Predelave

Renault megane: Elia tuning


Oblika megana č po predelavi! To pa zato, ker nekomu vše? ni, nekdo drug, pa v njem vidi linijo, idealno za predelavo. O meganu je napisanega, povedanega, veliko, premalo ali morda preve?. Zasluženo ali ne, a ima naslov Evropski avto leta 2003. Elia je kot znan predelovalec francoskih vozil, s predelavo megana naredila prav tako pogumen korak, kot oblikovalci pri Renaultu.

Elia megan zažge v trenutku, tako ali č, ampak zakaj, saj na njem ni ni? posebnega. Pa je, gremo po vrsti! Sprednji dvodelni odbija? z dodatno čo režo, komaj opazna krilca na koncih pragov, stranski dodatki na zadnjem č in spojler na zadku, sodijo v paket z imenom EGO. Spojler pod zadnjim okencem, ki bode v č, je vzrok, da se težko izognemo asocaciji na čo z rožicami. Poglejte zadek nekoliko bolj čo, vidite ´blendo´ na zadnjem steklu!? Že tako sporen zadek so še dodatno obdelali. C čk je čo čn v zadnje steklo. Res so pogumni ti predelovalci, predrznost pa taka! Tudi izbira platiš? je upor sodobnim trendom. Platiš?a v barvi karoserije s poliranim zunanjim robom so nekoliko nenavadna. Izrezi za kolo so ravno prav veliki, zato lahko ´našraufate´ od 16 do 19 palcev velika platiš?a. Verjetno bo potreben majhen kompromis, saj so želje eno, cena 19 čih platiš? s pnevmatikami, pa drugo. Znižano podvozje ni samo zaradi lepšega videza, zagotavlja tudi boljšo lego. Po zagotovilih predelovalca, udobnost še vedno ostane primerljiva z udobjem tovarniško nastavljenega podvozja. Primerljiva ja, vendar ne enaka. In še izpušne cevi, stranke so tiste, ki čjo koliko jih bo krasilo zadek, ena, dve ali celo štiri.

Elia z dolgoletnimi izkušnjami zna poskrbeti za svoje stranke in tudi tokrat je. Tunerji imajo ali pa nimajo težkega dela, odvisno komu želijo č. S tako predelanim meganom vsekakor niso ustregli širši množici. Serijskemu meganu z EGO styling kitom in ?rnimi zaslonkami na sprednjih žarometih, izgine vsa prikupnost, sedaj šteje samo zmaga v družbi egocentrikov.


Jure MAJC

Galerija: