TEST

Kaj izbrati? : Peugeot 607 2,2 ali 607 3,0

607 predstavlja vrha Peugeotove ponudbe. Rčca Pack se že nekaj ?asa uporablja za bolj bogato opremljene modele. In kaj se zgodi, ko temu paketu dodaš celoten spisek dodatne opreme? Potem postane preizkušanje ?isti užitek ali pa čo razglabljanje?Kaj izbrati? Osnovni motor z čim ali či s samodejnim menjalnikom?

Si predstavljate kako je, ko je že tako bogata osnovna oprema obogatena z (v Sloveniji žal ne čm) navigacijskim sistemom, ksenonskimi žarometi in usnjem na sedežih! In kar je najpomembnejše; cene se čjo tam, kjer se pri nekaterih čih modelih šele čejo!

In kako sva izbirala?


Oblika in izgled

MV: Še vedno sveža in zanimiva. Morda avto ravno zaradi nje deluje nekoliko či kot dejansko je! Ob prvih tesnih parkiranjih bo potrebno nekaj privajanja do kam seže nos vozila! Pri vožnji nazaj čm člo sistema za pomo? pri parkiranju. Ta sicer nekoliko č zazna tudi najmanjše robnike, a vsaj vedeli boste, da je nekaj za vozilom!

FK: Avtomobil je čo velik, saj meri 487 centimetrov, s ?imer seže že skoraj v najprestižnejši avtomobilski razred. Vendar ti centimetri niso namenjeni samo udobju, ampak so jih s pridom izkoristili oblikovalci. Res lep avtomobil. Parkirna (ča) pomo? je na voljo samo zadaj, spredaj pa se da hitro navaditi na dolžino. ?e ne vidiš dovolj, pa si lahko še izdatno dvigneš sedež!

Motor

FK: Velikost motorja je vedno vprašanje izbire med emocijami in pametjo (beri denarnico). ?Tri litraš? vam č dolgo in uspešno ljubezensko razmerje, saj se boste z vsako, tudi najkrajšo vožnjo ponovno zaljubili. Manjši(a) brat (sestra) je prav tako dober(a), zmore skoraj vse, kar zmore či(a) brat (sestra), vseeno pa mu(ji) nekaj malega zmanjka. Stvar zavestne čtve.

MV: Ah. 2,2 litrski štiri valjnik deluje pri nižjih vrtljajih nekoliko slabotno. Sicer ne podmotorizirano, trije litri pa so le trije litri. In zvok šestvaljnika je tudi nekaj drugega! ?e želite, da vam bodo nevoš?ljivi, vzemite čega!

Poraba

MV: Koga pa zanima? No, ?e že želite vedeti. 13,7 litra pri 2,2 in 15,1 litra pri 3,0. Pri ?emer s prvim nisem prišel bistveno pod 11, pri drugem pa ne pod 12! Pa, saj ne boste čvali pri gorivu?

FK: Vsaka ljubezen nekaj stane. Oba motorja sta relativno velika (precej nad slovenskim čem) in kljub moderni zasnovi je temu primerna tudi poraba. Pri enako či vožnji boste z manjšim motorjem porabili okrog liter bencina manj. To pa je že približno 10 %.


Menjalnik

MV: Avtomatika (Žal samo štiri stopenjska, a z možnostjo čega prestavljanja!) se takšnemu vozilu čo poda, kick-down in športni program delujeta čo, a sam bi vseeno raje imel paket s kakšno prestavo ve?.

FK: Velika in ča duša se čo dopolnjuje s samodejnim pretikanjem. Nč vam tudi ne bo verjel, da se je mo? peljati v tretji prestavi tudi 180 km/h, a to je le za gostilniške debate. So pa štiri stopnje pravzaprav ?isto dovolj, ?eprav bi kakšna dodatna prestava zmanjšala porabo in čla dinamiko. Se pa potem ne bi mogli hvaliti v gostilni?
Še či petstopenjski menjalnik v 2,2 litrski 607-ici: lepo se poda v roko, pretikanje pa je povsem ne težavno in hitro. Stopnjevanje prestavnega razmerje je ravno pravo, da lahko avto poženete v či dir mimo čsnejših na vseh cestah.

Podvozje

MV: Kratke grbine trdo. Ob tem je potrebno upoštevati, da je presek pnevmatik na 17 čih platiš?ih izredno nizek.

FK: Zato pa bi jaz izbral 16-ke.

MV: Ah, ko pa če tako dobro izgledajo!

FK: Ja, jaz dam udobje na prvo mesto.

MV: No, pa saj ga imaš pri daljših grbinah in dolgih ovinkih, ?e ?plavanju? vozila lahko tako čmo?

FK: ? A, povedati je treba da se to bolj čti pri manjšem. Vči je namre? bogatejši za elektronsko prilagodljivo blaženje.

MV: Pčm, da ga vklopite, ko divjate ?ez ovinke!

Pčtje za volanom

MV: Usnjeni fotelji v obeh čcah! Očo! Malenkost pretanek in prevelik volanski obro?. Mč je nekoliko mote? in nepregleden še barvni zaslon (3,0), zato mi je osebno bolj vše? čn (2,2)? ?e ste poslovnež in veliko telefonirate med vožnjo, vam bo integriran telefon prišel ččjte! Pa, še nekaj me je motilo. V vožnji skozi leve ovinke, ko čš pogledati, kaj te ?aka na cesti, mi je pogled oviral ?A čk?.

FK: Mene to ni motilo, sedeži pa so res fotelji. Morda celo preve? fotelji s premalo stranskega oprijema in za moj čtek nekoliko pretrdi. Ta trdota pa zna priti prav na dolgih vožnjah. Stranski oprijem pa je važen le za tiste, ki se radi podijo po ovinkih. To pa čn lastnik 607-ice sigurno ni. Tudi sam sem bil bolj zadovoljen s čim enobarvnim in manjšim displejem, ki mi je bil bolj razumljiv in lažje berljiv. Je pa res, da ne vem kako se zaslona obneseta ob uporabi navigacijskega sistema!

MV: Ja, žal.

FK: Dč pa sta radijski sprejemnik in čnje na siceršnjem visokem nivoju celega avtomobila, tako kot je treba. Še izbira barvnih kombinacij in materialov: vsekakor les in svetlo usnje.

MV: Les, ne hvala! Res, da govorimo o limuzini, a imitacija karbona je vseeno lepša!

Cena

FK: Ja v osnovi je razlike manj kot milijon tolarjev. Avtomobila ki sva jih vozila, pa sta imela za slab milijon in pol (2,2 l) in slaba dva milijona (3 l) dodatne opreme. Meni že povsem ustreza to kar je bilo v 2,2 l 607-ici, le da mora biti v barvni kombinaciji 3 l modela.

MV: Jaz bi v tvojem primeru čl še za integriran telefon, sam pa vzel čega, a brez ?lesa?!

FK: Zame je 2,2 l dovolj, vzdrževanje je cenejše, cestnine in zavarovanje tudi, pa nižja poraba,?

MV: Ni vse v denarju!

FK: Le zaslužiti ga je treba?


No, midva sva se skoraj čla, zato na tem mestu prekinjava debato? Kako pa bi se čli vi?

Za vas sva izbirala in fotografirala: Filip K. in Martin V.

Pripis: Skoraj bi pozabila najpomembneje; 3,0 vas bo stal nekaj drobiža ?ez 9,5, 2,2 pa malenkost ?ez 8 milijonov tolarjev.

Galerija: