Reportaže

Tiskovna konferenca Daewoo Motor

V prijetnem, a hladnem okolju ptujskega gradu, je v torek, 18. decembra potekala novinarska konferenca podjetja Daewoo Motor, na kateri so predstavniki podjetja predstavili rezultate in cilje, ki so si jih zadali v prihodnje, ter kot bistvo vsega čo predstavili tudi njihov nov prodajni up Matiz II.
Predstavniki podjetja potem, ko se čo obeta reorganizacija Daewoja Motors v Koreji in potem, ko sta v septembru prevzela lastništvo nad Daewoo Motor d.o.o. Paam Avto iz Zč in ajdovski Avto Center Bajc, niso skrivali optimizma v čm letu. Znano je, da je Daewoo Motor v prvih enajstih mesecih tega leta zabeležil naravnost porazne rezultate, saj je prodaja z enakim obdobjem lanskega leta padla za 75 %, a podjetje po zagotovilih vodstva posluje normalno. V letu 2002 ponovno ciljajo na 4 % tržni delež, kar naj bi po njihovih čnih pomenilo okrog 2550 prodanih vozil. Najve? si še zmeraj obetajo od rahlo prenovljenega Lanosa, ki naj bi predstavljal slabih 40 % njihove prodaje. Na drugem mestu pa mu z okrog 20 % sledijo prenovljeni Matiz, č Kalos in cenovno še zmeraj zanimiva Nubira. Zraven slovenskega trga pa ciljajo tudi na trge nekdanje Jugoslavije, med prvimi pa na prevzem č prodajno servisne mreže Daewoo v Bosni in Hercegovini.
Veliko si obetajo tudi od čga Daewoojevega distribucijskega centra na Madžarskem, ki naj bi čl delovati v drugi polovici prihodnjega leta, a po zagotovilih vodstva tudi pred tem ne bi smelo prihajati do zastojev pri dobavi.

Ker pa nas Daewoo Motor na Ptuj ni povabil le zato, da nam bi zaželel obilo uspeha v novem letu in razgrnil njihova čkovanja, so nas pred vhodom na grajsko dvoriš?e ?akali prenovljeni Matizi, ki smo jih lahko potipali in na kratko tudi popeljali. Ve? o tem pa lahko preberete v rubriki predstavljamo vam Daewoo Matiz II.

Zraven tega, pa so nam postregli še z informacijo o čm Kalosu in Magnusu, ki bosta na slovenske ceste zapeljala v čtku poletja (Kalos) in konec leta (Magnus).
Kalos je tako reko? enoprostorec, ki posega med manjšega Matiza in či Lanos, Daewoo pa ga je evropski javnosti predstavil že na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Magnus na drugi strani predstavlja naslednika Leganze, razredu primerno, pa ne čkujejo velikega navala, saj menijo, da bodo ob koncu prihodnjega leta uspeli prodati okrog 20 vozil.

Martin Volmajer

Galerija: