbno dodelan za zagotovitev usklajene in urejene celote.

 

 

 1. 3.      Celovita ponudba za individualizacijo podobe, ki je med najbolj iskanimi modeli na trgu prava inovacija

Individualizacija podobe, ki je pravi fenomen naše družbe, vsakomur omogoča izraziti njegovo osebnost in lasten stil. Novi C3 je prvi model, ki ponuja tako celovito in inovativno ponudbo med najbolj iskanimi modeli na trgu. To je pomemben adut pri pridobivanju kupcev, ki iščejo vozilo, ki ustreza njihovi podobi. Individualizacija podobe ne pomeni zgolj vključitev nekaterih barvnih dodatkov, temveč je bila zamišljena kot kakovosten homogen sklop za izražanje in ovrednotenje lastne osebnosti. Ponudba za individualizacijo podobe je na voljo tako za zunanjost kot tudi notranjost. Tako si imamo možnost izbrati svoj zunanji videz, od najbolj pop videza do popolnoma klasičnega, od najbolj dinamičnega do najbolj «trendy»[2] videza, medtem ko lahko za notranjost izbiramo med toplim in prijetnim ali pa bolj dinamičnim in tehničnim ambientom.

Za zunanjost novi C3 ponuja dvobarvni odtenek karoserije. Na voljo je devet barv karoserije (bela Banquise, črna Perla Nera, siva Shark, siva Aluminium, rdeča Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power in Sable) v kombinaciji s tremi barvami strehe (bela Opale, črna Onyx, rdeča Aden), kar predstavlja skoraj 36 kombinacij. S temi barvnimi različicami lahko klasično barvo karoserije poživimo z barvito streho ali ravno obratno, najbolj «pop» barvo karoserije ublažimo s streho v temnem odtenku. Barvne kombinacije poudarijo moderen in svež videz novega C3.

Individualizacija podobe pa se ne konča pri dvobarvnih odtenkih. Barvite podrobnosti v barvi strehe ustvarijo homogeno celoto in okrepijo značaj novega C3. Na prednjem delu je barva strehe povzeta na okrasnih profilih meglenk. Na bočnih površinah opazimo barvite podrobnosti na integriranih obrobah zaščit Airbump®, ohišjih zunanjih ogledal oziroma na zadnji vogalni steni, s čimer je izpostavljena skladnost vozila.

Za notranjost so na voljo štirje ambienti, ki zajemajo posebne vrste oblazinjenja sedežev, ki se ujemajo s končno obdelavo armaturne plošče. Na njih najdemo tudi barvite podrobnosti, ki bodo potešile najrazličnejše želje in okuse posameznikov.

 • Serijska kombinacija notranjosti ima izčiščen dizajn, na katerem prevladuje nevtralna barva, ki jo poudarjajo rumeni okrasni šivi.
 • Kombinacija notranjosti Metropolitan Grey igra na karto potniškega prostora s svetlimi barvami in toplimi tekstilnimi oblogami, ki obdajajo tudi armaturno ploščo, da ustvarijo skladno celoto, ki je nastala po navdihu pohištvenega dizajna.
 • Kombinacija notranjosti Urban Red daje prednost kontrastom med temnimi in živahnimi barvami za bolj dinamičen videz potniškega prostora. Okrasna obroba armaturne plošče je prekrita z oblogo. Na njej so rdeči okrasni šivi in ima po celotni širini armaturne plošče rdečo obrobo.
 • Kombinacija notranjosti Hype Colorado je visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali, ki so izdelani po čisto posebnem postopku. Tej kombinaciji notranjosti se pridružuje dvobarven volan.

 

02   «HUMAN»: DOBRO POÈUTJE V NOTRANJOSTI

 Ponuditi globalno, koherentno in ekskluzivno izkušnjo, prežeto z dobrim počutjem, ki je značilna za znamko Citroën: iskanje udobja je bila vodilna smernica celotne zasnove novega C3. Ta pristop je del programa Citroën Advanced Comfort®.

 1.      Ambient in oblikovna zasnova za dobro počutje

Takoj ko se namestimo v notranjost novega C3, nas prevzame dobro počutje po zaslugi udobnih sedežev, panoramske steklene strehe, ki potniško kabino preplavlja s svetlobo, odlagalnih mest ter razkošnih in uporabniku prijaznih površin. Občutki so še toliko bolj intenzivni po zaslugi prijetnih barv in materialov, ki so nastali po navdihu pohištva in potovanj.

Za dobro počutje je zaslužen notranji ambient: posebna skrb je bila posvečena barvam, površinam, materialom in tudi osvetljenosti. Potniški prostor tvorijo polne in mehke linije, izčiščeni elementi in horizontalno umeščena armaturna plošča, ki sprosti prostor v notranjosti. Zasluge za ravnovesje ima tudi oblikovno usklajena končna obdelava vrat, sedežev in armaturne plošče. Vse omenjene površine prekriva topla in svetla tekstilna obloga, ki nudi inovativno neprekinjeno vizualno linijo izjemno kakovostnega videza. V tem homogenem ambientu se potniki počutijo kot v zapredku. Novi C3, ki je zasnovan kot elegantno oblačilo za vsakdanjo rabo, nam omogoča, da se za njegovim volanom počutimo kot doma.

 Za dobro počutje poskrbi tudi občutek prostornost. Novi C3 ponuja vrhunsko kakovost bivanja, s katero postavlja zgled na tržišču. Občutek prostornosti dodatno poudari dizajn armaturne plošče in sedežev, o njem pa priča tudi širina v predelu okrasnih letev, ki znaša 1379 mm (+ 2 cm v primerjavi s prejšnjo generacijo). Zadnji del nikakor ne zaostaja: v predelu nog v 2. vrsti sedežev je izjemno veliko prostora. Oblikovna zasnova prednjih sedežev in stanjšani zgornji del naslonjal zagotavljata optimalno vidljivost in potnikom na zadnjih sedežih omogočata, da se lahko pogovarjajo s potniki v prvi vrsti, kar ustvari še bolj prijetno vzdušje. Prostor je obdan s svetlobo v predelu vseh sedežnih mest po zaslugi panoramske steklene strehe.

 Sedeži novega C3 so bili posebej skrbno dodelani. So dovolj široki in prostorni za zagotovitev potrebnega udobja, poleg tega pa so tudi moderno zasnovani. Uporabniku prijazni sedeži z zelo dobrim oprijemom v ledvenem delu ponujajo nadvse udobno sedenje po zaslugi izbranih materialov in mehkih penastih oblog. Voznik in njegovi potniki imajo tako na voljo udobje v raznih fazah. Ko sedejo v vozilo, občutijo mehkobo, nato pa sledi dober oprijem, ki ga dodatno poudari oblikovna zasnova sedežev. Mehak penasti material pa ima še en namen, saj potnike zavaruje pred tresljaji s cestišča, da jim zagotovi optimalno udobje med vožnjo.

 Novi C3, ki je zaradi premera obračalnega kroga 10,7 m še posebej okreten, meri v dolžino 3,99 m in ponuja obilo kompaktnosti v mestu. Opremljen je s petimi vrati in petimi sedeži, zaradi česar se v najrazličnejših razmerah izkaže kot izjemno praktičen.

 

 1. 2.      Poenostavljeno bivanje v vozilu

 Udobje v avtomobilu zagotavljata tudi enostavnejše bivanje v vozilu in bolj nemotena uporaba funkcij. Zasnova novega Citroëna C3, ki temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, daje prednost ergonomski obliki upravljalnih stikal, številnim in domiselnim odlagalnim mestom, prikazu informacij za vožnjo oziroma intuitivnim tehnologijam, ki poenostavijo naše življenje.

Novi C3 nam vsakodnevno zagotavlja enostavno bivanje. Odlagalna mesta so bila zasnovana čim bolj funkcionalno, kot je bilo možno, brez da bi to poslabšalo harmonijo notranjosti. Novi C3 ponuja domiselno sredinsko odlagalno mesto, s katerim se je v prednjem delu vozila sprostil maksimalno razpoložljiv prostor, temu pa se pridružuje še največji predal za drobnarije tega avtomobilskega segmenta (6,25 l). V prednjih vratih so prostorna odlagalna mesta. Prijetna svetla barva notranjosti odlagalnih mest ustvari učinek kontrasta s predmeti, ki jih odložimo v odlagalna mesta in jih tako lažje najdemo. Nenazadnje pa novi C3 ne sklepa kompromisov glede prtljage. Razpolaga namreč s skoraj 300 litrov prostornine v prtljažniku.

Za enostavno bivanje v vozilu so zaslužne tudi intuitivnost, interaktivnost ali hitrost. Novi C3 zajema vse te parametre po zaslugi 7-palčnega zaslona na dotik, ki je pravi komandni center vozila. Po njegovi zaslugi je bilo možno z armaturne plošče odstraniti vsa odvečna stikala, omogoča pa intuitivno in moderno upravljanje vseh funkcij. Ekran je opremljen s kapacitivno tehnologijo, ki zagotavlja bolj tekoče upravljanje in hitrejšo odzivnost. Pod ekranom je narebrena površina, kamor lahko naslonimo roko za zagotovitev optimalne rabe.

Za bolj enostaven vstop v novo vozilo C3 poskrbi sistem za prostoročni dostop in zagon. Po zaslugi te funkcije lahko vozilo zaklenemo/odklenemo in zaženemo, ne da bi ključ vzeli iz žepa. Vozilo prepozna svojega voznika, ko se mu le-ta približa.

 

03 «SMART»: TRENDOVSKE TEHNOLOGIJE 

 1. 1.      ConnectedCAM Citroën™

Skupaj z novim C3 bo premierno na svetu predstavljena kamera ConnectedCAM Citroën™, ki poskrbi za prijetno vzdušje in večjo brezskrbnost. Povezljiva kamera kot najnovejša tehnologija «made by Citroën» omogoča širokokotno snemanje s 120 stopinjskim kotom, z ločljivostjo full HD, 2 milijonoma slikovnih točk, GPS povezavo in vsebuje notranji pomnilnik velikosti 16 GB. Nameščena je tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj izven vozila. Poleg tega je vozniku v pomoč kot "priča" vsega tistega, kar se mu pripeti v vozilu po zaslugi naslednjih dveh funkcij:

-          Voznik lahko z enim samim klikom fotografira tisto, kar vidi in vsebino povsem varno objavi na družbenih omrežjih in jo podeli z drugimi. Zahvaljujoč povezljivi kameri lahko voznik v pomnilniku shrani osupljive fotografije mimoidoče pokrajine itd. Na enak način lahko z daljšim pritiskom tudi posname do 20 sekund dolg posnetek in ga ob zaustavitvi vozila podeli z drugimi. Posnetke je možno objaviti neposredno prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM CitroënTM, s pomočjo katere lahko prevzamemo fotografije in video posnetke in jih podelimo z drugimi.

-          V primeru trčenja se samodejno sproži snemanje, ki shrani "eno minuto trideset" (30 sekund prej / 1 minuto zatem). Tovrstni sistem se lahko izkaže za zelo koristnega v primeru incidenta in ga je možno predložiti kot dokazno gradivo.

Tu pa je še ena prednost. Po zaslugi aplikacije ConnectedCAM CitroënTM lahko shranimo svoj položaj prek funkcije za geografsko lokalizacijo in tako hitreje najdemo svoje vozilo.

 1. 2.      Skupek vsakodnevno uporabnih tehnologij

Konstrukcijska osnova A skupine PSA je bila za potrebe tega novega modela optimalno posodobljena. Novemu C3 zagotavlja odlično razmerje med kompaktnostjo/prostorno notranjostjo, privlačno morfološko zgradbo in vse učinkovite karakteristike te platforme. Posebna skrb je bila posvečena udobju z nadgradnjo amortizerjev, ki so bili nameščeni na preizkušeno arhitekturo preme (pseudo Mac Phersonova poltoga prema). Nova kombinacija ponuja edinstveno blaženje in karoseriji dopušča prosto gibanje po majhnem hodu, kar je tipično za znamko Citroën. Zvočna obdelava je na vrhunski ravni, ne zaostaja pa niti varnost po zaslugi novega prečnega nosilca v obliki črke H pod sedišči, ki se izjemno dobro izkaže v primeru trčenja.

Novi C3 je opremljen z bencinskimi motorji zadnje generacije PureTech ter učinkovitimi in varčnimi dizelskimi motorji BlueHDi. Novi C3 z bencinskim motorjem se vgrajuje skupaj z ročnim menjalnikom, ki je na voljo za trivaljnike PureTech 68, 82 in 110 (Stop & Start), ročni menjalnik pa je na voljo tudi za dizelska motorja BlueHDi 75 (Stop & Start) in 100 (Stop & Start). Za zagotovitev maksimalne stopnje voznega udobja pa bo novi C3 kmalu po lansiranju na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EAT6.

Poleg motorjev in za zagotovitev več pomoči, varnosti in udobja je novi C3 opremljen s tehnologijami in uporabnimi storitvami, ki poenostavijo bivanje v vozilu in popestrijo vozniške izkušnje:

Tehnologije za pomoč pri vožnji

 • NAVIGACIJA CITROEN CONNECT NAV z glasovnim prepoznavanjem, vzpostavljeno povezavo in upravljanjem na dotik. Navigacijo nove generacije upravljamo z glasovnimi ukazi ali prek 7-palčnega zaslona na dotik. CITROËN Connect Nav deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke. Uporabniki bodo navdušeni tudi nad opcijo za prikaz nevarnih odsekov, ki med vožnjo po cestah posreduje vizualne informacije in zvočna opozorila o odsekih, kjer nastajajo prometne nesreče in o nevarnih odsekih. Potniki bodo z novim vozilom C3 vzpostavili še tesnejši stik po zaslugi glasovnega prepoznavanja, prek katerega lahko komunicirajo z navigacijo, telefonom in multimedijskim sistemom.
 • MIRROR SCREEN: tehnologija, ki omogoča vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza z njegovega zaslona na sredinskem zaslonu. Vozniku omogoča prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Deluje v povezavi s protokoli Apple CarPlayTM, Android Auto (na voljo od začetka 2017 dalje) in MirrorLink®.
 • KAMERA ZA POMOÈ PRI VZVRATNI VOŽNJI z zaznavali za pomoč pri parkiranju: Kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu v vozilu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti od morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.
 • SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC: sistem za pomoč, ki olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

 

Tehnologije za varnost:

 •  OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU: Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.
 • SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA: s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.
 • OPOZORILNIK ZA PREPREÈITEV NEZBRANOSTI: sistem opozori voznika, da je čas za premor. Opozorilo odpošlje po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 70 km/h. Ponovno se prikaže vsako dodatno uro in opozori na premor.

 

Potnikom koristne storitve:

 • CITROËN Connect Box z vključenim paketom SOS in pomočjo na cesti: storitev vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč. V primeru prometne nesreče sistem prek GSM omrežja ročno ali samodejno pošlje SMS sporočilo službi, ki je odgovorna za sprejem in koordinacijo obravnave klicev. Sporočilo vsebuje identifikacijske podatke vozila, telefonsko številko in točen geografski položaj.
 • Storitve CITROËN Connect Packs, za katere mora biti vozilo opremljeno s sistemom CITROËN Connect Box s paketom SOS in pomočjo na cesti, so na voljo v treh paketih: paket Monitoring (brezplačno), ki ponuja virtualno servisno knjižico in nasvete za eko vožnjo; paket Mapping (za doplačilo), ki omogoča geolokalizacijo vozila; paket Tracking (za doplačilo), ki maksimalno poveča možnosti za vračilo vozila v primeru kraje . Naročniško razmerje je možno skleniti v koncesiji in/ali na spletni strani MyCitroen.fr.

 TEHNIÈNI PODATKI:

Dolžina: 3,99 m

Širina: 1,75 m

Višina: 1,47 m

Medosna razdalja: 2,54 m

Prostornina prtljažnika: 300 l


Galerija: