Eksotika

Laraki Design <Font Color=orange>Fulgura</Font>

Fulgura, rumena strela originalne oblike in visokih zmogljivosti je izdelek oblikovalskega studia LARAKI DESIGN. Mesto glavne Larakijeve oblikovalske pisarne je Casablanca, kjer se ukvarjajo z inžineringom, virtualno predstavitvijo prototipov, izdelavo modelov in samo realizacijo prototipov ter komunikacijo.

Zunanja oblika je kakor se za ta razred spodobi izdelana iz karbona in aluminija, medtem ko v notranjosti, prevladuje usnje in aluminij. 4,4 metra dolgi kupe s sredinsko vgrajenim 6 litrskim 12 valjnim motorjem zavzame na cesti kar 2 metra in 2 centimetra v širino, medtem ko v višino meri skromnih 113 centimetrov. Ostro zašiljene osnovne linije dodajo avtu športno noto agresivnosti, vse ostale ´mehke´ linije pa naredijo avto vščn. Zunanjost Fulgure je polna detajlov, kot sta na primer dve ovalno podolgovati izpušni cevi, 19 ča lita platiš?a, odprtine za zrak na sprednjem, zadnjem in stranskem delu vozila ter linija stranskih stekel. Oblika zadnjih č da čtek razlite kapljice č barve, v č pa zbodeta vzvratni ogledali, ki sta nameš?eni na dolgih pecljih.

720 konjskih č in 600 Nm navora naj bi ob 1150 kilogramih mase, zadoš?alo za čjive zmogljivosti in uvrstitev Fulgure med če super-športnike. Da je ča mo? dosežena pri 8000 vrt/min in či navor pri 6500 vrt/min pomeni, da je vozilo namenjeno tistim ljubiteljem, ki radi vrtijo motor v visokih vrtljajih. Vsa ta brutalna mo? se na cesto prenese preko pnevmatik ekstremnih dimenzij 245/35ZR19 spredaj in 335/25 ZR 19 zadaj!

Zanimivo je, da čna proizvajalcev maloserijskih super-športnikov ne navaja pospeškov ter če hitrosti, ob tem pa čjo še ceno, morda zato, ker je avto čo delo.

?e vas je navdušila impozantna oblika in detajli, ter nekaj osnovnih podatkov o zmogljivostih, potem si (ne) dovolite razmišljati, kako bi se bilo peljati s tole fulgurco.

JMGalerija: