Eksotika

Porsche carrera<Font color=red> GT</FONT>

Že v lanskem letu smo nekajkrat napovedovali čga porschejevega superšportnika z oznako carrera GT. Tokrat je znana tudi ča oblika tega čejšega porscheja. Prvi? bo na ogled javnosti postavljena marca na avtomobilskem salonu v Ženevi in ne bo le prikaz trenutne tehnološke razvitosti porschejev, pa? pa tudi njihovih čh smernic.

Zunanji izgled carrere GT jasno razglaša, da njene korenine izvirajo v avtomobilskem športu. Tovrstna ugotovitev se potrdi tudi ob pogledu na 5,7 litrski V 10 motor s suhim karterjem, saj je bil razvit posebej za dirkalnike. Ob prilagajanju za vgradnjo v carrero GT, so mu gibno prostornino čli iz 5,5 na 5,7 litra. Nča mo? tako znaša 450 kW (612 KM) pri 8000 vrt/min, či navor pa 590 Nm. Tehnologija obljublja fascinantne vozne zmogljivosti, med katerimi velja omeniti čo hitrost 330 km/h in pospešek z 0 km/h do 100 km/h v 3,9 sekunde. Kazalec na merilniku hitrosti doseže 200 km/h v 9,9 sekunde! Za optimalni prenos pogonske č skrbi posebej za carrero GT razviti 6-stopenjski či menjalnik.

Vodilo pri izdelavi sta bili dosledna uporaba lahkih materialov in čnost na stvari, ki so bistvene za športno vozilo. Kljub razmeroma velikim dimenzijam roadsterja (medosno razdaljo 2,73 m, dolžino 4,61 m, širino 1,92 m in višino 1,16 m) znaša masa praznega vozila le 1380 kg. Zahvala ugodnem rezultatu gre uporabi lahkih materialov, ter za športno vozilo čim prijemom. Monokok konstrukcija karoserije je namre? iz umetnih mas čna z ogljikovimi vlakni, kar č čo dinamiko vozila in minimalno težo ob hkratni maksimalni togosti.

V želji po doseganju čih voznih lastnosti so tudi podvozje nastavili po dirkaških zgledih! Aerodinamiki naklonjeno dno avtomobila iz ogljikovih vlaken ima nalogo kar se le da ugodno speljati tok zraka pod dnom avtomobila.

Carrera GT je opremljena z zmogljivimi čimi zavorami PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake), ki so serijsko že vgrajene v Porsche GT2, ter s čo sklopko PCCC (Porsche Ceramic Composite Clutch), ki je svetovna novost in se odlikuje z veliko vzdržljivostjo ter majhno maso.

Lahka gradnja se nadaljuje tudi pri platiš?ih. Ta so po posebnem postopku izdelana iz magnezija in sicer na sprednji osi 19 ča, na zadnji pa 20 ča. Na sprednjem paru so nameš?ene pnevmatike dimenzij 265/35 ZR 19, na zadnjem pa 335/30 ZR 20.

Odstranljiva streha novega porschejevega roadsterja je izredno preprosta za uporabo in po zaslugi izdelave iz ogljikovih vlaken tudi zelo lahka. Izdelana je iz dveh vzdolžnih polovic (posamezna tehta le 2,4 kilograma), ki ju je č shraniti v sprednjem prtljažniku.

Prve carrere GT, ki jih izdelujejo v Porschejevi tovarni v Leipzigu, bodo kupcem na voljo konec leta 2003.


Alpra

Galerija: