Predelave

Renault clio 2.0 16V: predelava v lastni režiji

Avtoin vam tokrat predstavlja predelanega clia, ki je rezultat idej in želja entuziasta, ki je doma v deželi na či strani Alp. Ja, Slovenija je to! Avto je zelo zanimiv! Tudi brez enega spojlerja deluje vščo, elegantno, a hkrati športno, nevsiljivo in agresivno. Avto ima vse, kar je potrebno za užitek pri vožnji. Zmogljiv motor, lepa unikatna zunanjost in dober avdio sistem. Potrebujete še kaj? Ja, nekdo bi še avto opremil z dodatnimi spojlerji in posegel v mehaniko in elektroniko motorja. Vendar vse skupaj ne bi veliko pripomoglo k še lepši zunanjosti in zmogljivosti vozila.

Osnova za predelavo, je renault clio 2.0 16V. Vozilo poganja štirivaljnik, prostornine dva litra, ki razvije 124 kilovatov, oziroma 168 konjskih č. Za tiste, ki vam pogled na vozilo ne pove vsega, navajamo spisek dodatne opreme, vgrajene v vozilo, ki je zahtevala kar zajeten čk čov!!!

? športno nastavljivo podvozje proizvajalca KW. Sprednji blažilniki čjo nastavitev vzmeti in s tem znižanje podvozja od 40 do 60 mm,
? ča čtev vzmetnih nog sprednjih koles, znamke OMP,
? športni izpuh Remus Duplex- z dvema ovalnima čoma izveden z Y deljenjem,
? aluminijasta petkraka platiš?a dimenzij 7×17-ET 35 s pnevmatikami Michelin Pilot Sport 205-40-R17,
? s folijo zatemnjena stekla, stranski sprednji stekli 8%, zadnja stekla 45% ,
? aluminijaste stopalke,
? alarmna naprava z avtomatskim zapiranjem stekel,
? športni či filter Elia. Zunanji či filter brez ohišja, se je izkazal za ne najboljšo rešitev. Zaradi vsesanega toplega zraka, ki ga oddaja motor, so se karakteristike motorja poslabšale. Zato se je lastnik čl za vgradnjo čega filtra vgrajenega v ohišje.
? Rockford Fosgate avdio sistem.

Nekoliko podrobnejši opis namenjamo avdio sistemu, saj verjetno o zunanjosti povedo slike najve?. Vse vgrajene avdio komponente, kakor tudi inštalacijski material, so znamke Rockford. V Sloveniji še ne tako uveljavljena, v svetu pa že zelo dobro in dolgo poznana ter priznana znamka, s koreninami v združenih državah. Vgrajen sistem sodi v kategorijo t.i sound quality. Ob čih nastavitvah, pa č sistem tudi predvajanje glasbe s presežkom basa, za kar poskrbita dva nizkotonska čika t.i subwooferja- serije Punch HE2,model RFP3210, premera 25 cm (400W RMS, 2x4 ohm), ki ´dihata´ v sistemu zaprtega ohišja, narejenega iz MDF ploš? t.i mediapan. Za stereo čo sliko, poskrbi čn sprednji sistem FNX. Sprednji sistem premera 16.5cm in je vgrajen v serijske odprtine, pri ?emer je bilo potrebno nekoliko prilagajanja, saj so serijske odprtine namenjene čikom premera13 cm. Visoka tona sta prav tako nameš?ena v serijsko odprtino, ki je na armaturni ploš?i. Delovanje vseh komponent nadzira Mp3 predvajalnik RFX 9210. Signal pa č štirikanalni čvalnik, serije Punch, model 400a4, č 4x 50W RMS. Ves instalacijski material, kakor tudi dodaten kondenzator 1F, je prav tako znamke Rockford.

Vse predelave, oziroma vgrajene komponente. so vpisane v homologacijski čk, ki je v zadnjem ?asu veliko vreden. To bodo vedeli predvsem tisti, ki so imeli priložnost spoznati postopek vpisa dodatne opreme v homologacijski čk.

Po naših cestah vozi kar precej predelanih vozil, med katerimi je tudi veliko cliotov. Ta clio sodi med tiste, za katere lahko mirne duše zatrdimo, da se je lastnik potrudil in izbral dobre komponente in kombinacijo le teh. Vgradnja in namestitev dodatne opreme ni zahtevala velikih posegov v vozilo. In prav posegi v vozilo so razlog, da se le malokdo č za predelavo, potem so na vrsti še stroški itd. Prav zaradi tega, pa ni bojazni, da bi se po naših cestah pojavilo preve? predelanih vozil. Tako izstopa trud posameznikov in proizvajalcev in avto pride lepo do izraza.Galerija: