Predstavitve

Novi BMW serije 4

 

Vozilo BMW serije 4, ki je samo po sebi obdarjeno s posebej estetskim videzom in dinamičnim duhom, izstopa s svojim nadpovprečno močnim in elegantnim pridihom že vse od svojega vstopa na trg. Skupna prodaja skoraj 400.000 vozil po vsem svetu (do konca leta 2016) priča o izjemni privlačnosti vozila BMW serije 4, katerega zgodba se je začela leta 2013 s prihodom vozila BMW serije 4 Coupé. Naslednje leto sta se mu pridružili še vozili BMW serije 4 Cabrio in BMW serije 4 Gran Coupé in s tem ustvarila popolno modelno družino vozil.

Avtomobili so izdelani v Münchnu (BMW serije 4 Coupé), Regensburgu (BMW serije 4 Cabrio) in Dingolfingu (BMW serije 4 Gran Coupé). Novi modeli vozil BMW serije 4 pišejo naslednje poglavje v zgodbi o uspehu s še večjo eleganco in prenovljeno tehnologijo vzmetenja.

Poudarjen športni značaj.

Prenovljeni LED žarometi so prevzeli mesto odhajajočim ksenonskim pri obstoječih modelih. In vsi modeli vozil te modelne različice so opremljeni s sprednjimi LED meglenkami v okviru osnovne opreme. LED zadnje luči, ki so zdaj prvič nameščene na vozilu BMW serije 4, dajejo že tako močnemu videzu avtomobila še dodaten pridih športnosti. Spremenjene odprtine za zrak, aplikacije, značilne za izvedbo opreme, in nov zadnji odbijač dodajajo vozilu še dodatne presenetljive detajle. V notranjosti vozila novi galvanizirani detajli, kromirane aplikacije in sredinska konzola v črni barvi z visokim sijajem, poudarjajo ekskluziven občutek visoke kakovosti. Naslednji vizualni poudarek je dvojni šiv na instrumentni plošči, medtem ko tri nove barve oblazinjenja skupaj s tremi novimi notranjimi okrasnimi oblogami, zagotavljajo še večjo izbiro, ko gre za personalizacijo oblike notranjosti. Dve novi barvi zunanjosti Snapper Rocks Blue in Sunset Orange sta na voljo izključno za nove modele vozil BMW serije 4, prav tako pa je na voljo tudi nova oblika platišč, ki je značilna za model vozila, in sicer za izvedbe opreme Advantage, Sport Line, Luxury Line in paket M Sport. Obilo opcij dodatne opreme omogoča veliko možnosti za prilagajanje avtomobila posameznim okusom.

 

Prenovljena tehnologija podvozja.

Novi vozili BMW serije 4 Coupé in BMW serije 4 Gran Coupé sta opremljeni s tršo nastavitvijo vzmetenja, zaradi česar omogočata še bolj športno upravljanje vozila brez izgub pri udobju vožnje. Izboljšana je tako prečna kot vzdolžna dinamika, ne glede na obremenitev v vozilu. To ne velja zgolj za vzmetenje v okviru osnovne opreme, temveč tudi za vzmetenje v paketu M Sport in prilagodljivo vzmetenje. Vsi novi modeli vozil BMW serije 4 se lahko zdaj pohvalijo s še večjo stabilnostjo pri vožnji naravnost in bolj odzivnim krmiljenjem. Visoko zmogljive pnevmatike za višje obremenitve so na voljo v okviru tovarniško vgrajene opreme za vse modele vozil od BMW 430d in BMW 430i navzgor.

31 modelnih in pogonskih različic.

Vsi bencinski motorji in štirivaljne dizelske enote, ki so vgrajeni v novem vozilu BMW serije 4, izhajajo iz najnovejše družine motorjev BMW EfficientDynamics in so opremljeni s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Za vse nove modele vozil BMW serije 4 so na voljo trije bencinski motorji (BMW 420i, BMW 430i in BMW 440i) ter trije dizelski motorji (BMW 420d, BMW 430d in BMW 435d xDrive). Izhodna moč modelov vozil BMW serije 4 z bencinskim motorjem se giblje od 135 kW/184 KM v vozilu BMW 420i, pa vse do 240 kW/326 KM v vozilu BMW 440i (kombinirana poraba goriva: 7,9–5,5 l/100 km [35,8–51,4 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 185–127 g/km). Ko gre za dizelske različice motorjev, razpon izhodne moči sega od 140 kW/190 KM v vozilu BMW 420d, pa vse do 230 kW/313 KM v vozilu BMW 435d xDrive (kombinirana poraba goriva: 5,9–4,0 l/100 km [47,9–70,6 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 155–106 g/km). Vozilo BMW 4 serije Gran Coupé je na voljo z dodatno dizelsko različico motorja – BMW 418d z izhodno močjo 110 kW/150 KM (kombinirana poraba goriva: 4,5–4,1 l/100 km [62,8–68,9 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 118–107 g/km). Skupno dvanajst modelnih različic je na voljo z možnostjo BMW xDrive, medtem ko je vozilo BMW 435d xDrive v okviru osnovne opreme opremljeno z inteligentnim štirikolesnim pogonom – v vseh modelnih različicah (Coupé, Gran Coupé in Cabrio).

 

Novi zasloni za navigacijo in instrumente. Navigacijski sistem Professional v okviru dodatne opreme za novo vozilo BMW serije 4 ima zdaj vmesnik z velikimi upravljalnimi ploščicami, ki jih je še bolj enostavno uporabljati. Upravljalne ploščice se lahko nastavijo po želji uporabnika in prikazujejo stalno posodobljeno različico povezane vsebine menijev, kar uporabnikom omogoči še bolj intuitivno upravljanje. Vozilo BMW serije 4 je lahko v okviru dodatne opreme opremljeno tudi z multifunkcijskim instrumentnim zaslonom, ki vozniku omogoča možnost izbire različnih možnosti vizualizacije za vse zaslone, odvisno od izbranega načina vožnje. Močnejša oblika tudi za vozilo BMW M4. Vozili BMW M4 Coupé in BMW M4 Cabrio sta zdaj že v okviru osnovne opreme opremljeni s prilagodljivimi LED žarometi. In novo oblikovane LED zadnje luči ponovno osvežijo videz vozila ter poudarjajo njegovo tehnično privlačnost. Obenem je najbolj športna različica vozil BMW serije 4 opremljena s številnimi oblikovnimi podrobnostmi, ki podarjajo kabini vozila še bolj prefinjen pridih. Oba modela vozila BMW M4 pa prav tako vsebujeta posodobljeno različico navigacijskega sistema Professional in druge funkcije ConnectedDrive. 


Galerija: