Novice

Novice iz Bentleya

Prestižna angleška znamka Bentley je ponovno obudila preko 200 let staro ime Mulliner, ki ga bo nosil oddelek za posebne želje kupcev. V skladu z najboljšo rokodelsko tradicijo, bodo pri Mullinerju poskrbeli za dodelave, predelave in posebne avtomobile, kot je bil Bentley namenjen angleški kraljici ob njenem zlatem jubileju. Pri Mullinerju trdijo, da nikjer na svetu ne morejo tako perfektno opraviti naloge, kot v njihovih delavnicah, saj je pri njih zaposlenih 120 najboljših strokovnjakov od rokodelcev, tepetnikov, do elektronikov. Njihovo delovno mesto je v posebnih delavnicah tovarne v Crewu, kjer imajo stroje za obdelavo lesa, usnja in jekla. Dela, ki jih opravijo segajo od vrednosti 2,000 pa vse do 300,000 funtov. Pri tem pa velja omeniti, da gre skozi njihove roke ve? kot polovica novih Bentleyev.

Iz Bentleya pa še čjo, da bodo naredili omejeno čo serijo Bentleyev Continental R Coupe in Azure convertible. Do sredine leta 2003 nameravajo kupcem ponuditi le 52 kabrioletov in 11 coupejev. Omejena serija bo seveda pomenila obilico športno orientirane opreme, ki bo dopolnila že sicer bogato Mullinerjevo opremo.

Bentley Arnage T je dobil nagrado ?World Most Beautyful Automobile, oziroma najlepši avtomobil na svetu. Mednarodna žirija umetnikov in oblikovalcev je opredelila, da Arnage T pooseblja tradicijo in filozofijo te znamke z izrazitim ugledom in čo angleško kvaliteto izdelave in opreme. Nagrado za najlepši luksuzni avtomobil so podelili v čem okolju milanskega Sforza gradu, saj ta nagrada izvira iz Italije

Alpra

Galerija: