Predstavitve

Novi razli?ici fiat dobla

V AC Avtu Triglav, slovenskemu zastopniku znamke Fiat, so predstavili doblo cargo maxi in doblo combi, ki bo zaokrožil prodajno paleto na slovenskem trgu. Rčci bosta zapolnili nišo v segmentu lahkih dostavnih vozil. Vozilo je preraslo osnovni namen prevoza tovora, saj služi tudi za prevoz potnikov in zagotavlja enako udobje kot osebna vozila.

Fiat doblo je čamensko vozilo, okretno in vodljivo kot karavan ter prostorno kot enoprostorec. Te prednosti pri dobloju cargo maxi in dobloju combi še bolj stopijo v ospredje. Vozilo je zraslo v višino za 27 cm na skupno 2,09 metra. Vče mere so pripomogle, da je tovorni prostor iz prejšnjih 3 m3 pri dobloju cargo narasel na zdajšnjih 3,8m3 pri dobloju cargo maxi. Nosilnost obeh čc ? doblo cargo maxi in doblo combi -znaša 805 kg. Prodajni cilj znaša 60 vozil letno. Na voljo sta dva dizelska motorja in sicer 1.9 D z čo čo 63 KM ter 1.9 JTD z čo čo 100 KM.

Fiata doblo cargo maxi in doblo combi bosta nadomestila model fiat fiorino, katerih so v 23 letih v Evropi in Južni Ameriki prodali ve? kot 600.000. Namenjena sta za dostavo manjših čn blaga okolju, kjer so parkiranje in postanki za razkladanje in nakladanje tovora v vozilo oteženi. Olajšan je tudi dostop do tovornega prostora z vseh strani s čo čih dvokrilnih zastekljenih zadnjih vrat ter drsnih čih stranskih vrat. Sicer pa sta vozili s številnimi odlagalnimi prostori in možnostmi nadgradnje poleg že omenjene okretnosti ter dostopnosti tovornega prostora, izredno funkcionalni. Cena dobla combi z 1,9D motorjem znaša 2.749,986 SIT, z 1,9 JTD motorjem pa 3.066,555 SIT, medtem ko boste za dobla 1,9 JTD base maxi plus morali odšteti 2.846,559 SIT.

Alpra

Galerija: