Predstavitve

PORSCHE JE PRENOVIL 911

Nemški sinonim za športnost iz Zuffenhausna je v Frankfurtu razstavil prenovljeni legendarni model 911. Prenova je obsegala tako zunanjost, kot tudi pogonski agregat.

Na zunaj se 911 Carrera ( v coupe ali kabrio čci) za modelno leto 2002 od dosedanjega razlikuje predvsem po novi obliki čv in prednjih čh, ki so enake tistim na zastavonoši ? modelu Turbo. Manj vidne pa so izboljšave aerodinamike, ki pa prispevajo k čem udobju in boljši čosti.

Pod motornim pokrovom, ki se (za tiste, ki tega še ne veste) nahaja na zadnjem delu avtomobila se skriva prenovljeni šestvaljni vodno hlajeni boxer, ki iz prostornine 3,6 lira razvije 235kW (320 KM) pri 6800 vrtljajev v minuti in kar 360 Nm čega navora. V povezavi s šeststopenjskim čim menjalnikom to zadoš?a za 285 km/h in pospešek do 100 km/h v 5 sekundah. Kljub izboljšanim zmogljivostim se je poraba goriva v ču zmanjšala za 6%. Carrero lahko izberete v čcah coupe in cabrio, s pogonom na zadnja ali vsa štiri kolesa.

Poleg prenove Carrer se je Porsche ponašal z dvema novostima: modelom Targa in Carrera 4S. Targa napram predhodnici nima ve? odstranljivih delov strehe, pa? pa se stekleni del nad voznikom in sovoznikom s čo elektrike pomakne nazaj in tako za sabo pusti dobrega pol kvadratnega metra veliko odprtino. Zadnje steklo je č, za lažje natovarjanje prtljage v zadnji del odpreti, pri ?emer ob podrti zadnji klopi tam nastane prostor (primeren za golf torbe ali Armanijeve obleke) s kapaciteto 230 litrov. Tudi Targo poganja prenovljeni 3,6 litrski boxer, ki pa zaradi dobrih 70 kg če teže do 100 km/h pospešuje enako hitro kot kabrio, torej v 5,2 sekunde. Pospeševanja je konec, ko merilnik hitrosti pokaže 285 km/h.

Carrera 4S se je čo še bolj kot navadna Carrera približala modelu Turbo. V zunanjosti jo do top modela še najbolj č zadek brez velikega spoilerja. Razlika pa je opazna tudi na boku, kjer ni čih rež za hlajenje hladilnika polnilnega zraka. Iz zadnjega lahko sklepate, da v Carreri 4S ni turbinskega polnilnika! Ne, v Carrero 4S so vgradili enaki pogonski stroj kot v prej naštete modele, kar zaradi izgub pri štirikolesnem pogonu zadoš?a za najvišjo hitrost 280 km/h in pospešek od 0 do 100 km/h v 5,1 sekunde. Bolj kot na avtocesti (po možnosti nemški) pa boste nad Carrero 4S navdušeni na ovinkastih cestah, kjer bo prišel do izraza štirikolesni pogon v kombinaciji z bolj športno nastavljenim podvozjem in zmogljivejšimi zavorami (čo Turbu)! Kot opcijo si v Carreri 4S lahko omislite tudi Tiptronic S menjalnik. Potem pa z obema rokama na volanu, skozi zavito pokrajino uživate v ?udovitem zvoku boxerskega šestvaljnika, ki se je menda po prenovi še bolj približal legendarnemu grmenju čo hlajenih predhodnikov. Ampak, tega verjetno nikoli ne bomo izvedeli? žal!

Alpra


Galerija: