Eksotika

JAGUAR R COUPE, ali pravljica o sivi eminenci divjine

Obstajajo znamke, ki ne potrebujejo prototipov okrašenih z brhkimi dekleti, da bi pospešili bitje src čh. Ne stavijo na lažni bliš? vpadljivih barv, ali na bogat prospektni material, ki bi k njim pritegnil množice. Vedno in povsod imajo veliko zvestih čdovalcev, pa tudi ?e leta in leta ne pokažejo ni? novega. Med takšne znamke, ki se s svojim velikim ugledom zlahka poigrajo s ?ustvi avtomobilskih ljubiteljev, nedvomno sodi tudi Jaguar. Velika ča z bogato zgodovino še vedno s svojo pritajeno agresivno pojavo in nehlinjeno eleganco ždi v svojem kotu avtomobilske divjine in po če - lenari. A to si lahko privoš?i, ker s svojim izgledom in čo enostavno nima prave konkurence me tistimi, ki vsaj malo cenijo dober rodovnik. Pa vendar v zadnjih letih Jaguarji ne spijo na lovorikah lastne preteklosti. Sledijo si novi modeli, med njimi pa še zanimivi prototipi, ki pristašem te znamke čjo vpogled v prihodnjo filozofijo velike če.

Natanko takšen namen, torej prikazati nadaljevanje (oziroma nadgrajevanje) oblikovne filozofije in tradicionalne zmožnosti vzbujati vzdihe čh, je imel na Jaguarjevem razstaviš?u v Frankfurtu novi prototip: R-coupe. 4925 dolžinskih,1890 širinskih in 1347 višinskih milimetrov do potankosti domišljene čvine s proporci, ki izvirajo še iz čih Jaguarjev v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ne bo prišlo v serijsko proizvodnjo. Kakšna škoda? svet bi bil lepši! Tč linije zunanjosti brez nepotrebnih okraskov v ču z izpiljenimi detajli, kot so č, maska radiatorja, izpušne cevi in lita platiš?a, strnejo celoto v nezmotljivo Jaguarjevo obliko. Ta se v podobno prefinjenem slogu nadaljuje v topli a čš?eni notranjosti, kjer se poznajo novi trendi v pohištvenem in notranjem oblikovanju. Visoko polirana ebenovina obroblja potniški prostor, družbo pa mu dela fino Connolly usnje v barvi šampanjca, medtem, ko so tla pokrita s temno rjavim usnjem. Ja, usnjem. Tla! In to v angleškem avtu, ko dežuje, se pa jokamo! Z obilo pozornosti izdelani detajli katerih zgled so bili dragulji, so posrebreni. Pri oblikovanju notranjih oblog vrat in prtljažnega prostora so se zgledovali po luksuznih čih. Temu se č OKUS.

Ko nas izgled dodobra navduši, je ?as, da si pogledamo še tehniko. R coupe ne bazira na kateri od znanih jaguarjevih platform, ?eprav je konstruiran s povsem realno postavitvijo štirisedežnega vozila z V8 motorjem. Napredna tehnologija je vidna na čnu menjavanja prestav, ki spominja na formulo 1, na čh, ki sledijo zasuku volana (Citroenovi vzori čtno še po mnogih letih čjo?), na elektronskih kljukah, ki nimajo vidnih čjnih držal, ter na glasovno vodnem sistemu telematike, ki obsega poleg klimatske naprave, telefona, navigacijskega sistema še internet in E-mail. Lč poleg xenonske tehnologije uporabljajo led diode, zavorne č pa svetijo progresivno, odvisno od intenzivnosti zaviranja. Posebej za Jaguar je Continental razvil 21 če če pnevmatike dimenzij 285/30 R21, ki imajo vzorec profila oblikovan po zgledu prask krempljev! Detajlom pa? ni konca? v ?asu ko se avtomobili izdelujejo kot žemljice vsekakor iskana lastnost!

R coupe je tudi prvi v celoti s strani Jaguar Advanced Design teama razviti Jaguar. Namerno je bil izbran za predstavitev oblikovnih smernic, ker se ne zrcali v katerem izmed aktualnih ali nameravanih Jaguarjevih vozil. Tako pa si lahko obetamo, da bomo vsaj nekatere detajle iz R-coupeja zasledili na serijskih izdelkih te znamke v bližnji prihodnosti. Ta sloki štirisedežni kupe je opravil svoje: ljudem je pokazal, da je na tradicionalnih vrednotah in nezmotljivi oblikovni filozofiji tudi v prihodnje č izdelati avtomobil, ki je ob upoštevanju vsega tega še čn. Tako je veliki čk ravno ob stoletnici svojega ustanovitelja Sir Williama Lyonsa ponovno malce odprl č, zamolklo zarjovel, da so vsi čtili njegovo prisotnost, pogledal na širno živalsko kraljestvo in se čo angleško uglajeno in lenobno namrdnil, vedo?, da do njega še vedno vsi ?utijo straho-spoštovanje.


Alpra

Galerija: