Predstavitve

Peugeot 307CC

Pod ženevskimi žarometi bo lu? sveta ugledal dolgo čkovani 307 CC. ?čo bodo rekli tisti, ki že od lanskoletne predstavitve koncepta 3srce7 nestrpno čkujejo drugega pežojevega križanca med kupejem in kabrioletom.

KUPE?

Očo kratek nos, zelooooo položno vetrobransko steklo in sorazmerno debel in zaobljen A čk. Povsem kupejevska ča zasteklitev in nekoliko čjen zadek. Ta je sicer zelo ?okat a dolg in rahlo padajo??z velikimi diodnimi či! Zadnje steklo je rahlo upognjeno in delno sega v trdo streho? CC je lahko tudi kupe, ?e že čte!

KABRIO!

Brezmejni prostor nad glavami štirih črez vsega! Ko v 25. sekundah elektrika zloži trdo streho v zadek avtomobila, ostanete samo vi, vetrobransko steklo in nebo nad vami! Pri tej pretvorbi je dovolj le pritisk na gumb, vse ostalo naredi elektro-či mehanizem. Včo s pritrjevanjem prednjega dela strehe na rob vetrobranskega stekla!

TRIK?

Preden želite odpreti vrata kupeja se če šipe samodejno pogreznejo za nekaj milimetrov ter se na ta čn odmaknejo iz tesnila! Kako? V kljukah nameš?ena kapacitivna zaznavala zaznajo približevanje roke in še preden boste prijeli za čj kljuke, rahlo pogreznejo stekla!

RAZLIKE

Plus 14 cm v dolžino in minus 4 cm v višini sedenja ter 9cm v celokupno višino. Medosna ostane enaka, velikosti prtljažnega prostora pa tako ne velja primerjati. A vseeno, 204 litri pri kabriu on 350 litrov pri kupeju! Zadnja sedeža sta pomaknjena za 8 cm bolj naprej in postavljena bolj čo, kar je člo vgradnjo vmesne stene, ki č togost vozila in č namestitev dveh varnostnih zglavnikov. Jasno? Vse je primerjano s čim 307!

MOTORJI

2 x 2,0 s 16 ventili. 1. s 100 kW pri 6000 1/min in 190 Nm pri 4100 1/min, 2. s 130 kW pri visokih 7000 1/min in 202 Nm pri 4750 1/min. Pri šibkejšem je možno izbirati med čim in samodejnim (tiptronic) menjalnikom, pri čejšem pa je na voljo le či.
Z obema motorjema in menjalnikoma boste lahko drveli ve? kot 200 km/h, kar pa boste verjetno zaradi vašega udobja izvajali le v kupeju!

PODVOZJE IN ?

4 x čo vzmetenje. 4 x kolutne zavore. ABS. ESP. ASR. EBA.

OPREMA

Lčo je, da se šibkejši in čejši motor razlikujeta tudi po opremi potniškega prostora. Tako 130 kW poudarja športnost, oba pa imata možnost, da sta (ob člu) v celoti odeta v usnje. Armaturna ploš?a, obloge vrat,?vse je lahko v usnju!

VAS ZANIMA?

V živo bo na ogled v Ženevi. Na prodaj? Bomo čli! Cene? ???? ?e si ga zares želite, stopite k vašemu prodajalcu. Bojim se, da bodo šli kot tople žemlje!

Po Peugeot press priredil Martin V.Galerija: