Novice

Toyota Land Cruiser

Toyota je z novim Land Cruiserjem naredila mejnik v svoji zgodovini. V ve? kot 50 letni zgodovini je Land Cruiser predstavljal Toyotine vrednote kot so mo?, zanesljivost in zmogljivost na vseh terenih od Afrike do Amerike. Vse te vrednote ter udobje, varnost in cestne zmogljivosti postavljajo novi Land Cruiser v sam vrh SUV ponudbe (?eprav sam SUV razred prekaša že v sami zasnovi vozila).

Novi Land Cruiser bo na voljo z dvema motorjema:
Z novim 4.0 L VVT-i V6 bencinskim motorjem v celoti izdelanim iz aluminija, ki zmore 245 KM pri 5.200 min-1 in navor 382 Nm pri 3800 min-1, pospešek od 0 do 100 km/h doseže v 9,5 sekunde.
Ter z zadnjo generacijo 3.0 L D4-D common rail turbo dieselskim motorjem z 161 KM pri 3400 min-1 in maksimalnim navorom 343 Nm na voljo od 1.600 do 3200 min-1, pospešek znaša od 0 do 100 km/h v 12,7 sekunde, najvišja hitrost dieselskega je okrog 170 km/h.
Na čtku leta bo na voljo dieselski motor poleti pa pride v salone še bencinski motor.

Land Cruiser je čo najbolj napredno Toyotino vozilo in je opremljen z elektronskimi sistemi, ki naredijo vožnjo na cesti in izven ceste bolj varno in uživaško. S Land Cruiserjem so predstavili tudi HAC (Hill-start Assist Control) pomo? pri speljevanju v hrib, ta zazna ?e vozilo pri speljevanju zdrsne nazaj ali pa če eno izmed koles drseti, s tem sistem če zavirati eno ali ve? koles. Skupaj z DAC (Downhill Assist Control) pomo? pri spuš?anju po hribu in BCS (Brake Control System) sistem zaviranja, tvorijo en element, ki zagotavlja vse Toyotine lastnosti.

Nova Toyota Land Cruiser je grajena na ve? kot 50 letni dediš?ini in z uporabo moderne elektronike je čo moderen avtomobil. Nčtovan in zasnovan je tako, da utelesi štiri elemente Toyota European DNA, ki karakterizirajo č modele:

Oča kvaliteta: kvalitetna notranjost in ča opremljenost, kombinirana z nesporno zanesljivostjo in vzdržljivostjo

Oblika: sodobno, pod Evropskim vplivom oblikovano z vidnimi dodatki Land Cruiserjeve zgodovine in Toyotine družinske identitete

Užitek v vožnji: robat izven ceste ter varen, udoben in zmogljiv na cesti

Inovativnost: moderna tehnologija uporabljena za čnje zmogljivosti, varnosti in udobnosti potnikov na vseh podlagah.

Mednarodna ekipa inženirjev in oblikovalcev je novo Toyoto Land Cruiser razvijala ob č konceptnega vozila ED2 v studiih v južni Franciji. ED2 je bil tudi osnova novi Avensis, Yarisu, Corolli in Avensis Versu. Oblikovalci so delali na sodobni evoluciji tradicionalne vzdržljivosti in č Land Cruiserja. Rezultat je čn in vsestransko uporaben avtomobil z identiteto pravega Land Cruiserja s sodobnim vplivom evropskega oblikovanja.

Galerija: