Novice

Okvare motorjev zaradi nizkih temperatur

Nizke temperature so v prejšnjih tednih so nemalo voznikom Volkswagnovih vozil, čle hude težave. Namre? zaradi nastalega kondenzata v motorju, le ta zmrzne in tako zamaši dovode za olje.

Vodne pare v olju ne izhlapijo, temve? pod čnimi pogoji kondenzirajo v vodo, ki pri nizkih temeperaturah zmrzne. S tem se zamašijo kanali preko katerih se dovaja olje za mazanje motorja. Zato ob zagonu motorja pride do neusterznega mazanja, kar lahko č poškodbe motorja. Ta problem nastopi le pri zelo nizkih temperaturah, predvsem pa pri vozilih, ki se vozijo na kratke razdalje.


Zaradi tega je prišlo do kar nekaj okvar na motorjih. Ta problem se je pojavil pri modelih Volkswagen Lupo, Polo in Golf od modelskega leta 1997 naprej ter pri nekaterih vozilih znamke Seat in Škoda in sicer z motorji 1,0 (37 kW) in 1,4 (44 kW, 55 kW).

Sedaj pa je čo reagiral tudi Volkswagen! Vsem strankam, pri katerih je prišlo zaradi te napake do okvare motorja, čjo člo vseh stroškov. Hkrati pa bodo za "če" serije motorjev nudili čla v obdobju desetih let, brez omejitve kilometrov.

vir:Volkswagen press