Predstavitve

Renault predstavil megane II limuzino in karavan, ter kangooja 4x4

Renault je na avtomobilskem salonu v Barceloni prikazal že petega in šestega ?lana družine megane in sicer limuzino imenovano Berline in karavana z oznako Grand Tour. Kljub čemu vtisu imata novinca kar 80% delov skupnih s kombilimuzino. Vendar je njuna notranjost prostornejša, saj je medosna razdalja čna za 6 centimetrov, kar obljublja či kolenski prostor v tem velikostnem razredu! Nči pa je tudi prtljažni prostor s kar 520 litrsko praznino. Seveda pa so ustrezno čli tudi zadnja previsa in velikost vrat ? za lažji dostop.

Oblika obeh novincev je s sprednjega dela čtno družinska, karavanska izvedba pa se čo zgleduje po karavanski izvedbi lagune. Karavan je oblikovan kot izrazito či karavan ? s klinastim prednjim delom, čimi zadnjimi či, in 17 čimi kolesi. Limuzina pa na zadku kaže nekaj ve? potez, ki jih na limuzinah še nismo čli, omeniti velja predvsem izrez zadnjega stekla. Notranjost je že znana iz čh modelov in zrcali filozofijo ?touch designa?.

Za varnost, poleg ABS, zavorne asistence, nadzora tlaka in ESP druge generacije ESP, poskrbi še kontrola podkrmarjenja. Pogonski stroji bodo segali med 98 in 136 KM pri bencinskih motorjih, ter 80 in 120 KM pri dizlih. Na voljo boodo 5 in 6 stopenjski či menjalniki, za 1,6 16V, 2,0 16 V in dizelskega 1,5 DCI pa bo na voljo že avtomatski menjalnik Proactive. Karavansko izvedbo megana bodo izdelovali v Španiji, medtem ko bo limuzina pripeljala iz čh trakov v Tčji.

Kangoo 4x4, ki je ostal v senci dveh novih čc družine megane, se ponaša s prenovljeno zunanjostjo in notranjostjo. Stalni štirikolesni pogon prenaša mo? na kolesa odvisno od stanja podlage. Petim potnikom je na voljo glede na velikost prostorna notranjost in velik prtljažni prostor (550 litrski prtljažnik plus 110 litrov odlagalnih prostorov). Kangoo 4x4 je serijsko opremljen z ABS in zavorno asistenco. Na voljo pa bo z 1,6 16V bencinskim motorjem (95KM in 148 Nm), ter turbo-dizlom z oznako 1,9 dCi (85KM in 180 Nm).

Alpra

Galerija: