Novice

Alfa Romeo za?el leto z nagradami


V prvih dveh mesecih letošnjega leta sta Alfa Romeo 147 in Alfa Romeo Brera dobili kar nekaj nagrad. S pobiranjem nagrad je na NAIAS-u v januarju čla Brera, ki si je kot prvi avtomobil doslej priborila nagrado ?Automotive News Concept Car of the Year? v kategorijah najboljšega zunanjega designa in najboljšega notranjega designa. Še pred tem je na lanskem ženevskem avtomobilskem salonu predstavljena Brera, ki jo je oblikoval studio Italdesign, dobila nagrade: ?Best of Show?, ki jo je podelila Autoweek magazine; ?Besto of Show? v kategoriji prototipov na prestižnem čnju naboljših in najlepših avtomobilov Villa d´Este. Nadaljnji dve nagradi ?za enega najbolj elegantnih avtomobilov? je prispeval Bibendum Challenge 2002. Nagrado ?najbolj fascinanten avtomobil? pa je prejela še na rallyu super-avtomobilov od Pariza do Monte Carla.

Takšen uspeh ne gre zanemariti, zato bodo poteze Brere razvidne tudi na coupeju nove generacij Alfe 156, ki jo bodo predstavili leta 2005. Mimogrede, tudi ta je doslej prejela kar 36 mednarodnih nagrad!

Kakor se v konceptni Breri zrcali filozofija Alfa Romea, tako Alfa 147 to filozofijo udejanja v serijski obliki. Oča tehnologija in vrhunska oblika, ki nezmotljivo izraža temperament povezan z italijanskim ?utom za estetiko, sta prispevali k osvojitvi 21 mednarodnih nagrad. Tem gre prišteti še dve nagradi v čtku letošnjega leta in sicer ?The Car I Prefer?, v razredu srednji-mali avtomobili, ji je podelila revija Quattroruote. Cenjena nemška revija Avto motor und Sport pa ji je že tretje Leto zapored dodelila naziv najboljšega uvoženega avtomobila v nižjem srednjem razredu.


Alpra

Galerija: