Predelave

Special Car Tuning Honda S 2000


Na eni strani so tisti, ki jo vozijo, na drugi pa tisti, ki jo lahko samo gledajo. Ampak za nekatere, je že samo pogled na Hondo S 2000 svojevrsten užitek. Lastnikom Hond S 2000, ki želijo, da bo njihov dvosedežnik paša za č prvega razreda, predlagamo obisk podjetja Special Car Tuning ali Koenigsreder.

Ognjeno-č zunanjost, čo-estetski dodatki, 19 ča lita platiš?a in cena predelave, ki znaša 10.000 evrov so morebitni vzrok za nastanek &čce&acute. Estetski dodatki, sprednji in zadnji &acutespojler&acute, stranska pragova in zaslonke žarometov, nevsiljivo polepšajo č zunanjost. Nastavljiv komplet vzmeti in amortizerjev, ki č nastavitev višine podvozja in tridelna, pet kraka WRD lita platiš?a Katana, s pnevmatikami Dunlop SP9000 dimenzije 235/35/19, so razlog za izvrstno lego in izgled Honde S 2000. V kolikor bi želeli prihraniti 1000 evrov, vam strokovno vgradijo &acutesamo&acute 25 milimetrov krajše vzmeti H&R. V notranjosti pa vas ob hlajenju &čce&acute spremljajo dodatki karbona.

Kaj pa predelava motorja? Se vam zdi da bi bila potrebna? No, tukaj vas moramo črati. Serijske številke zmogljivosti so ostale nespremenjene. Pod aluminijastim pokrovom se vrti štirivaljnik s prostornino dveh litrov, ki razvije mo? 240 čov pri 8300 vrtljajih na minuto. Vsa ta mo? in navor 208 Nm pri 7500 vrt/min se preko šest stopenjskega čega menjalnika in mehanske zapore diferenciala na zadnji kolesi. Pospešek od 0 do 100 km/h: 6.1 sekunde, ča hitrost: 241 km/h. Se vam zdi, da bi bilo potrebno posegati v tako navit motor??

Torej, zmogljivosti motorja so znane, slike zadoš?ajo za predstavo o zunanjem izgledu, ?eprav je v živo verjetno še lepša. Kaj pa zvok izpušnih cevi, tukaj vam predelovalec pusti prosto izbiro. Na vašo željo vam vgradijo izpušni sistem tudi brez TUV certifikata. Rč gumb za zagon motorja, 6000, 7000, 8000 vrtljajev in dalje?..rock&roll


JM


Galerija: