Predstavitve

PT Crusier - zgoraj brez

PT Cruiser Convertible (ameriški kabrio) je nižji od navadnega za kar 38mm, za 25mm so znižali tudi streho. Najprej nam padejo v č pnevmatike 225/35 na 19 čih platiš?ih, nato se nam oko ustavi na kromiranem grilu in na čh, ki so v barvi karoserije (Deep Shadow Blue Pearl - biserno modra temna senca). Notranjost je v bež barvi, kombinirana z modno konjak barvo ter z odtenki barve karoserije. Bistvo PT Cruiserja je druženje, zato so zadnji sedeži postavljeni višje, tako da tudi tisti, ki se peljejo zadaj imajo pogled na cesto in na dogajanje ob njej. ?e bomo PT-ja topless ugledali v prodajnih salonih, še ni znano. Škoda.

Novi motorji

Chryslerjeva skupina je v Frankfurtu predstavila štiri nove motorje za Chryslerje in Jeepe. S tem korakom želijo še bolj utrditi prisotnost na mednarodnih trgih.

Prvi je 2,7 litrski petvaljni turbodizel s tehnologijo skupnega voda, bolj znan pod oznako CDI (pri Chryslerju oznaka CRD), ki ga vgrajuje Mercedes-Benz v C, E in M razred. Motor, ki zmore 163KM in 400Nm navora, bodo vgrajevali v Jeep Grand Cherokee že to jesen. Takšen ?eroki bo pospešil od 0 do 100 km/h v samo 11,2 sekundah in dosegel čo hitrost 182 km/h. Poraba se bo gibala okoli 9,7 litra/100km.

Drugi je 4,7 litrski Power Techov V8 bencinski motor, ki zmore 258 KM in 425 Nm navora in je namenjen Grand Cherokeeju Overland. Overland bo dosegel čo hitrost 207 km/h.

Naslednji v paleti dizelski motorjev je 2,5 litrski CRD štirivaljnik s štirimi ventili na valj. Tudi tukaj gre za turbodizelski motor s tehnologijo skupnega voda. Motor zmore 140 KM in 312 Nm navora. Vgrajevali jih bodo v nove Cherokeeje in v Chryslerjevega Voyagerja MPV. Kča hitrost pri Cherokeeju se bo ustavila pri 164 km/h in Voyagerju pri 185 km/h.

Na čnih trgih se bodo čli prodajati PT Cruiserji in Chrysler Neoni z novim 4-cilinderskim 1,6 16V bencinskim motorjem. Ta zmore 114 KM in 157 Nm navora. PT Cruiserja takšen motor požene do 176 km/h (Neona do 185 km/h) in ča poraba znaša 8,0 litra/100km (Neon 7,4 litra/100km).

Govori se tudi o novem 4-cilinderskem CRD motorju, ki ga bodo čli vgrajevati v PT Cruiserje v Grazu, vendar o tem bodo ve? informacij posredovali kasneje.

Galerija: