Prototipi

Peugeot RC karo in RC pik

Zakaj ne bi vozili nekoliko čn avto? Zakaj ne takšnega s športnim izgledom? Lahko si izberete Karo ali Pik. Eden je rde?, bencinski. Drugi, ?rn, dizelski. Prvi? 2 litra in 133 kW (181 KS), 202 Nm, drugi? 2,2 HDI in 129 kW (175 KS), 404 Nm.

Obakrat le 4,3 metra dolžine in 2,8 metra medosne razdalje, postavljenih na 1,6 metra širok kolotek spredaj in 1,5 metra zadaj. Samo 1,15 metra visok in 1,8 metra širok.

Ogljikova vlakna, čvinasto-satovje in jeklena kletka v potniškem prostoru. Wing car. Oblika vozila predstavlja narobe obrnjeno krilo. Jasno, boljšemu oprijemu v prid.
Motor je v zadku, pritrjen v okvir na katerega so vpeta tudi vodila koles. Amortizerji so pritrjeni na ogljikovo školjko.

Motorji so znani, a predelani, nameš?eni čo za potniškim prostorom , vpeti tako, da se vibracije dobro dušijo. Motorja se hladita preko hladilnikov voda zrak nameš?enih v nosu vozila. Poseben sistem pozitivno vpliva na aerodinamiko vozila in nos dodatno pritsika k tlom.

Menjalnik je 6 stopenjski či, z elektro čim pretikanjem, znamke Magneti Marelli. Jasno. Lahko na volanskem č ali čci na sredinski konzoli, čo pretikate sami, ali vse skupaj prepustite avtomobilskim možganom.

Zavorni sistem. F1! Karbonski diski, štiri batne ?eljusti. 18 ča platiš?a in Michelin Pilot 245/45 R 18.6 sekund so 100, 230 kilometrov na uro, 7,7 litra na 100 km (bencin), 4,9 (disel).

Izgled. Spredaj Peugeot sedanjosti, zadek privdih preteklosti... Besede so odve?....

Oprema. Vse kar potrebujete.

Vrzimo raje karte. Jaz bom igral s pikom!

Martin Volmajer

Galerija: