Tehnika - novosti

Dodgeva nova "Power pack-a" : Vrnitev legende

Dodge č (ameriško) legendarno ime v motorogradnji spet v življenje. To je HEMI, ki je s svojo gradnjo motorjev svoj ?as veljal za pojem najboljšega na svetu velikih in čih bencinskih motorjev. Nov 5,7 litrski HEMI Magnum motor zmore 345 KS pri 5600/min in čih 495 Nm pri 4.400/min. Ta motor zagotavlja ve? č, kot ostali serijski či V8 motorji.
Navkljub temu, da nosi legendarno ime, pa ta motor ni tehnološki povratek nazaj. Ima ččo aluminijasto glavo s čo zgorevalno komoro in posebno gnane ventile, ki čjo či pretok, dve vžigalni či na valj za hitro in čnkovito zgorevanje, nov neposredni sistem vžiga z visoko energetsko tuljavo za zagotovitev popolnega zgorevanja,... Ima torej veliko člnosti, kot so jih imeli legendarni HEMI motorji, predvsem to velja za čo obliko zgorevalne komore, ki č uporabo čih ventilov, ki zagotavljajo boljši pretok zmesi goriva in zraka v zgorevalno komoro. Vča polnitev pa daje čo mo?!
Navor, navor in še enkrat navor. 753 Nm navora pri 1400/min?! Ja, to je nov Cumminsov 5,9 litrski šestvaljni vrstni motor, ki zmore spodobnih 305 KS pri 2.900/min. To predstavlja čejši dizel, ki ga v svojem programu ponuja Chrysler.

Chrysler si je želel čn in zelo trajen agregat. In pravijo, da jim je to tudi uspelo. Trenutno je to čejši dizel v svojem razredu ob tem pa ima čno trajnost in čost. Nov motor je tudi precej tišji kot predhodnik, je pa seveda še vedno "dizel".

Nov motor je bil grajen s ciljem doseganja daljše življenjske dobe motorja kot jo ima ostala ameriška konkurenca. Cummnisov motor ima čo generalno obnovo na 560.000 km, kar je velika prednost pred konkurenco. Nov motor ima tudi od 30 do 40 % manj delov kot čjen V8 dizelski motor.

Novinec predstavlja velik napredek glede na predhodnika. Vgrajeno ima čo vbrizgavanje goriva s tehnologijo skupnega voda. Vbrizgavanje ima izvedeno v dveh delih - najprej pilotni vbrizg male čne goriva - nato pa polna čna goriva, potrebna za obratovalni cikel in zagotovitev ustrezne č. Pilotni vbrizg pripomore k manj strmemu porastu tlaka v zgorevalnem prostoru (valju), kar zagotavlja mirnejši tek, nižji hrup in manj vibracij. Skupna člka dovaja gorivo v skupni vod, kjer se elektronsko nadzira tlak, od katerega je odvisna čna vbrizganega goriva skozi vsako šobo. Vbrizgalni sistem zmore zagotavljati tlak goriva do 1600 barov in ta tlak je precej manj odvisen od števila vrtljajev motorja, kot pa pri čih vbrizgalnih sistemih. Rezultat je ?istejše zgorevanje in višji navor pri nižjih obratih. Zraven pilotnega vbrizga je bila na novo izvedena celotna kalibracija vbrizga goriva, ki zajema ?as, tlak in čno goriva. Vrednosti so ponovno čo čli po celotnem ču hitrosti in obremenitve, da bi s tem zagotovili gladko in tiho zgorevanje. Uporaba pilotnega vbrizga izboljša tudi hladni vžig motorja pri nizkih temperaturah, ki naj bi bil čn vse do zelo nizkih (polarnih) temperatur.

Filip Kokalj

Galerija: