Predstavitve

AUDI A4 CABRIOLET

Kčo! 10 let je minilo od takrat ko je Audi predstavil 80 cabriolet in ve? kot leto dni je od takrat, ko so ga nehali proizvajati. Naslednik je tukaj! Prihodnjo pomlad pa ga boste lahko čli tudi na evropskih cestah.


Kot že ime izdaja, je nastal na platformi zadnjega A4. Nanj spominja tudi sprednji del vozila in nežna klinasta oblika. No, enakost, ali vsaj podobnost, se neha za vetrobranskim steklom, katerega okvir je čn v aluminij. Aluminijaste obrobe najdemo tudi na ramenih vozila. ?e boste vozili A4 cabriolet, ga vozite zmeraj brez strehe in z odprtimi okni. Aluminij v kontrastu s primerno izbrano barvo naredi svoje. Bravo Audi!
Pogled od zadaj? A4, a ne čjen! Vedno dve izpušni cevi. Na vsaki strani ena. Cabrioleti so pa? že od nekdaj namenjeni tudi tistim, ki jih opazujejo od zunaj! Še enkrat bravo!
Predstavljen cabriolet je za 112 odstotkov bolj tog od svojega predhodnika, kar je konstruktorjem uspelo s posebno obliko školjke vozila. Cilj, ki so ga želeli č je bila togost limuzine.
V primerjavi s predhodnikom je precej čna tudi medosna razdalja (10 cm), kar pomeni ve? prostora za potnike in udobno vožnjo štirim odraslim osebam. Želja, da bi bil ve? kot le cabriolet. Temu primerna je tudi streha, ki ni le pokrivalo za čvanje vremenskih neprijetnosti. V pol minute se popolnoma samodejno cabriolet spremeni v kupe. No, da ne bo pomote! Streha je platnena! A4 cabriolet boste zahvaljujo? se ogrevanemu zadnjemu steklu in tri plastni platneni strehi mirno lahko vozili skozi vse leto.
Pogonska agregata bosta na čtku dva 6 valjnika V oblike. 2,4 litrski zmore 125 kW (170 KM), 3 litrski pa 162 kW (220 KM). Tudi menjalnika bosta dva. 5 stopenjski či ali že znan Audijev brez stopenjski Multitronic. Z čejšim Audijem boste lahko drveli tja do 243, šibkejšim pa do 224 kilometrov na uro. Preve? za vožnjo brez strehe!
Audi je torej z novim cabrioletom pokazal, da še zna narediti avto, ki ni samo prevozno sredstvo, temve? tudi kaj ve?!

Martin Volmajer

Galerija: