Prototipi

Saab 9-3X

Saab kupujejo samozavestni individualisti. Avto se mora prilagoditi njihovemu raznolikemu in predvsem zelo aktivnemu življenjskemu slogu. Zato potrebujejo 9-3X. Tako Saab.

Lahko se strinjamo! Kupe SUV. To smo povedali že konec novembra, ko smo na naših straneh predstavili prve osnutke novo čga koncepta.
?e je bil frankfurtski 9x zmes zmogljivega športnega avtomobila, roadsterja, karavana in pick-upa je 9-3X križanec med kupejem in esuvejem, s čom devet x.

Pri Saabu pravijo, da je na terenu že veliko velikih terenskih vozil, zato oni ponujajo povsem nekaj drugega. Avto, ki kljub terenskih zmogljivostim izgleda športno. Avto, ki je po njihovem čnju kljub svoji konceptualnosti dokaj blizu proizvodnji.

Da je 9-3X Saab se ne morete zmotiti. Vetrobransko steklo. Jasno. Se še spominjate stare devetstotke? Pa č še prej 99, pa 96?Pčo in na vogalih upognjeno vetrobransko steklo. Klinasta linija in poudarjen zadnji čk. Tudi to smo že videli pri Švedih. Prekriti A či, kot pri 9x?Nedvoumno, to je Saab.

Avto stoji, kot se za segment v katerega posega spodobi, visoko, a mu tega ni videti. Oblika naredi svoje, a zaradi nje še vedno ne trpi prostornost.
Snovalci so se že od vsega čtka, kljub poseganju v terenske (SUV) vode, odrekli trem člnim elementov terenskih vozil: strešnim nosilcem, cevnih čtev na čh in pragovih ter velikim prazninam med kolesi in blatniki. S ?imer so čli vse elemente, ki bi lahko čvali kupejevsko linijo njihovega koncepta.
In kako bo potem vozil kupe, z 20 čimi zelo nizko čimi pnevmatikami po terenu? Blatniki so potegnjeni nekoliko navzven, kar č kolesom nekoliko daljši hod. Lčo, a na prvi pogled ne razvidno.

Notranjost je prostorna, svetla in prilagodljiva. Štirim potnikom v notranjosti daje dodaten čtek prostornosti še dvodelna steklena streha. Zčnje in osvetlitev je izvedeno skozi ozke odprtine na armaturni ploš?i in vratih, podobno kot pri 9x, s ?imer so linije notranjosti ?iste. ?istosti linij pripomore tudi to, da je zelo malo stikal vidnih. ?e smo za zunanjost lahko dejali, da je zelo člna saabovska, se notranjost deloma oddaljuje od čih Saabov. No, nekaj ostaja čo? Vžig motorja je še vedno na sredinski konzoli. Tokrat sicer z gumbom.

Zabava in elektronski či so pojem že danes, da bodo v prihodnosti še toliko bolj so čni tudi pri Saabu. "Infotaiment system." Nadzor nad klimatsko napravo, osvetlitvijo notranjosti, vseh multimedijskih naprav (CD, DVD, TV), navigacije in nenazadnje čov, ki avto spremenijo v pisarno (e-pošta, WAP, Internet,?), poteka preko avtomobilske miške, nameš?ene ob prestavni čci

Avto, ki bo postal del življenjskega stila posameznika, pravijo pri Saabu. Pustimo se zapeljati!

Martin Volmajer


Galerija: