Predstavitve

CITROEN RAZKRIVA C5 AIRCROSS

 

Citroën bo na avtomobilskem salonu v Šanghaju 2017 premierno na svetu predstavil svoje športno terensko vozilo nove generacije C5 Aircross, zasnovano neposredno po navdihu konceptnega vozila Aircross, ki je bilo predstavljeno v Šanghaju leta 2015. Njegov vpadljiv dizajn se prepleta s prostorno notranjostjo, ki je odločno usmerjena v dobro počutje vseh potnikov. To športno terensko vozilo se osredotoča na človeka (People Minded SUV). S svojimi mogočnimi površinami in tekočimi linijami novi C5 Aircross samoumevno dokaže svojo drugačnost: edinstvena postava, polna energije in prepričljivosti. Ponuja obilo prostora na vseh sedežnih mestih ter se ponaša z najboljšo tehnologijo za sodoben in vsesplošen pristop do udobja. C5 Aircross bo pomembno zaznamoval eno izmed glavnih etap programa Citroën Advanced Comfort® prek vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi dročniki (Progressive Hydraulic CushionsTM), ki je zanj na voljo premierno na svetu in s katerim ponuja edinstveno lego na cesti, značilno za znamko Citroën. Novi C5 Aircross, ki ga bodo na Kitajskem začeli tržiti v drugem polletju letošnjega leta, v Evropi pa ob koncu leta 2018, je glavni adut mednarodne ofenzive znamke Citroën v letu 2017.

 

 

Po konceptnem vozilu C-Aircross Concept, ki je bilo predstavljeno na Ženevskem avtomobilskem salonu 2017 in ki je napovedovalo prihodnje športno terensko vozilo C3 Aircross, katerega trženje bo v Evropi steklo proti koncu leta 2017, Citroën nadaljuje z globalnim naskokom na segment športnih terenskih vozil s svetovno premiero novega športnega terenskega vozila C5 Aircross, ki cilja na mednarodne trge in bo zaznamovalo novo etapo v produktni strategiji znamke. Športna terenska vozila so postala pravi svetovni fenomen in predstavljajo skoraj četrtino svetovne prodaje, saj izpolnjujejo pričakovanja kupcev, ki hrepenijo po pustolovščinah in zanesljivosti. To jim uspe doseči s hitro prepoznavnimi slogovnimi elementi, kot so velika kolesa, mogočen in zaščitniški dizajn ter dominanten položaj na cesti. Citroën se je odločil investirati v to področje v skladu s svojimi slogovnimi smernicami.

 

Znamka Citroën želi ugoditi pričakovanjem kupcev, ki se niso več pripravljeni odpovedati uporabnosti zgolj na račun videza, zato odpira vrata novi generaciji športnih terenskih vozil, ki so klasične zapovedi oblike karoserije nadgradili z značajskimi potezami in udobjem v vožnji za vse potnike. S svojim modelom, za katerega je navdih črpala neposredno iz konceptnega vozila Aircross, ki je bilo predstavljeno pred dvema letoma v Šanghaju, znamka Citroën ponovno dokazuje, da je sposobna uveljaviti svojo edinstveno identiteto in prenoviti zvrst kateregakoli avtomobilskega segmenta: Citroën ponuja nadvse prepoznaven zaščitni znak sveta športnih terenskih vozil.

 

-          DIZAJN: ENERGIÈNO IN ODLOÈNO ŠPORTNO TERENSKO VOZILO. C5 Aircross se ponaša z mogočnim dizajnom ter izstopa zaradi edinstvenega, energičnega in prepričljivega videza zunanjih in tudi notranjih površin. Robusten in izklesan stil zunanjosti je brez enega samega kančka arogantnosti po zaslugi vsesplošno uravnovešene oblike karoserije, h kateri prispevajo visok pokrov motornega prostora, velika medosna razdalja (2,73 m), kratek previs ter pretočne in po sklopih razporejene površine, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi. C5 Aircross izžareva drzno in prepričljivo podobo, ki je v njegovem segmentu prava novost. Potniška kabina, ki je namenjena dobremu počutju, nemudoma navda z občutkom zmogljivosti in prostornosti po zaslugi robustne in povsem horizontalne armaturne plošče, zaradi katere je prostor videti širši, pa tudi zaradi velikih in obdajajočih sedežev, široke in visoke sredinske konzole ter mehkih in toplih materialov, ki okrepijo občutek varnosti in udobja. 

-          UDOBJE: EDINSTVEN PEÈAT V SVETU ŠPORTNIH TERENSKIH VOZIL. Moderno in inovativno zasnovan novi C5 Aircross bo kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort® s svojim udobjem in prostorno notranjostjo spreobrnil zapovedi svojega segmenta. Izkorišča prednosti konstrukcijske osnove EMP2 v prid inteligentni arhitekturni zgradbi in dobremu počutju v notranjosti. Da bi mu uspelo prodreti še dlje, pa je novi C5 Aircross prvo vozilo, ki je opremljeno z novim sistemom vzmetenja Progressive Hydraulic CushionsTM (progresivni hidravlični dročniki), ki se ponaša z izboljšano kakovostjo blaženja in neprimerljivim udobjem v vožnji, tipičnim za Citroën. Njegova notranjost je zares pravo povabilo na potovanje za vse potnike: po zaslugi panoramskega strešnega okna ponuja obilo prostora in svetlobe, prednja sedeža sta ogrevana in masažna, udobna zadnja sedežna klop pa nudi nadpovprečno veliko prostora v predelu kolen, vse to v prečiščenem ambientu, kar zagotavlja funkcija za izboljšanje kakovosti zraka. C5 Aircross je opremljen z enostavno pregledno 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo TFT in z 8-palčnim kapacitivnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti, tako da ponuja sisteme za pomoč pri vožnji vrhunske tehnologije: samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake), aktivni sistem za nadzor mrtvega kota, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop ... Opremljen je tudi s funkcijama Grip Control in Hill Assist Descent Control, s pomočjo katerih lahko povsem brez skrbi zapelje tudi izven utrjenih poti. C5 Aircross pa bo tudi prvi Citroënov model, ki bo opremljen s tehnologijo Plug-in Hybrid PHEV. 

 

C5 Aircross, prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju, njegovo trženje bo steklo oktobra 2017 na Kitajskem. Lansiranje v Evropi je predvideno za konec leta 2018.

 

"Novi C5 Aircross priča o dinamiki znamke Citroën, ki se je odločila ugoditi pričakovanjem kupcev v vseh regijah sveta. Model udejanja naš ofenziven naskok na trg športnih terenskih vozil in dokazuje, da smo sposobni vanj prodreti na svojstven način, to pomeni z več karakternimi lastnostmi, udobja in dobrega počutja v notranjosti. Novi C5 Aircross bo nedvomno pospremil rast Citroëna na raznih trgih." Linda Jackson, generalna direktorica Citroën


Galerija: