Predelave

Izpušni sistem Akrapovič za Porsche 911 Carrera 991.2

 

Pri Akrapoviču so predstavili novo serijo izdelkov za najnovejšo generacijo ikonskega Porscheja 911 – Carrero (991.2) s prisilno polnjenim motorjem – ki bo enega najbolj prepoznavnih avtomobilov na svetu popeljala na še višjo raven in še izboljšala užitek v vožnji.
 
Slovenski proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov je za modele Porsche Carrera S/4/4S/GTS (991.2) izdelal izpušni sistem Slip-On Line iz titana, opcijski komplet povezovalnih cevi iz nerjavnega jekla s športnima katalizatorjema in osupljiv difuzor iz ogljikovih vlaken. Izpušni sistem je oblikovan tako, da zmanjša težo, poveča zmogljivost in izboljša vizualno podobo 911 (991.2), ki s tem še okrepi svoj status izjemnega športnega avtomobila.
 
Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On je prvi korak pri predelavi izpušnega sistema. Namenjen je najnovejši generaciji modelov 911 Carrera in je oblikovan, da zamenja originalni Porschejev športni izpuh. Izdelan je iz ultralahkih titanovih zlitin, ki so odporne na visoke temperature ter prevlečene s posebnim premazom za še večjo vzdržljivost. Slip-On Line je zato 4 kg (več kot 35 %) lažji od serijskega športnega sistema. Zaradi izboljšanega pretoka izpušnih plinov se v primerjavi s serijskim sistemom izboljša tudi njegova zmogljivost, saj plini hitreje potujejo skozi osrednji dušilec in ven skozi dva brezhibno oblikovana ovalna izhoda na sredini zadka.
 
Izpušni sistem Slip-On Line je izdelan na podlagi inovativnih tehnologij in delov, narejenih v Akrapovičevi lastni livarni titana. V njej sta izdelani ohišji izpušnih ventilov, ki imata ključno vlogo pri uravnavanju edinstvenega Akrapovičevega zvoka, ki so ga Akrapovičevi strokovnjaki oblikovali tako, se odlično ujema s prisilno polnjenim bokserskim motorjem, nameščenim v zadku avtomobila. S pritiskom na gumb v kabini avtomobila lahko voznik nastavi zvok izpuha in poveča zvočni užitek v vožnji. Pri Akrapoviču so najnovejši izpušni sistem Slip-On Line za Porschejevo zadnjo inkarnacijo, 911 Carrero (991.2), razvili na podlagi izkušenj z razvojem izpušnih sistemov za drugo vgradnjo za prejšnje različice Porscheja 911. Pri tem so oblikovali izpušni sistem, ki izpolnjuje zahteve za homologacijo ECE.
 
Za še večjo zmogljivost in večji zvočni užitek modelov Carrera 911 (991.2) je na voljo tudi opcijski komplet povezovalnih cevi iz nerjavnega jekla, s katerim lahko še poudarite športni zvok in izboljšate moč avtomobila. Z namestitvijo kompleta, ki vključuje tudi športna katalizatorja, povečate zmogljivost motorja, pri čemer vaš izpušni sistem še vedno izpolnjuje predpise ECE. Za še večji vizualni učinek je na voljo tudi difuzor iz ogljikovih vlaken v mat ali sijoči izvedbi. Ročno izdelan difuzor iz visokokakovostnih ogljikovih vlaken poskrbi, da zadek avtomobila zares izstopa, poleg tega pa se izvrstno ujema z linijami avtomobila in v celoti poudari izhoda izpušnega sistema.
 
Z inovativno tehnologijo, lahkimi in vzdržljivimi materiali ter privlačnimi dodatki bo Akrapovičeva najnovejša linija izdelkov za modele Porsche 911 Carrera (991.2) popeljala simbol nemške avtomobilske proizvodnje na še višjo raven in ikoničnemu avtomobilu dodala pridih elegance.
http://www.akrapovic.com/sl

 


Galerija: