Novice

Novice 3.3.2002

Zaljubljeni v Minija

Od 1. marca je v Veliki Britaniji stekla prodaja rabljenih Minijev. Akcija oziroma prodajni program se ljubkovalno imenuje Mini Cherished (Mini - varovati, negovati; skrbeti, gojiti; ceniti; ljubkovati - karkoli že cherish lahko pomeni :) )
V prodajnih salonih prejete rabljene avtomobile popolnoma pregledajo in stestirajo, nato pa jih ponudijo novim kupcem.
Kupcu takšnega Minija, ponujajo celoten paket ugodnosti in garancijskih pogojev podobno kot pri novem. Paket vsebuje 12 čo garancijo ne glede na prevožene kilometre, vseevropska zdravniška pomo? v čju č in popravilo ter zagotovilo prejema nadomestnega vozila v primeru poškodbe avtomobila.
Do konca leta želijo v Veliki Britaniji skozi ta program prodati kar 3000 starih novih Minijev.


Tudi MG v čnalniških igrah


V č čnalniški igri TOCA Race Driver, od razvijalcev gospodarjev kode (Codemasters) bosta nastopila tudi dva modela MG-ja.
Prvi je MG ZS EX259, s katerim je Anthony Reid zmagal oktobra lani na dirki v BTCC prvenstvu in taisti par bo letos napadal na naslov med č in proizvajalci.
Drugi je bolj normalen MG ZR, predstavljen svetu julija 2001 in boste z njim lahko tekmovali v posameznih dirkah.

Igra bo v čtku izdana za Playstation 2 in osebne čnalnike in bo poleg BTCC vsebovala še 12 drugih prvenstev čo z DTM in Avesco V8 Supercars. Vozili boste lahko z kar 42 avtomobili na 38 mednarodnih stezah. Nabrusite volan, naščte pedala, za poladrenalinske čtke bo potrebno čkati do junija 2002


Po obsežni študiji avtomobilskih nesre? je SAAB najvarnejši

?e imate smolo in ste udeleženec avtomobilske č, je najbolje, da sedite v Saab-u. To je glavna ugotovitev študije, ki jo je opravila HLDI (Highway Loss Data Institute), neodvisna raziskovalna organizacija, za potrebe ameriških zavarovalnic.
Raziskava je pokrivala avtomobile udeležene v čh med letom 1998 in 2000. Pri tem so upoštevali dva ča dejavnika: frekvenco avtomobilov, ki so se bili udeleženi pri č in velikost poškodb oseb udeleženih pri čh, ki so jih pridobili iz zavarovalniških zahtevkov.
Na vrhu lestvice najvarnejših se je tako znašel 5-vrati Saab 9-3, blizu vrha v svojih kategorijah pa sta bila tudi 9-3 Convertible (kabrio) in Saab 9-5.
Glavni razlog, da lastniki Saabov utrpijo manjše poškodbe, je SAHR (Saab Active Head Restraint), ki zmanjša poškodbe vratnega dela do 75%. Drugi razlog je, po besedah Hakana Lundstena, Saabovega vodja za preiskave nesre?, da Saabe kupojejo ljudje, ki so dobri vozniki. Mč pa res.

MK